עוגיות שיבולת שועל בריאות • הכל בקערה אחת
על ידי FoodisGood מתכונים בריאים, מתכונים קלים, עוגיות
מתכון לעוגיות שיבולת שועל קריספיות, בריאות ופרווה. עוגיות דיאטטיות עם טחינה, ללא קמח שניתן לשדרג עם שוקולד צ'יפס וצימוקים. ניתן להכין את העוגיות טבעוניות.
- זמן עבודה: 10 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 25 דקות
10 דקות
15 דקות
25 דקות
- 20-25 עוגיות שיבולת שועל
מצרכים למתכון
לעוגיות קוואקר
1 כוס שיבולת שועל מהירה - קוואקר (מומלץ להשתמש בשיבולת שועל עבה)
2 כפות שומשום (או שומשום מלא לעוגיות בריאות יותר)
כפית אבקת אפייה
3 כפות קמח (או קמח מלא לעוגיות בריאות יותר)
3 כפות אגוזי מלך טחונים
קורט קינמון (לא חובה)
2 כפות גדושות סוכר (או תחליף סוכר לעוגיות ללא סוכר)
1 ביצה (או חצי בננה מעוכה לעוגיות טבעוניות)
1 כפית דבש
2 כפות טחינה גולמית
1/3 כוס שמן
תוספת בריאות לעוגיות
חופן צימוקים
5 קוביות שוקולד מריר קצוצות עם סכין
הוראות הכנה
בקערה גדולה טורפים (עם מטרפה ידנית) ביצים, דבש, טחינה ושמן.
מוסיפים לקערה את החומרים היבשים - קוואקר עם שומשום, אבקת אפייה, קמח, סוכר, אגוזי מלך וקינמון.
אם רוצים להוסיף צימוקים או שוקולד צ'יפס זה הזמן להוסיף לבלילה.
מערבבים היטב את החומרים יחדיו ומעבירים למקרר ל-10 דקות. אם הבלילה נראית רטובה מידי, מוסיפים עוד כף קמח.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, בידיים רטובות יוצרים מבלילת העוגיות כדורים ומניחים על התבנית, עם רווחים בין עוגייה לעוגייה, משטחים מעט עם מזלג.
אופים את העוגיות בתנור חם על 180 מעלות כ-15 דקות או יותר, עד שהן משנות צבען לזהוב.
העוגיות נשמרות היטב בקופסה אטומה למשך שבוע ימים.
עוד מתכוני שיבולת שועל מומלצים:
מתכון מומלץ! אל תפספסו >> עוגיות שוקולד ציפס
- אהבתם את העוגיות הבריאות הללו? בטוח תאהבו את העמוד הבא: מתכוני עוגיות בריאות ממגוון סוגים
- שיבולת שועל מומלצת לשילוב בתפריט דיאטה, למעוניינים לשמור על המשקל וגם כתוספת טעימה למרקים, תבשילים, קציצות ודייסות. רוצים ללמוד עוד על שיבולת שועל? >> למדריך המלא לשיבולת שועל כולל מתכונים
17 דירוגים וחוות דעת
יסכה
האמת בהתחלה הן היו לי מתוקות קצת. ואז הוספתי קמצוץ מלח.. נהיה ממכר! מומלץ!
רוית
יצאו מצוינות, בדיוק לפי המתכון בתוספת פצפוצי שוקולד
אורלי יחימוביץ
הכנתי כרגע, ללא שוקולד ותוספים. יצא סבבה, מרגישים שזה דיאטתי, אבל טעים מאוד
יותם
יצא ממש טעים אבל לקח לי 10 דק' בישול ולא 15 מזל שהייתי ערני כי אם הייתי משאיר את זה 15 דק' זה היה פחם
שרית
הכנתי עם קמח כוסמין, חמוציות ואגוזים.
יצא מעולה!!!
אמנון
מתכון מעולה! לא היו לי אגוזי מלך, אז השתמשתי בגרעיני חמניה – יצא אחלה.
שירה
הכנתי מקמח שיפון. יצא טעים !:)
מזל
מכינים. עכשיו
אספר איך יצא
הודיה
יצא מצוין! הכנתי בלי אגוזים ועם שוקולד, שאר החומרים כרגיל. אני רציתי עוגיות יותר שטוחות ו"קרקריות" ואני לא בטוחה שלשטח יותר היה עושה את העבודה, אבל יצא סבבה! אולי קצת חסר סוכר.
נטלי
עוגיות מעולות!!!! הכנתי כבר כמה פעמים
לדעתכם כמה קלוריות יש בעוגיה??
קורל
לא מצליחה להפסיקה להכין אותן (בגרסה הטבעונית)
ננה
טעים!!
הכנתי ללא אגוזים וולא הקמח, יצא מספיק יבש.
נטע
היי. יצאו מעולות בטעמן אבל יצאו יבשות מספנים (גרסה טבעונית). אפיתי בדיוק רבע שעה. יש לך רעיון למה?
תודה
מריה
מעולות! וויתרתי על האגוזי מלך וקינמון ועדיין יצא פצצה!
אפרת
אני מכינה עכשיו נראות מעולות העיזה ממש נוחה החלפתי את הדבש בסילאן כי לא היה לי ואת אגוזי המלךמבאגוזי לוז אספר איך יצא
לינה
עוגיות מצויינות בת שלי פשוט לא הפסיקה לאכול
אפרת
הכנתי עכשיו, מעולותתתתתת