8 מילויים מנצחים למלאווח אפוי

  פורסם בתאריך   על ידי   2 תגובות

המלאווח התימני משמש אותנו לארוחת ערב זריזה וקלה. אין כל צורך להכין או להפשיר בצק מראש וההצלחה מובטחת. מלבד מלאווח בליווי רסק וביצה, ניתן לשדרג את המלאווח המסורתי עם מגוון מילויים ולהפוך אותו למאפה לכל דבר. ריכזנו עבורכם 8 מתכונים מעולים למילויים שונים למלאווח ממולא.

לפני הכל, איך הופכים מלאווח למאפה ממולא?

אופן ההכנה של מלוואח ממולא הוא פשוט וקל וניתן לבחור בין 2 צורות מילוי שונות: כיסונים או מאפה משודרג. להכנת מלאווח ממולא תצטרכו שמן, ביצה טרופה ושומשום.

כיסוני מלאווח ממולאים

ליצירת כיסוני מלאווח פשוט הפשירו את המלאווח על משטח עבודה משומן, מלאו במילוי הרצוי וסגרו לחצי ירח. שימו לב שאת המילוי יש להניח על חצי מהמלאווח ולהשאיר מעט קצוות נקיים.

כעת, הדקו את קצוות המלאווח עם מזלג, מקמו על ניר אפייה משומן, מרחו בביצה טרופה, פזרו שומשום ואפו את המלאווח הממולא על חום בינוני (180-190) עד להזהבה.



מאפה מלאווח ממולא

כדי להכין מאפה מלאווח ממולא, כל מה שצריך לעשות הוא להפשיר מלאווח על משטח משומן ולרדד מעט.

כעת ניתן למלא את המלאווח במילוי הרצוי, שימו לב שאת המילוי יש להניח במרכז העיגול ולשמור על קצוות גדולים נקיים.

עכשיו סיגרו את המלאווח מסביב למילוי (ממש כמו קובה) והניחו אותו, כשהצד הסגור כלפי מטה. שטחו את המלאווח בעדינות עם כף היד ובעזרת גלגלת פיצה צרו חיתוכים שתי וערב.

מתכוני מילויים למלאווח אפוי

1. מלאווח פיצה

את מאפה הפיצה המסורתי כולנו מכירים, אבל האם פעם חשבתם למלא איתו מלאווח? עם כמה מצרכים בסיסיים ומינימום עבודה ויש לכם מלאווח פיצה טעים.

  • רסק עגבניות
  • אורגנו
  • כפית שמן זית
  • מעט שום כתוש
  • פטריות קצוצות
  • פתיתי גבינה צהובה
  • תוספות: זיתים, פטריות, תירס, עגבניות או כל מה שאתם אוהבים על הפיצה שלכם.

אופן ההכנה: בכוס קטנה נערבב רסק עגבניות עם מעט אורגנו, שום כתוש וכפית שמן זית. על כל מלאווח נמרח מעט רוטב פיצה, נפזר פתיתי גבינה צהובה ותוספות, נסגור את המלאווח, נבריש בביצה, קצת שומשום ולתנור.



2. מלאווח תרד וגבינת פטה

המלית המסורתית והאהובה לבורקס היא כמובן תרד וגבינת פטה, אבל שימו לב – המלית הזאת מתאימה גם למלאווח ממולא. אז אם בא לכם מאפה בולגרי אבל אין לכם זמן להכין את הבצק, פשוט תכינו מלאווח.

  • עלי תרד טריים
  • כף שמן
  • גבינת פטה
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה: בסיר עם מים רותחים נחלוט את עלי התרד במשך כדקה ונעביר מיד לקערת מים עם המון קרח. נקצוץ את התרד דק, נפזר על גבי המלאווח ומעליו נפזר קוביות קטנות של גבינת פטה. נתבל במעט מלח ופלפל שחור, נסגור, נמרח בביצה, מעט שומשום ולתנור.

3. מלאווח בסגנון טוניסאי

אם בא לכם פריקסה טוניסאי ואין לכם זמן להכין את הלחמניות, תוכלו להכין מאפה מלאווח ממולא בסגנון טוניסאי עם תפוחי אדמה, אריסה, טונה וביצים קשות.

  • 2 תפוחי אדמה קלופים
  • 1/2 כפית כורכום
  • אריסה מתוקה
  • טונה
  • מלח ופלפל
  • מעט כוסברה יבשה
  • ביצים קשות (אופציה)

אופן ההכנה: את תפוחי האדמה חותכים לקוביות קטנות ומרתיחים בסיר עם מים רותחים מתובלים בכורכום ומלח כ-15 דקות, עד לריכוך. מורחים אריסה מתוקה על כל מלאווח, מפזרים טונה, פרוסות ביצה קשה וקוביות תפוחי אדמה. מתבלים במלח, פלפל וכוסברה יבשה לפי הטעם. סוגרים את המלאווח, מורחים ביצה, שומשום ולתנור.



4. סמבוסק מלאווח במילוי בשר ופטריות

בורקס בשר הוא מאכל אהוב ומוכר, אבל לא תמיד יש זמן להפשיר או להכין בצק מתאים. הנה מתכון קל וטעים לסמבוסק מלאווח ממולא בשר.

  • 1/4 ק”ג בשר בקר טחון
  • שימורי פטריות שמפיניון פרוסות
  • חופן צנוברים
  • בצל קצוץ

אופן ההכנה: במחבת רחבה מטגנים בצל קצוץ בשמן עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים למחבת פטריות וצנוברים ומקפיצים מספר שניות. כעת מוסיפים את הבשר ו”מפוררים” בעזרת מזלג כך שהבשר מופרד היטב. מטגנים הכל יחדיו עד שהבשר משנה צבעו. מעבירים למסננת עדינה ומסננים היטב מנוזלים. ממלאים מלאווח בבשר, סוגרים, מורחים ביצה, שומשום ולתנור.

5. בורקס חזה עוף ממלאווח

כאשר ממלאים את בצק המלאווח ברצועות חזה עוף, בצל ופטריות מתקבל בורקס טעים במיוחד. מומלץ להגיש לצד רוטב פטריות.

  • בצל קצוץ לרצועות
  • רצועות חזה עוף דקות
  • מלח ופלפל
  • פטריות שמפיניון פרוסות

אופן ההכנה: במחבת רחבה מטגנים את רצועות הבצל עד שהן הופכות שקופות, מוסיפים את רצועות חזה העוף, פטריות ותבלינים ומקפיצים הכל יחדיו עד שחזה העוף מוכן. מוציאים למסננת דקה ומסננים היטב מנוזלים. ממלאים מלאווח במלית חזה העוף, סוגרים, מורחים ביצה, שומשום ולתנור.

6. מלאווח ממולא גבינות וביצת עין

שדרוג מוצלח של המאכל “ביצה בקן”, החלפת הפיתה במלאווח ויש לכם ארוחת ערב מפנקת במיוחד עם גבינות, ביצת עין וכמובן מלאווח. בתאבון..

  • לכל מאפה: 2 מלאווח
  • גבינה צהובה מגוררת
  • גבינת פרמז’ן מגוררת
  • חרוזי זיתים
  • ביצים רכות

אופן ההכנה: את המאפה הזה נכין קצת אחרת – נרפד תבנית בנייר אפייה משומן ועליו נניח מלאווח אחד. בתחתית המלאווח נפזר פתיתי גבינה צהובה, בזהירות ובעדינות נפתח ביצה מעל לגבינה הצהובה, נפזר פרמז’ן וזיתים ונסגור עם עלה מלאווח נוסף. נהדק היטב את קצוות המלאווח בעזרת מזלג. נמרח ביצה, שומשום ולתנור.



7. מאפה מלאווח עם פירה ובצל מטוגן

המתכון של עופרה מרציאנו למאפה מלאווח טעים ועסיסי ממולא בפירה תפוחי אדמה ובצל מטוגן. קל, מהיר הכנה וטעים במיוחד.

למעבר למתכון: https://www.foodisgood.co.il/recipe/malawah-stuffed-with-potatoes/

8. מלאווח מתוק בסגנון שטרודל תפוחים

מתכון מתוק לסיום – מלאווח ממולא תפוחי עץ וקינמון, למי שאוהב שטרודל תפוחים אך מתעצל להכין בצק פריך, המלאווח הוא פתרון מעולה, קל וטעים גם כמאפה מתוק.

  • 25 גרם חמאה
  • 2 תפוחי עץ מגורדים
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כוס מים
  • כף סילאן
  • 2 כפות סוכר חום
  • אבקת סוכר להגשה

אופן ההכנה: במחבת יחסית עמוקה ממיסים חמאה, מוסיפים סילאן ומערבבים היטב. כעת מוסיפים למחבת תפוחי עץ, קינמון, מים וסוכר ומערבבים היטב. מטגנים 3 דק’ נוספות ומעבירים למסננת עדינה לסינון מוחלט של הנוזלים. ממלאים מאלווח, סוגרים, מברישים בביצה, שומשום ולתנור.

יש לכם בקשות מיוחדות? רעיונות ומתכונים למילוי מלאווח? שתפו אותנו בתגובות ואל תשכחו לשתף את העמוד עם חברים 🙂

קטגוריות: אפייה, כללי

שיתוף

2 תגובות

  1. Dona :

    אפשר לחלק את המלווח לשמיניות בכוון המרכז למרוח שוקולד או מילוי מתוק אחר לגלגל, מקבלים רוגלך ברגע, לאפות והרי לכם קינוח נוסף טעים הילדים אוהבים לגלגל את הבצק

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *