הפכנו את עוגיות אמסטרדם המסורתיות (שוקולד מבחוץ ושוקולד לבן מבפנים) וקיבלנו עוגיות מהממות עם הפתעה טעימה בפנים! מתכון לעוגיות אמסטרדם הפוכות וסופר מדליקות!
מצרכים:
- 125 גרם חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר
- 150 גרם אבקת סוכר
- 150 גרם קמח לבן
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- שוקולד צ'יפס איכותי או קוביות שוקולד
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל – 175 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מכניסים את השוקולד צ'יפס למקפיא.
- מערבבים במיקסר עם וו לישה (או ידני) חמאה רכה ואבקת סוכר, עד לקבלת קרם לבן ואחיד.
- מנפים פנימה את הקמח והמלח, מערבבים מעט.
- מוסיפים את אבקת האפייה ומעבדים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
- מוציאים את השוקולד צ'יפס מהמקפיא.
- משאירים כרבע מתערובת הבצק בקערה. ומהשאר יוצרים כדורים קטנים.
- לוקחים כדור בצק, משטחים מעט ביד ומניחים את השוקולד באמצע.
- מכסים את הכדור במעט בצק מהקערה ומגלגלים בין הידיים ליצירת כדור מושלם.
- משטחים את הכדור בין כפות הידיים ומניחים על תבנית אפייה מרופדת. חוזרים על הפעולה עד שהבצק נגמר.
- אופים 10 – 12 דקות, עד להזהבה.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין. העוגיות יהיו רכות מאוד אך יתקשו לאחר שיתקררו.
בתאבון!
