FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

חטיפי לימון טבעוניים ובריאים

חטיפי לימון מתוקים עם תחתית שיבולת שועל קראנצ'ית. פינוק מתוק ובריא לאירוח או פשוט לאחר הצהריים.

זמן עבודה: 20 דקות | סה"כ: 65 דקות | תבנית: מלבנית גדולה

מצרכים:

לבסיס העוגה:

  • 1 כוס שיבולת שועל
  • 1 כוס קוקוס טחון
  • 1/4 כוס סירופ מייפל
  • 1 כפית תמצית וניל

למלית:

  • 350 גרם טופו רך
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • גרידה מלימון אחד
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1/2 כוס סוכר קוקוס
  • כפית תמצית וניל (לא חובה)

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. להכנת הבסיס – מעבדים יחד במעבד מזון שיבולת שועל וקוקוס טחון.
  3. מוסיפים סירופ מייפל ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת בצק רך וגמיש (אם הבצק
    יבש מידי, ניתן להוסיף חלב שקדים).
  4. מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ששומן קלות.
  5. משטחים בעזרת מרית או בידיים את הבצק באופן אחיד בחלק התחתון של התבנית.
  6. להכנת המלית – מערבבים את כל מרכיבי המילוי במעבד מזון עד לקבלת קרם חלק.
  7. יוצקים את המלית על בסיס העוגה.
  8. אופים בתנור כ-35-40 דקות (או עד ששולי העוגה מזהיבים)
  9. מוציאים מהתנור ומצננים במקרר לפחות שעה. (ייתכן שהמלית לא תהיה יציבה במרכז, אך המלית
    תתייצב ברגע שהעוגה תתקרר).
  10. כשהעוגה התקררה לגמרי, מעבירים למשטח עבודה וחותכים לריבועים.

עוד מתוקים טבעוניים

דילוג לתוכן