FoodisGood



עוגיות שוקולד צ'יפס • מתכון קל בקערה אחת!

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  

מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס קלות להכנה והכי טעימות שיש! פשוט מערבבים את כל המצרכים, מסדרים ואופים. 10 דקות עבודה ועוד 15 דקות אפייה ויש לכם עוגיות מושלמות. ניתן להכין עם חמאה או שמן (לעוגיות חלביות או פרווה).

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 25 דקות
  • 10 דקות

    15 דקות

    25 דקות

  • 30-40 עוגיות

מצרכים למתכון

200 גר' חמאה מומסת / 160 מ"ל שמן (שני שליש כוס) לפרווה

2 כוסות קמח + 4 כפות

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1 כוס שבבי שוקולד צ'יפס חלב / מריר / לבן

3/4 כוס סוכר חום

1/4 כוס סוכר לבן

2 ביצים m

הוראות הכנה

את כל מצרכי העוגיות נלוש היטב בקערה עד לקבלת בצק עוגיות נוח.

נרפד תבנית בנייר אפייה, ניצור מבצק העוגיות כדורים בגודל כדור פינג פינג ונסדר (עם רווחים) על התבנית.

נאפה את העוגיות בתנור חם על 170 מעלות במשך כ רבע שעה, העוגיות מוכנות כשהן זהובות ויפות.

טיפים והמלצות לעוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות

  • אין שוקולד צ'יפס? אפשר גם בלי: השתמשו בשוקולד רגיל וחתכו אותו לקוביות קטנות.
  • הוסיפו קצת מלח: ממש קורט מלח ידגיש עוד יותר את טעמי העוגייה המושלמת הזו.
  • יש לכם זמן? לאחר סידור בצק העוגיות בתבנית הניחו אותה במקרר, כך העוגיות יצאו עוד יותר מוצלחות!
  • תוספות מגניבות לפזר על העוגיות: אגוזי מלך קצוצים, קוביות קטנות של מרשמלו, חמוציות חצויות, קוקוס קלוי, קינמון, מעט גרידת קליפת תפוז.. כל אלו יעשירו את טעם העוגיות ויתנו להן טוויסט מדליק.
  • לגיוון מהיר: ניתן לערבב שוקולד צ'יפס לבן ושחור ביחד.
  • לעוגיות שוקולד צ'יפס רכות: 2 דברים חשובים הופכים את העוגיות לרכות:
    1. יש להשתמש בחמאה ולא בשמן, השמן יהפוך את העוגיות לקריספיות יותר.
    2. לא לאפיית יתר! יש לאפות את העוגיות רק עד שהקצוות מתחילות להזהיב ולא יותר, העוגיות ייראו לכם לא מוכנות, זה בסדר, הוציאו את התבנית מהתנור ותנו להן להתקרר לחלוטין.

תחליפים להכנת עוגיות שוקולד צ'יפס בריאות

במקום קמח לבן - ניתן להשתמש ב 2 כוסות קמח כוסמין
במקום סוכר לבן - ניתן להשתמש בסוכר קוקוס
במקום ביצים - ניתן להשתמש בבננה שלמה מרוסקת למרקם חלק או חצי כוס רסק תפוחים

תשובות לשאלות נפוצות

למה העוגיות השתטחו בתנור?
זה יכול לקרות כי החמאה לא נמסה מספיק, כי אין מספיק קמח בבלילת העוגיות או כי העוגיות נאפו זמן רב מידיי. יש להמיס את החמאה לגמרי ללא גושים, לוודא שבלילת העוגיות לא רטובה כשלשים אותה (ואם כן, מוסיפים כף קמח אחת בכל פעם עד לקבלת בלילה שניתן ללוש בידיים) ולאפות את העוגיות עד להזהבת הקצוות.

למה העוגיות תפחו יותר מידיי באפייה?
זה יכול לקרות כי יש יותר מידיי קמח בבצק, חשוב לעבוד עם כוסות וכפיות מדידה.

האם אפשר להקפיא את בצק העוגיות לפני אפייה?
כן! מגלגלים לכדורים ושומרים במקפיא (בתוך שקית הקפאה) עד שרוצים לאפות את העוגיות. לקראת האפייה סדרו את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכוסה ותנו לבצק להפשיר כ-20 דקות לפני האפייה.

