FoodisGood

מתכון: פנקייק יוגורט רך ואוורירי בקלי קלות

מתכון מהיר ומיוחד לפנקייק יוגורט רך, אוורירי ומושלם! היוגורט נותן לפנקייק מרקם משגע ומוסיף לו ערכים תזונתיים נהדרים. מתכון נהדר שגם ילדים מאוד אוהבים. *הסוד לפנקייקים רכים ואווריריים הוא שמירת המחבת בטמפרטורה מדויקת!

מתכון לפנקייק יוגורט

זמן הכנה: 5 דק' | זמן בישול: 10 דק' | סה"כ: 15 דק'

מצרכים:

(ל-8 פנקייקים בינוניים)

  • 1 כוס קמח לבן
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית סודה לשתיה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס יוגורט לבחירתכם
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כפות חמאה לא מומלחת מומסת
  • 1/3 כוס חלב (אופציונלי)

להגשה:

  • יוגורט, בננות, שוקולד צ'יפס או כל קישוט לבחירתכם.

הוראות הכנה:

  1. מערבבים בקערה בינונית קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתיה ומלח.
  2. בקערה בינונית נוספת, מקציפים יחד את היוגורט והביצים.
  3. מוסיפים את תערובת היוגורט לתערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
  4. מוסיפים לבלילה את החמאה המומסת. במידה והבלילה סמיכה מדי, ניתן להוסיף ⅓ כוס חלב.
  5. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
  6. ברגע שהמחבת חמה, מנמיכים לאש בינונית.
    (כדי לוודא שהמחבת בטמפרטורה המדויקת, שפכו שתי טיפות מים למחבת – אם המים ניתזים או מתייבשים מיד – המחבת חמה מדי. על המים לבעבע קלות.
  7. מברישים או מרססים בשמן את המחבת.
  8. בעזרת כף או מצקת, יוצקים מן הבלילה למחבת כמה עיגולים בגודל שווה ככל שאפשר, ומבשלים עד שמופיעות בועות על הבלילה, בערך 2 דקות.
  9. בעזרת מרית הופכים את הפנקייקים ומבשלים 2 דקות נוספות.
  10. חוזרים על הפעולות עד שהבלילה נגמרת.
  11. מעבירים את הפנקייקים לצלחת הגשה.
  12. מקשטים עם סירופ מייפל, יוגורט, בננות ושוקולד צ'יפס או כל ציפוי לבחירתכם ומגישים!
    בתאבון!

עוד מתכוני פנקייקים מיוחדים: