חטיפי לימון מתוקים עם תחתית שיבולת שועל קראנצ'ית. פינוק מתוק ובריא לאירוח או פשוט לאחר הצהריים.
זמן עבודה: 20 דקות | סה"כ: 65 דקות | תבנית: מלבנית גדולה
מצרכים:
לבסיס העוגה:
- 1 כוס שיבולת שועל
- 1 כוס קוקוס טחון
- 1/4 כוס סירופ מייפל
- 1 כפית תמצית וניל
למלית:
- 350 גרם טופו רך
- 1/4 כוס מיץ לימון
- גרידה מלימון אחד
- 2 כפות קורנפלור
- 1/2 כוס סוכר קוקוס
- כפית תמצית וניל (לא חובה)
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- להכנת הבסיס – מעבדים יחד במעבד מזון שיבולת שועל וקוקוס טחון.
- מוסיפים סירופ מייפל ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת בצק רך וגמיש (אם הבצק
יבש מידי, ניתן להוסיף חלב שקדים). - מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ששומן קלות.
- משטחים בעזרת מרית או בידיים את הבצק באופן אחיד בחלק התחתון של התבנית.
- להכנת המלית – מערבבים את כל מרכיבי המילוי במעבד מזון עד לקבלת קרם חלק.
- יוצקים את המלית על בסיס העוגה.
- אופים בתנור כ-35-40 דקות (או עד ששולי העוגה מזהיבים)
- מוציאים מהתנור ומצננים במקרר לפחות שעה. (ייתכן שהמלית לא תהיה יציבה במרכז, אך המלית
תתייצב ברגע שהעוגה תתקרר). - כשהעוגה התקררה לגמרי, מעבירים למשטח עבודה וחותכים לריבועים.