איך מאחסנים את העוגיות לאחר האפייה?
עוגיות שוקולד צ'יפס שומרות על מרקמן למשך 3-4 ימים ולא יותר. יש לאחסן בכלי אטום בטמפרטורת החדר, או במקרר עד שבוע ימים.

טופ 5 העוגיות האהובות ביותר באתר:

  1. עוגיות שיבולת שועל
  2. עוגיות תמרים
  3. עוגיות חמאה
  4. עוגיות אמסטרדם
  5. עוגיות שושנים

ואם אתם ממש אוהבים עוגיות, יש לנו את העמוד המושלם בשבילכם >> מתכוני עוגיות מכל הסוגים

אולי יעניין אותך...

19 דירוגים וחוות דעת

הדסה הרשקוביץ

וואי עוגיות מדליקות!!!יצא פשוט טעים!

מיקה מויאל

החלפתי את החמאה בחמאת קוקוס זה ממש טעים נורא ממליצה, העוגיות טעימות ומתנפחות הן לא אמורות להיות שזופות אם תחכו שיהיו שזופות הן יהיו קשות ומגעילות 17 דקות בול על השעון זה הזמן
בערך כף לכל עוגייה ויוצא 50 לשטח ממש קצת לפניי האפייה כדי שיתנפחו

דיאנה

יצא מדהים וטעים אני גם הוספתי לזה עדשי שוקולד (m&m) יצא ממש מוצלח ,ממומלץ לנסות

צהלה בוזגלו

יצא פצצה וחילקתי להרבה אנשים וכולם אמרו שיצא 100 (אש)
בקיצור נהניתי מאוד להכין וגם לטעום. אני יכין את זה בעזרת ה' עוד הרבה פעמים.
תודה רבה

מירב

הכנתי פעמיים ויצא נפלא!!
תודה רבה

אופיר .א.

העוגיות יצאו ממש טעימות ומרקם נהדר

סיגלית

יצא מושלם

אנונימית

אחת העוגיות הכי טעימות שיצא לי למרות שבהתחלה זה נראה קצת הרבה שומני אבל כשזה יוצא מהתנור זה פשוט פצצה

יעל

יצא אליפות!!!
תודה רבה כל המתכונים באתר ממש יוצאים טובים ומדוייקים עדין ברוך השם לא בתאכזבתי משום מתכון!

טליה ביטנסקי

ממש טוב וכמות גדולה וזה נורא טעים

שלהבת

הכנתי את העוגיות בגרסת הפרווה. הן לא השתטחו כמצופה ולכן השארתי בתנור עוד כמה דקות מחשש שהן לא נאפו מספיק במרכז. העוגיות יצאו טעימות, (לטעמי מתוקות מדי) אבל קצת קשות. ממליצה לשטח מעט לפני האפייה.
בהמלצות צוין שאפשר להוסיף מעט מלח – לא ברור למה לא נוסף המלח כמרכיב כבר ברשימת המצרכים.

טליה

הילה רציתי להגיד תודה רבה על המתכון הטעים והכיפי הזה 🙂
הכנתי עם קמח מלא ועם שמן לגירסה פרווה ויצא מאוד טעים! תודה על אפשרות כזו קלה ומהירה
סופ"ש נעים וטוב לכולנו 🙂

מוריה

יצא לי שומני מדי. מה יכולה להיות הסיבה? איך אפשר להתגבר על זה?

בנצי

העוגיות מאוד טעימות, השתמשתי במתכון כבר כמה וכמה פעמים והם יצאו מאוד טעימות.

ח

חייב לשים סודה לשתיה?

רות

יצא מאוד טעים! תודה על המתכון

רון דביר

הכנתי את העוגיות שוקולד צ׳יפס פרווה עם השמן. ממש מושלמות וקלות להכנה! תענוג!
ואימצתי את הטיפ של ערבוב שוקולד צ׳יפס לבן וחום

N

הי,
יש אפשרות להחליף את החמאה במשו לא חלבי?

שרונה

עוגיות מדליקות אצלנו זה נקרא עוגיות קיפוד (כי השוקולד צ'יפס נותנים להן צורת קיפוד)

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.