
עוגיות שיבולת שועל בריאות • הכל בקערה אחת
על ידי FoodisGood מתכונים בריאים, מתכונים קלים, עוגיות
מתכון לעוגיות שיבולת שועל קריספיות, בריאות ופרווה. עוגיות דיאטטיות עם טחינה, ללא קמח שניתן לשדרג עם שוקולד צ'יפס וצימוקים. ניתן להכין את העוגיות טבעוניות.
- זמן עבודה: 10 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 25 דקות
-
10 דקות
15 דקות
25 דקות
- 20-25 עוגיות שיבולת שועל
מצרכים למתכון
לעוגיות קוואקר
1 כוס שיבולת שועל מהירה - קוואקר (מומלץ להשתמש בשיבולת שועל עבה)
2 כפות שומשום (או שומשום מלא לעוגיות בריאות יותר)
3 כפות קמח (או קמח מלא לעוגיות בריאות יותר)
2 כפות גדושות סוכר (או תחליף סוכר לעוגיות ללא סוכר)
1 ביצה (או חצי בננה מעוכה לעוגיות טבעוניות)
תוספת בריאות לעוגיות
הוראות הכנה
בקערה גדולה טורפים (עם מטרפה ידנית) ביצים, דבש, טחינה ושמן.
מוסיפים לקערה את החומרים היבשים - קוואקר עם שומשום, אבקת אפייה, קמח, סוכר, אגוזי מלך וקינמון.
אם רוצים להוסיף צימוקים או שוקולד צ'יפס זה הזמן להוסיף לבלילה.
מערבבים היטב את החומרים יחדיו ומעבירים למקרר ל-10 דקות. אם הבלילה נראית רטובה מידי, מוסיפים עוד כף קמח.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, בידיים רטובות יוצרים מבלילת העוגיות כדורים ומניחים על התבנית, עם רווחים בין עוגייה לעוגייה, משטחים מעט עם מזלג.
אופים את העוגיות בתנור חם על 180 מעלות כ-15 דקות או יותר, עד שהן משנות צבען לזהוב.
העוגיות נשמרות היטב בקופסה אטומה למשך שבוע ימים.
- אהבתם את העוגיות הבריאות הללו? בטוח תאהבו את העמוד הבא: מתכוני עוגיות בריאות ממגוון סוגים
- שיבולת שועל מומלצת לשילוב בתפריט דיאטה, למעוניינים לשמור על המשקל וגם כתוספת טעימה למרקים, תבשילים, קציצות ודייסות. רוצים ללמוד עוד על שיבולת שועל? >> למדריך המלא לשיבולת שועל כולל מתכונים
- ואם בא לכם ארוחת ערב בריאה ומתוקה, נסו את המתכון הבא >> דייסת שיבולת שועל בקלי קלות
שיתוף >>
16 דירוגים וחוות דעת
רוית
22/09/2020
יצאו מצוינות, בדיוק לפי המתכון בתוספת פצפוצי שוקולד
אורלי יחימוביץ
26/03/2020
הכנתי כרגע, ללא שוקולד ותוספים. יצא סבבה, מרגישים שזה דיאטתי, אבל טעים מאוד
יותם
27/06/2019
יצא ממש טעים אבל לקח לי 10 דק' בישול ולא 15 מזל שהייתי ערני כי אם הייתי משאיר את זה 15 דק' זה היה פחם
שרית
04/12/2018
הכנתי עם קמח כוסמין, חמוציות ואגוזים.
יצא מעולה!!!
אמנון
28/09/2018
מתכון מעולה! לא היו לי אגוזי מלך, אז השתמשתי בגרעיני חמניה – יצא אחלה.
שירה
26/04/2018
הכנתי מקמח שיפון. יצא טעים !:)
מזל
20/04/2018
מכינים. עכשיו
אספר איך יצא
הודיה
04/02/2018
יצא מצוין! הכנתי בלי אגוזים ועם שוקולד, שאר החומרים כרגיל. אני רציתי עוגיות יותר שטוחות ו"קרקריות" ואני לא בטוחה שלשטח יותר היה עושה את העבודה, אבל יצא סבבה! אולי קצת חסר סוכר.
נטלי
04/02/2018
עוגיות מעולות!!!! הכנתי כבר כמה פעמים
לדעתכם כמה קלוריות יש בעוגיה??
קורל
01/02/2018
לא מצליחה להפסיקה להכין אותן (בגרסה הטבעונית)
ננה
26/09/2017
טעים!!
הכנתי ללא אגוזים וולא הקמח, יצא מספיק יבש.
נטע
16/08/2017
היי. יצאו מעולות בטעמן אבל יצאו יבשות מספנים (גרסה טבעונית). אפיתי בדיוק רבע שעה. יש לך רעיון למה?
תודה
מריה
11/08/2017
מעולות! וויתרתי על האגוזי מלך וקינמון ועדיין יצא פצצה!
אפרת
04/08/2017
אני מכינה עכשיו נראות מעולות העיזה ממש נוחה החלפתי את הדבש בסילאן כי לא היה לי ואת אגוזי המלךמבאגוזי לוז אספר איך יצא
לינה
09/06/2017
עוגיות מצויינות בת שלי פשוט לא הפסיקה לאכול
אפרת
24/02/2017
הכנתי עכשיו, מעולותתתתתת