מתכוננים לחורף: עוגיות תמרים של יוכבד

  פורסם בתאריך   על ידי   2 תגובות

עוגיות תמרים מתכון מנצח

עוגיות מגולגלות, עוגיות פריכות במילוי ממרח תמרים ואגוזים. כל-כך טעימות שצריך להיזהר שלא לזלול את כל התבנית 🙂 מתכון מעולה לעוגיות תמרים שמתאימות לחורף ולא רק. מתכון ע”י: יוכבד אלקלסי

מתכון: עוגיות תמרים פריכות

*כוס מדידה: כוס חד פעמית לשתייה חמה

לבצק פריך:

  • שלוש וחצי כוסות קמח
  • חצי שקית אבקת אפיה
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים

למילוי תמרים ואגוזים:

  • ממרח תמרים
  • חופן אגוזי מלך קצוצים
  • קינמון (לא חובה)
  • אבקת סוכר (רק אם רוצים עוגיות מתוקות יותר)

הוראות הכנה:

  1. לערבב ולעבד את רכיבי הבצק, עד שמתקבל כדור בצק. לחלק ל-4 באופן שווה *טיפ: הכי נוח ליצור כדור ולחתוך לרבעים.
  2. כל חלק בצק לרדד למלבן גדול *טיפ: הכי נח לרדד בין 2 דפים של נייר אפיה, כך אפשר להגיע לעלה דקיק.
  3. לאחר רידוד למרוח ממרח תמרים * טיפ: כ-2 כפות ממרח תמרים מספיקות על כל מלבן, אחרת זה יותר מידי מילוי והורס את האסתטיות.
  4. מעל לממרח התמרים לפזר אבקת סוכר אם רוצים יותר מתוק (אני לא מפזרת מספיק לי הממרח תמרים), מעל לפזר את הקינמון בפיזור שווה ואת האגוזים הקצוצים.
  5. לגלגל לרולדות, להניח על נייר אפיה ולאפות בתנור חם על 180 מעלות טורבו, עד שהעוגיות משחימות מעט *טיפ: בצק פריך צריך רק להתחיל להזהיב והוא מוכן, שמרו על העוגיות כשהן בתנור שלא ישחימו יותר מידי.
  6. להניח על השיש לאחר האפייה וכשהעוגיות מתקררות לחתוך לפרוסות עם סכין להב *טיפ: לחיתוך מושלם לא כדאי להשתמש בסכין מסור.



עוד מתכוני עוגיות מובילים:

קטגוריות: אפייה, כלליתגיות: ,

שיתוף

2 תגובות

  1. רבקה :

    היי האם אפשר להחליף את המיץ תפוזים במשהו אחר? נגיד במים או מיץ ענבים? אין לי בדיוק…

  2. אודל :

    הכנתי כמו שכתוב, יצא מעולה. תודה

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *