עוגיות שיבולת שועל בריאות • הכל בקערה אחת

על ידי FoodisGood  , ,

מתכון לעוגיות שיבולת שועל קריספיות, בריאות ופרווה. עוגיות דיאטטיות עם טחינה, ללא קמח שניתן לשדרג עם שוקולד צ'יפס וצימוקים. ניתן להכין את העוגיות טבעוניות.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 25 דקות
  • 10 דקות

    15 דקות

    25 דקות

  • 20-25 עוגיות שיבולת שועל

מצרכים למתכון

לעוגיות קוואקר

1 כוס שיבולת שועל מהירה - קוואקר (מומלץ להשתמש בשיבולת שועל עבה)

2 כפות שומשום (או שומשום מלא לעוגיות בריאות יותר)

כפית אבקת אפייה

3 כפות קמח (או קמח מלא לעוגיות בריאות יותר)

3 כפות אגוזי מלך טחונים

קורט קינמון (לא חובה)

2 כפות גדושות סוכר (או תחליף סוכר לעוגיות ללא סוכר)

1 ביצה (או חצי בננה מעוכה לעוגיות טבעוניות)

1 כפית דבש

2 כפות טחינה גולמית

1/3 כוס שמן

תוספת בריאות לעוגיות

חופן צימוקים

5 קוביות שוקולד מריר קצוצות עם סכין

הוראות הכנה

בקערה גדולה טורפים (עם מטרפה ידנית) ביצים, דבש, טחינה ושמן.

מוסיפים לקערה את החומרים היבשים - קוואקר עם שומשום, אבקת אפייה, קמח, סוכר, אגוזי מלך וקינמון.

אם רוצים להוסיף צימוקים או שוקולד צ'יפס זה הזמן להוסיף לבלילה.

מערבבים היטב את החומרים יחדיו ומעבירים למקרר ל-10 דקות. אם הבלילה נראית רטובה מידי, מוסיפים עוד כף קמח.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, בידיים רטובות יוצרים מבלילת העוגיות כדורים ומניחים על התבנית, עם רווחים בין עוגייה לעוגייה, משטחים מעט עם מזלג.

אופים את העוגיות בתנור חם על 180 מעלות כ-15 דקות או יותר, עד שהן משנות צבען לזהוב.

העוגיות נשמרות היטב בקופסה אטומה למשך שבוע ימים.


שתפו את המתכון >>

12 דירוגים וחוות דעת

אמנון

28/09/2018

מתכון מעולה! לא היו לי אגוזי מלך, אז השתמשתי בגרעיני חמניה – יצא אחלה.

שירה

26/04/2018

הכנתי מקמח שיפון. יצא טעים !:)

מזל

20/04/2018

מכינים. עכשיו
אספר איך יצא

הודיה

04/02/2018

יצא מצוין! הכנתי בלי אגוזים ועם שוקולד, שאר החומרים כרגיל. אני רציתי עוגיות יותר שטוחות ו”קרקריות” ואני לא בטוחה שלשטח יותר היה עושה את העבודה, אבל יצא סבבה! אולי קצת חסר סוכר.

נטלי

04/02/2018

עוגיות מעולות!!!! הכנתי כבר כמה פעמים
לדעתכם כמה קלוריות יש בעוגיה??

קורל

01/02/2018

לא מצליחה להפסיקה להכין אותן (בגרסה הטבעונית)

ננה

26/09/2017

טעים!!
הכנתי ללא אגוזים וולא הקמח, יצא מספיק יבש.

נטע

16/08/2017

היי. יצאו מעולות בטעמן אבל יצאו יבשות מספנים (גרסה טבעונית). אפיתי בדיוק רבע שעה. יש לך רעיון למה?
תודה

מריה

11/08/2017

מעולות! וויתרתי על האגוזי מלך וקינמון ועדיין יצא פצצה!

אפרת

04/08/2017

אני מכינה עכשיו נראות מעולות העיזה ממש נוחה החלפתי את הדבש בסילאן כי לא היה לי ואת אגוזי המלךמבאגוזי לוז אספר איך יצא

לינה

09/06/2017

עוגיות מצויינות בת שלי פשוט לא הפסיקה לאכול

אפרת

24/02/2017

הכנתי עכשיו, מעולותתתתתת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00