FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגיות שוקולד שיבולת שועל בריאות

שיבולת שועל ושוקולד זה שילוב נפלא! אז אל תתפלאו שכשהופכים את השילוב הזה לעוגיות מתקבלות עוגיות מעולות. מתכון לעוגיות שוקולד שיבולת שועל שמכינים ממש בקלות. מתאים לטבעוניים וגם ללא גלוטן (על-ידי שימוש בשיבולת שועל ללא גלוטן).

מצרכים:

  • 1 כוס – שיבולת שועל להכנה מהירה
  • ¾ כוס – אבקת קקאו
  • 1 כפית – אבקת אפייה
  • 1 כפית – קינמון טחון
  • 1.5 כפות – שמן קוקוס
  • 6 כפות – רסק תפוחים או 1 בננה ו-1 כפית תמצית וניל
  • ⅓ כוס – סירופ מייפל (להוספת מתיקות ניתן להגיע עד לחצי כוס)
  • 2 כפות – שבבי שוקולד צ'יפס מריר

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. בקערה מערבבים יחד שיבולת שועל, אבקת קקאו, אבקת אפייה וקינמון.
  3. מוסיפים את שמן הקוקוס, רסק התפוחים, סירופ המייפל והשוקולד צ'יפס. מערבבים שוב עד שנוצר בצק אחיד.
  4. פורסים נייר אפייה על גבי תבנית תנור שטוחה.
  5. יוצרים כדורים מבצק העוגיות עם הידיים (כ-8 כדורים) ואז מניחים כל כדור על התבנית ומשטחים מעט בלחיצה עם כף היד או עם מזלג. שימו לב – יש לשמור על רווחים גדולים בין העוגיות בתבנית.
  6. אופים את העוגיות למשך 10 דקות, מוציאים לטמפרטורת החדר ונותנים להן להתקרר.
  7. בתאבון! את העוגיות יש לאחסן בשקית נייר בטמפרטורת החדר עד 3-4 ימים.
דילוג לתוכן