FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

פנקייק קל קלאסי • מתכון מנצח!

על ידי FoodisGood  , ,

פנקייק מושלם קל יותר להכנה ממה שאתם חושבים. המתכון שלנו לפנקייק יכין כ-15 פנקייקים עבים, אווריריים וטעימים בטירוף. תופתעו לגלות טעם מופלא עם רק כמה מרכיבים שכנראה כבר נמצאים במטבח שלכם. *טיפ: הכינו את הפנקייקים בדיוק לפי המתכון ורגע לפני שאתם הופכים הוסיפו כמה שבבי שוקולד צ'יפס פנימה!

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 20 דקות
  • 10 דקות

    10 דקות

    20 דקות

  • מתכון 12-15 פנקייקים

מצרכים למתכון

1.5 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

2 כפות סוכר

1 כף סוכר וניל

קורט מלח

1 ביצה

50 גר' חמאה מומסת

1 כוס חלב

חמאה או ספריי שמן לטיגון

הוראות הכנה

בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפייה, סוכר וקורט מלח.

בקערה נפרדת טורפים ביצים עם חמאה מומסת לקצף תפוח ואז מוסיפים חלב ומערבבים.

יוצקים את תערובת הביצים לקערת הקמח ומערבבים קלות, אם הבלילה יבשה מידי מוסיפים עוד קצת חלב (עד רבע כוס).

מחממים מחבת על להבה בינונית ומשמנים בשכבה דקה של חמאה או תרסיס שמן.

יוצקים למחבת כחצי מצקת לכל פנקייק ומטגנים עד שבועות מכסות את רוב שטח הפנקייק (כ-2 דק' טיגון).

הופכים את הפנקייק ומטגנים עוד כדקה.

מוציאים ועורמים אחד על השני לשמירה על חום הפנקייק.

מגישים חם עם כל מה שאוהבם. בתאבון!

טיפים חשובים להכנת פנקייק מושלם:

למרות שהכנת פנקייק היא תמיד מאוד קלה ונראה שאין הרבה מה לעשות כדי לשפר את הפנקייק, כדאי לדעת כמה דברים שיוכלו לעזור בדרך לפנקייק המושלם

  • ערבוב נכון - הכי כדאי לערבב את בלילת הפנקייק במטרפה ידנית ובכך לוודא שאין גושי קמח בבלילה.
  • סבלנות - 15 דקות המתנה יעשו פלאים לפנקייק שלכם, כל תוודאו שאבקת האפייה מתחילה לעבוד והתוצאה תהיה פנקייק עבה, אוורירי ומוצלח.
  • טיגון הפנקייק - את הפנקייק מטגנים על מחבת כבדה, מרוחה בשכבה דקה של חמאה (או עם מעט שמן). אחרי הנגלה הראשונה אין צורך לשמן שוב את המחבת.
  • תחליפים - אם אין קמח תופח, הוסיפו שקית אבקת אפייה ל-2 כוסות קמח לבן וערבבו היטב.

מה אפשר להוסיף לפנקייק כדי להפוך אותו לבריא יותר?

המתכון הבסיסי לפנקייק הוא לא מתכון בריא, אבל כמה תוספות או תחליפים יכולים להפוך אותו להרבה יותר בריא, נסו את אחד מהטיפים הבאים:

  • קמח כוסמין. החליפו את הקמח (או חצי מכמות הקמח) במתכון לקמח כוסמין לבן, הקמח הזה מלא בערכים תזונתיים ובו בזמן הוא אוורירי ומתאים מאוד להכנת פנקייק. אל תשכחו להוסיף אבקת אפייה.
  • תוספת פרי. בננה מעוכה או תפוח עץ מגורד יוסיפו עסיסיות וגם ערכים תזונתיים לפנקייק שלכם. תוכלו גם להוסיף לבלילה פירות אחרים קצוצים כמו אוכמניות, תותים, פטל או כל מה שאתם אוהבים.
  • שומן בריא. מקורות שומן בריא יעזרו לכם להפוך את הפנקייק לבריא יותר ומשביע יותר, הוסיפו לבלילה חופן זרעי צ'יה או זרעי פשתן. הוסיפו כפית ממרח אגוזים כמו שקדים או חמאת בוטנים.

האם אפשר להקפיא פנקייק?

למרות שאין עוררין על הטעם המושלם של פנקייק ישר מהמחבת, פנקייקים הם מזון שמאוד מתאים להקפאה. איך עושים את זה נכון? לאחר שהפנקייק מתקררים מסדרים אותם בשכבות בקופסה שמתאימה להקפאה, כאשר בין כל שכבה מפרידה שכבת נייר אפייה. להשפרת הפנקייק לאחר הקפאה ניתן לחמם אותם שוב במחבת כבדה עם שכבת חמאה.

עם אילו תוספות הכי כדאי להגיש פנקייק?

השידוך המושלם לפנקייק תמיד יהיה רוטב מתוק - סירופ מייפל, סירופ שוקולד ואפילו סירופ תות, אבל כדי לשדרג אותו עוד יותר הגישו עם:

אל תשתעממו לעולם!

המתכון שלנו לפנקייק בסיסי הוא מהמם ותמיד מצליח לשמח אותנו, אבל הנה כמה המלצות להכנת פנקייקים מיוחדים:

  1. פנקייק תפוחי עץ
  2. פנקייק בטטה
  3. פנקייק יוגורט
  4. פנקייק שיבולת שועל

15 דירוגים וחוות דעת

אמילוש

אני שמה במקום קמח תופח 1אבקת אפיה המלצה למי שמעוניינת

רחל

אני מחליפה את הסוכר בסוכר וניל ויוצאים פנקייקים מטריפים אחלה מתכון

דקלה עוז

שגיתוש אני הכנתי פנקייק מקמח קוסמין והאמת שיצא טעים מאוד.
אז כדאי לך.

ספיר

חייב קמח תופח

דורין

יאמיייי מעולה עם נוטלה לא נשאר כלום בצלחת

יצחק

וואי פנקייק מטורףףף טעים רצח מומלץ

אליסיה

יצא מעולה!! איזה כיף שיש אתכם

ע.

מה אפשר לעשות בשביל להפוך אותו למתכון לפנקייק פרווה?
תודה 🙂

חרמון

זה בדיוק מה שהייתי צריך כאבא לשלושה קטנים, אני הוספתי גם בננה מרוסקת ויצא מעולה עם מרקם טוב..

אביב

שגית אני הכנתי את הפנקייקים עם קמח כוסמין ויצא טעים מאוד, ממליצה!

שושי

האם אפשר במקום חלב לשים חלב סויה?

גן איילת

הכנו עם הילדים בגן איילת יצאו פנקייק אווריריים וטעימים להפליא, כל הילדים התנפלו 🙂

מוטי

הכנת פנקייק פרווה לפי המתכון
שלום רב, הכנתי את המתכון שלכם לפנקייקים קלים, אך שיניתי אותו לפרווה ע"י החלפת החלב בחלב קוקוס.
מאמין שניתן להחליף את החלב גם במעדן פרווה או בחלב סויה, או כל חלב אחר פרווה למען האמת.

חן

מתכון מוצלח! הפנקייקים יצאו טעימים מאוד.. הוספתי תמצית וניל לתערובת וזה הוסיף המון.

שגיתוש

האם אפשר להכין פנקייק מקמח כוסמין? לפי המתכון הנ"ל

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן