מתכון לעוגיות אמסטרדם – עוגיות שוקולד נהדרות, עשירות בטעם שבתוכן מסתתר שוקולד לבן.
מתכונים לעוגיות אמסטרדם
זמן הכנה: 30 דק' | זמן אפייה: 12 דק' | זמן צינון: שעתיים | סה"כ: שלוש שעות
מצרכים:
(כ – 23 עוגיות)
- 2 כוסות קמח לבן (250 גרם)
- 1/2 כוס + 2 כפות (60 גרם) אבקת קקאו
- 2 כפות אבקת חלב או אינסטנט פודינג וניל
- 2 כפיות קורנפלור
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית אבקת קפה נמס
- 170 גרם חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס (180 גרם) סוכר חום בהיר
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
- 2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
- 2 כפיות תמצית וניל
- 150 גרם שוקולד לבן / שוקולד צ'יפס לבן
הוראות הכנה:
- מכניסים את הקמח לקערה גדולה, מסננים את הקקאו מעל הקמח, מוסיפים אבקת חלב, קורנפלור, סודה לשתייה, מלח ואבקת נס קפה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נוספת או קערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה עם סוכר חום וסוכר לבן, במהירות בינונית, כ – 2 דקות, עד לקבלת תערובת קרמית.
- מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל ומקציפים.
- מוסיפים לקערה כמחצית מתערובת הקמח ומערבבים באיטיות עד לקבלת עיסה חלקה. במידת הצורך מגרדים בעזרת מרית את דופן הקערה.
- מוסיפים את יתרת תערובת הקמח ומעבדים רק עד שהבצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעתיים.
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות ומרפדים תבנית אפיה גדולה בנייר אפייה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר וחותכים עיגולים במשקל של כ – 40 גרם.
- חותכים כל עיגול לשניים, משטחים את החלק הראשון ומניחים עליו שוקולד לבן, בכמות של כ – 8 גרם (בערך 2 קוביות שוקולד או חופן שוקולד צ'יפס), משטחים את החלק השני מעליו ומהדקים את הקצוות ומגלגלים בין הידיים ליצירת כדור. מוודאים שהשוקולד הלבן מכוסה היטב ומשטחים כל עוגייה.
- אם הבצק מתרכך מידי, תוך כדי העבודה, אפשר להחזיר למקרר עד שיתקשה שוב.
- מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר עם אפייה ברווח של 2 ס"מ ביניהן ואופים במשך 11-12 דקות, עד שהקצוות נהיים שחומים מעט.
- מוציאים מהתנור, מצננים כ-10 דקות ומגישים.
בתאבון!
