עוגיות מגולגלות, עוגיות פריכות במילוי ממרח תמרים ואגוזים. כל-כך טעימות שצריך להיזהר שלא לזלול את כל התבנית 🙂 מתכון מעולה לעוגיות תמרים שמתאימות לחורף ולא רק. מתכון ע"י: יוכבד אלקלסי
מתכון: עוגיות תמרים פריכות
*כוס מדידה: כוס חד פעמית לשתייה חמה
לבצק פריך:
- שלוש וחצי כוסות קמח
- חצי שקית אבקת אפיה
- 3 שקיות סוכר וניל
- 1/4 כפית מלח
- 1 ביצה
- 3/4 כוס שמן
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
למילוי תמרים ואגוזים:
- ממרח תמרים
- חופן אגוזי מלך קצוצים
- קינמון (לא חובה)
- אבקת סוכר (רק אם רוצים עוגיות מתוקות יותר)
הוראות הכנה:
- לערבב ולעבד את רכיבי הבצק, עד שמתקבל כדור בצק. לחלק ל-4 באופן שווה *טיפ: הכי נוח ליצור כדור ולחתוך לרבעים.
- כל חלק בצק לרדד למלבן גדול *טיפ: הכי נח לרדד בין 2 דפים של נייר אפיה, כך אפשר להגיע לעלה דקיק.
- לאחר רידוד למרוח ממרח תמרים * טיפ: כ-2 כפות ממרח תמרים מספיקות על כל מלבן, אחרת זה יותר מידי מילוי והורס את האסתטיות.
- מעל לממרח התמרים לפזר אבקת סוכר אם רוצים יותר מתוק (אני לא מפזרת מספיק לי הממרח תמרים), מעל לפזר את הקינמון בפיזור שווה ואת האגוזים הקצוצים.
- לגלגל לרולדות, להניח על נייר אפיה ולאפות בתנור חם על 180 מעלות טורבו, עד שהעוגיות משחימות מעט *טיפ: בצק פריך צריך רק להתחיל להזהיב והוא מוכן, שמרו על העוגיות כשהן בתנור שלא ישחימו יותר מידי.
- להניח על השיש לאחר האפייה וכשהעוגיות מתקררות לחתוך לפרוסות עם סכין להב *טיפ: לחיתוך מושלם לא כדאי להשתמש בסכין מסור.