סטייק אנטריקוט במחבת, בתנור וגם על האש • מתכונים מנצחים

  פורסם בתאריך   על ידי   תגובה אחת

אין ספק שאחד הדברים הטעימים והפופולריים בכל “על האש”, הוא סטייק אנטריקוט. סטייק האנטריקוט הוא בשר הממוקם בין צלעות הבקר, עתיר שומן ובדרך כלל מגיע במשקל שנע בין 300-500 גרם.

איך מכינים סטייק אנטריקוט מושלם?

את בשר האנטריקוט ניתן להכין במספר דרכים: בתנור, במחבת ועל הגריל. לפני שמכינים את נתח הסטייק יש לבחור את הסטייק שלכם בקפידה וכך תוכלו להכין את הסטייק המושלם והעסיסי ביותר.

מה צריך?

  • 300 גרם סטייק אנטריקוט
  • 1 כף שמן זית
  • מלח גס ופלפל גרוס לפי טעם
  • רוזמרין או טימין לתיבול

סטייק אנטריקוט על המחבת

סטייק אנטריקוט במחבת

  1. מעסים היטב לתוך הסטייק שמן זית, מלח ופלפל משני צידיו.
  2. מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה למשך 3 דקות ומנמיכים את האש לבינונית-גבוהה.
  3. מניחים את הסטייק על המחבת ומבשלים עד למידת העשייה הרצויה. (3 דקות – מידת עשייה מדיום)
  4. כך עושים על צידו השני של הסטייק ומתבלים במידת הצורך.
  5. מורידים את האש, שופכים את הנוזלים שנותרו במחבת על הסטייק ומגישים אותו חם ועסיסי.

סטייק אנטריקוט בתנור

סטייק אנטריקוט בתנור

  1. מוציאים את הסטייק מהמקרר ומניחים למשך 20 דקות בחוץ, לפני הצלייה.
  2. מחממים תנור מראש ל-120 מעלות.
  3. משמנים את הסטייק היטב ומעסים את השמן לתוך הבשר.
  4. מחממים מחבת פסים על אש גבוהה למשך 3 דקות, מניחים את הבשר ומבשלים למשך דקה על כל צד.
  5. מכניסים את המחבת לתוך התנור, מוסיפים מלח פלפל וצולים למשך 9 דקות (ניתן להשאיר עד 12 דקות, תלוי בעובי הסטייק), כאשר הופכים את הסטייק על צדו השני במחצית הזמן.
  6. מוציאים את הסטייק מהתנור ומגישים בקישוט טימין או רוזמרין לפי בחירה.

סטייק אנטריקוט על האש

סטייק אנטריקוט על האש

  1. מעסים את הסטייק בשמן זית, מתבלים במלח פלפל ומניחים בצד למשך 30 דקות.
  2. מחממים גריל מראש (גז, גחלים או חשמלי).
  3. מנקים את הגריל בעודו מתחמם בעזרת בצל, משפשפים היטב את כל פסי הגריל על מנת להוריד שאריות אוכל ושומן.
  4. מניחים את הסטייק על הגריל למשך 3 דקות, עד להצטברות נוזלים על גב הסטייק והופכים על צדו השני למשך 2 דקות (מידת עשייה מדיום רר).
  5. במידה ואתם מעוניינים במידת עשייה וול-דאן, השאירו את הסטייק 4 דקות על כל צד. שימו לב – במידה והסטייק דק וכמעט נטול שומן, תסתכנו בסטייק יבש יחסית במידה ותשאירו אותו יתר על המידה על הגריל.

עוד מתכוני אנטריקוט טעימים:

כמה טיפים חשובים:

מידת עשייה:
כדי שתוכלו להכין את הסטייק המושלם במידת העשייה המועדפת עליכם, שימו לב שסטייק אנטריקוט מוציא מיצים ברגע שהוא מגיע למידת עשיה מדיום רר, כך תוכלו לדעת שהסטייק עשוי במידת העשייה המסוימת הזאת ומשם תחליטו כמה זמן תרצו להוסיף לעשייה ולצלייה.

זמן הבישול:
היזהרו לא לשרוף או לייבש את הסטייק, אחרת הוא מאבד מטעמו העסיסי ומקבל טעם צמיגי ולא לעיס. שימו לב שלא להשאיר את הסטייק על האש ליותר מ-5 דקות על כל צד לכל היותר, אחרת הסטייק יתייבש מהר.

עובי הסטייק:
במידה וקניתם נתח עבה במיוחד, זמן העשייה שלו יארך בדקה או 2 יותר מסטייק “רגיל”. אותו הדבר לגבי סטייק דק, זמן עשייה מהיר – כ-2 דקות על כל צד.

3 תוספות שהולכות נהדר עם סטייק

קטגוריות: כללי, מדריכי בישולתגיות:

שיתוף

תגובה אחת

  1. ספיר גנון :

    היי איזה עובי של סטייק יהיה הכי טוב?
    לבקש מהקצב סטייק פילה?

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *