סינטה בתנור • הרוסטביף שיעשה לכם חיים קלים

  פורסם בתאריך   על ידי   תגובה אחת

נתח סינטה בתנור | תמונה: shutterstock

נתח סינטה חם צלוי בתנור עם עשבי תיבול ארומטיים – נשמע כמו מנה מעולה! הרוסטביף החם הוא מנה מושלמת לכל דבר: כמנה עיקרית חגיגית או אפילו בתוך כריך עם הרטבים האהובים עלינו.

רגע לפני, כמה דברים שכדאי לדעת על נתח הסינטה:

  • שם: נתח מספר 11 – סינטה, או בשמות הנוספים שלו: פור-פילה, סירלוין.
  • מרקם: מרקמו חלק והוא רך יחסית לנתחים אחרים. נתח הסינטה סיבי ויבש וכמעט לא מכיל שומן.
  • מה ניתן להכין עם הנתח הזה? מלבד צלייתו כגוש בתנור או על גריל, ניתן להכין עם הסינטה גם שניצל, קרפצ’יו ואפילו שיפודים.



איך מכינים נתח סינטה בתנור?

למען האמת זה לא מסובך, חשוב לשים לב לא להשאיר את הנתח יתר על המידה בתנור, אחרת הוא עלול להתייבש. לכן חשוב מידי פעם לפתוח את התנור ולבדוק את מצב הבשר. רוצים לדעת איך עושים את זה? בדיוק ככה:

מצרכים

  • 1.300 ק”ג נתח סינטה
  • מלח ופלפל גרוס
  • 120 גרם שמן
  • 5 שיני שום
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • ½ צרור טימין
  • 2 גבעולי רוזמרין
  • 2 כפות חרדל דיז’ון גרגרים
  • להגשה: רוטב פטריות ביתי

איך מכינים?

  1. מחממים תנור מראש ל-240 מעלות.
  2. מתבלים את נתח הסינטה היטב במלח ופלפל גרוס ומעסים מעט.
  3. מחממים 2 כפות שמן בסיר עמוק על אש בינונית-גבוהה ומטגנים את הנתח כ-3 דקות מכל צד, עד שהוא מקבל צבע מקורמל, סך הכל טיגון של כ 8-10 דקות.
  4. מעבירים את הסינטה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים את הנתח במרכז התבנית.
  5. במעבד מזון טוחנים יחדיו שום, פטרוזיליה, טימין, אורגנו, רוזמרין, חרדל, חצי כוס שמן ומלח פלפל לפי טעם.
  6. מורחים את כל נתח הסינטה בתערובת התיבול, מכל צדדיו, מורידים את מעלות התנור ל-180 ומכניסים למשך 45 דקות, עד שהנתח מוכן.
  7. מצננים את הנתח מעט לפני הגשה – מגישים את הסינטה כגוש או פורסים לפרוסות דקות ומשדרגים את הכריך.



עכשיו שאתם יודעים להכין סינטה בתנור, יש לכם את המנה העיקרית המושלמת לשבת או לחג. אם אתם מחפשים עוד רעיונות לעיקריות חגיגיות, תשמחו לגלות שיש לנו מדריכי בשרים שבטוח יעניינו אתכם:

קטגוריות: כללי, מדריכי בישולתגיות:

שיתוף

תגובה אחת

  1. יגאל :

    מישהו יכול להסביר. למה לחמם את התנור ל 240 מעלות אם את הנתח מטגנים (״אוטמים״) בסיר/מחבת
    מקריאת המתכון מחממים ל 240 סתם ומתישהו מורידים ל 180 ורק אז מכניסים לתנור.
    תרפיה?

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *