מתכון מהיר ומיוחד לפנקייק יוגורט רך, אוורירי ומושלם! היוגורט נותן לפנקייק מרקם משגע ומוסיף לו ערכים תזונתיים נהדרים. מתכון נהדר שגם ילדים מאוד אוהבים. *הסוד לפנקייקים רכים ואווריריים הוא שמירת המחבת בטמפרטורה מדויקת!
מתכון לפנקייק יוגורט
זמן הכנה: 5 דק' | זמן בישול: 10 דק' | סה"כ: 15 דק'
מצרכים:
(ל-8 פנקייקים בינוניים)
- 1 כוס קמח לבן
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית סודה לשתיה
- 1/4 כפית מלח
- 1 כוס יוגורט לבחירתכם
- 2 ביצים גדולות
- 2 כפות חמאה לא מומלחת מומסת
- 1/3 כוס חלב (אופציונלי)
להגשה:
- יוגורט, בננות, שוקולד צ'יפס או כל קישוט לבחירתכם.
הוראות הכנה:
- מערבבים בקערה בינונית קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתיה ומלח.
- בקערה בינונית נוספת, מקציפים יחד את היוגורט והביצים.
- מוסיפים את תערובת היוגורט לתערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
- מוסיפים לבלילה את החמאה המומסת. במידה והבלילה סמיכה מדי, ניתן להוסיף ⅓ כוס חלב.
- מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
- ברגע שהמחבת חמה, מנמיכים לאש בינונית.
(כדי לוודא שהמחבת בטמפרטורה המדויקת, שפכו שתי טיפות מים למחבת – אם המים ניתזים או מתייבשים מיד – המחבת חמה מדי. על המים לבעבע קלות. - מברישים או מרססים בשמן את המחבת.
- בעזרת כף או מצקת, יוצקים מן הבלילה למחבת כמה עיגולים בגודל שווה ככל שאפשר, ומבשלים עד שמופיעות בועות על הבלילה, בערך 2 דקות.
- בעזרת מרית הופכים את הפנקייקים ומבשלים 2 דקות נוספות.
- חוזרים על הפעולות עד שהבלילה נגמרת.
- מעבירים את הפנקייקים לצלחת הגשה.
- מקשטים עם סירופ מייפל, יוגורט, בננות ושוקולד צ'יפס או כל ציפוי לבחירתכם ומגישים!
בתאבון!