FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

מתכון: עוגיות אמסטרדם הפוכות

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
הפכנו את עוגיות אמסטרדם המסורתיות (שוקולד מבחוץ ושוקולד לבן מבפנים) וקיבלנו עוגיות מהממות עם הפתעה טעימה בפנים! מתכון לעוגיות אמסטרדם הפוכות וסופר מדליקות!

מצרכים:

  • 125 גרם חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 150 גרם קמח לבן
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • שוקולד צ'יפס איכותי או קוביות שוקולד

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל – 175 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מכניסים את השוקולד צ'יפס למקפיא.
  3. מערבבים במיקסר עם וו לישה (או ידני) חמאה רכה ואבקת סוכר, עד לקבלת קרם לבן ואחיד.
  4. מנפים פנימה את הקמח והמלח, מערבבים מעט.
  5. מוסיפים את אבקת האפייה ומעבדים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  6. מוציאים את השוקולד צ'יפס מהמקפיא.
  7. משאירים כרבע מתערובת הבצק בקערה. ומהשאר יוצרים כדורים קטנים.
  8. לוקחים כדור בצק, משטחים מעט ביד ומניחים את השוקולד באמצע.
  9. מכסים את הכדור במעט בצק מהקערה ומגלגלים בין הידיים ליצירת כדור מושלם.
  10. משטחים את הכדור בין כפות הידיים ומניחים על תבנית אפייה מרופדת. חוזרים על הפעולה עד שהבצק נגמר.
  11. אופים 10 – 12 דקות, עד להזהבה.
  12. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין. העוגיות יהיו רכות מאוד אך יתקשו לאחר שיתקררו.
    בתאבון!

עוד עוגיות מיוחדות

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email