מתכון מעולה לעוגיות שוקולד צ'יפס בריאות עם קמח כוסמין, סוכר קוקוס ושמן קוקוס. עוגיות נהדרות ליד הקפה וגם לאורחים.
זמן עבודה: 15 דקות | כ – 15 עוגיות
מצרכים:
- 3/4 כוס סוכר קוקוס
- 1/2 כוס שמן קוקוס
- 1 ביצה
- 1 כוס קמח כוסמין
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1/4 כפית מלח
- 3/4 כוס שבבי שוקולד צ'יפס מריר
הוראות הכנה:
- בקערה גדולה מערבבים סוכר ושמן קוקוס, מניחים בצד כ-4 דקות עד שסוכר הקוקוס מתמוסס בשמן.
- מוסיפים לקערה ביצה ותמצית וניל ומערבבים היטב עד לאיחוד.
- מוסיפים קמח כוסמין, סודה לשתיה ומלח ומערבבים לאיחוד.
- מקפלים פנימה את שבבי השוקולד צ'יפס לפיזור.
- מכינים מגש בינוני ובעזרת כף גלידה יוצרים כדורים מבצק העוגיות ומניחים על גבי המגש, שומרים על רווחים בין עוגיה לעוגיה.
- לאחר סידור העוגיות על המגש משטחים אותן מעט עם גב הכף, לחיצה קטנה ולא יותר מידי.
- מכסים בניילון נצמד ומניחים במקפיא לחצי שעה.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומחממים תנור ל-180 מעלות.
- מסדרים את כדורי העוגיות על התבנית, שומרים על רווחים יפים בין העוגיות.
- אופים 8-10 דקות עד שקצה העוגיה מתייצב (מרכז העוגיה יכול עדיין להיראות לא מבושל, זה בסדר).
- מניחים את העוגיות לצינון בטמפרטורת החדר כ-10 דקות.
- מאחסנים בכלי אטום.