FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגיות אמסטרדם • המתכון הקלאסי

מתכון לעוגיות אמסטרדם – עוגיות שוקולד נהדרות, עשירות בטעם שבתוכן מסתתר שוקולד לבן.

מתכונים לעוגיות אמסטרדם

זמן הכנה: 30 דק' | זמן אפייה: 12 דק' | זמן צינון: שעתיים | סה"כ: שלוש שעות

מצרכים:

(כ – 23 עוגיות)

  • 2 כוסות קמח לבן (250 גרם)
  • 1/2 כוס + 2 כפות (60 גרם) אבקת קקאו
  • 2 כפות אבקת חלב או אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפיות קורנפלור
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת קפה נמס
  • 170 גרם חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס (180 גרם) סוכר חום בהיר
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 150 גרם שוקולד לבן / שוקולד צ'יפס לבן

הוראות הכנה:

  1. מכניסים את הקמח לקערה גדולה, מסננים את הקקאו מעל הקמח, מוסיפים אבקת חלב, קורנפלור, סודה לשתייה, מלח ואבקת נס קפה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. בקערה נוספת או קערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה עם סוכר חום וסוכר לבן, במהירות בינונית, כ – 2 דקות, עד לקבלת תערובת קרמית.
  3. מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל ומקציפים.
  4. מוסיפים לקערה כמחצית מתערובת הקמח ומערבבים באיטיות עד לקבלת עיסה חלקה. במידת הצורך מגרדים בעזרת מרית את דופן הקערה.
  5. מוסיפים את יתרת תערובת הקמח ומעבדים רק עד שהבצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעתיים.
  6. מחממים תנור לחום של 175 מעלות ומרפדים תבנית אפיה גדולה בנייר אפייה.
  7. מוציאים את הבצק מהמקרר וחותכים עיגולים במשקל של כ – 40 גרם.
  8. חותכים כל עיגול לשניים, משטחים את החלק הראשון ומניחים עליו שוקולד לבן, בכמות של כ – 8 גרם (בערך 2 קוביות שוקולד או חופן שוקולד צ'יפס), משטחים את החלק השני מעליו ומהדקים את הקצוות ומגלגלים בין הידיים ליצירת כדור. מוודאים שהשוקולד הלבן מכוסה היטב ומשטחים כל עוגייה.
  9. אם הבצק מתרכך מידי, תוך כדי העבודה, אפשר להחזיר למקרר עד שיתקשה שוב.
  10. מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר עם אפייה ברווח של 2 ס"מ ביניהן ואופים במשך 11-12 דקות, עד שהקצוות נהיים שחומים מעט.
  11. מוציאים מהתנור, מצננים כ-10 דקות ומגישים.
    בתאבון!
עוגיות אמסטרדם שיצאו מהתנור

עוד מתכוני עוגיות מיוחדים!

דילוג לתוכן