FoodisGood

tabouli-quinoa-salads
לילה טוב: 7 המלצות לארוחת ערב שמקדמת שינה + מתכונים
avocado-salad-boiled-eggs
6 מזונות מומלצים לחיזוק השיער ומניעת נשירה + מתכונים
vegan-chocolate-balls
5 מתכונים מזינים, קלים ומעניינים לשבוע חדש
bean-soup-recipe
5 מרקים כפריים לחמם את הגוף ואת הלב
popular-easy-recipes
35 מתכונים קלים ומומלצים (הכי פופולריים ⭐)
10 minutes dinners
15 ארוחות ערב עד 10 דקות עבודה 🍽️
BLUEBERRY OATMEAL MUFFINS
ארוחת בוקר בריאה וטעימה ב-10 דקות • מתכונים מהירים ⏰
Simple-chocolate-chip-cookies-2
11 עוגיות קלות להכנה (עד 10 דקות עבודה)
french-ratatouille-recipe
ארוחת שבת גורמה • 10 מתכונים שעושים את ההבדל
arancini-recipe
ארוחת שבת בסגנון איטלקי (המתכונים הכי שווים 🤩)
beginners-baking-recipes
14 מתכוני אפייה מתוקים הכי קלים למתחילים
uzbek-bread
16 לחמים ביתיים להוסיף לרפרטואר האפייה שלכם
beniza
בניצה - מאפה פילו וגבינה בלקני
health-bread
לחם בריאות • 5 מתכונים ביתיים וקלים

מתכון: סושי ביתי • רשימת ציוד ומצרכים • המדריך המלא

תוכן עניינים

למדו איך מכינים סושי ביתי בקלות וביעילות – ריכזנו במדריך הבא מתכון לסושי ביתי, רשימת מרכיבים הדרושים להכנת הסושי, המלצות לרטבים, מתכונים לרולים פופולריים וגם טיפים נהדרים.

מה צריך כדי להכין סושי בבית? רשימת ציוד ומצרכים

ציוד בסיסי להכנת סושי

הציוד הנדרש להכנת סושי בבית הוא לא רב וגם לא עולה המון. ניתן להשיג כמעט בכל סופר או חנות לכלי מטבח.

  • ניילון נצמד
  • מחצלת לסושי
  • סכין חדה + קרש חיתוך
  • קערת מים

מצרכים נחוצים להכנת סושי

בזמן שדגים וירקות ניתנים לגיוון, ישנם כמה מצרכים שהם חובה להכנת סושי מוצלח.

  • אצות לסושי
  • אורז לסושי
  • חומץ אורז (מירין)
  • דגים וירקות לפי טעם אישי

רשימת דגים מומלצים לסושי

  • דג טונה טרי
  • דג סלמון טרי / מטוגן בטמפורה / אפוי בתנור
  • נתח סלמון מעושן (פרוס דק)
  • נתח טונה מעושן
  • דג דניס

למידע נוסף כנסו ל – מדריך סוגי דגים

רשימת ירקות ותוספות למילוי סושי

  • מלפפון טרי
  • גזר טרי
  • פלפל (ניתן לגוון בצבעים)
  • בטטה מאודה או בתנור
  • עירית
  • אבוקדו
  • בצל ירוק
  • אספרגוס חלוט
  • צנון
  • פטריות שיטאקי
  • קמפיו (דלעת)
  • טופו
  • טמאגו >> למתכון להכנת טמאגו לסושי

מדריך להכנת סושי ביתי - מתכון עם שלבים

שלב 1 – הכנת אורז לסושי

המרכיב החשוב ביותר בסושי, אחרת זה לא סושי! חשוב להקפיד לקנות רק אורז שרשום עליו "אורז סושי" – הוא הנכון להכנת הסושי בזכות גרגיריו הקצרים והמרקם הדביק שהוא מקבל לאחר הבישול.

  1. שוטפים היטב את האורז בתוך מסננת תחת מים זורמים
  2. בישול האורז לסושי: מבשלים בסיר בינוני, על כל כוס אורז – 2 כוסות מים רותחים + 1/4 כפית מלח.
  3. מעבירים לקערה ומערבבים עם חומץ אורז.
  4. מכסים במגבת כדי לשמור אותו לח.

שלב 2 – הכנות לגלגול הרול

בזמן שהאורז מתבשל + מתקרר מכינים את שאר מרכיבי הסשי.

  • את הירקות – פורסים אנכית בצורת מקלות / גפרורים ומניחים בצד.
  • את הדג – דג טרי חותכים גם לרצועות ארוכות בעובי של כ1 ס"מ. אם בוחרים בדג אפוי אז יש  לצנן ולפורר אותו לאחר האפייה.
  • את המחצלת – עוטפים כמה פעמים בניילון נצמד כאשר היא פתוחה כמובן.

שלב 3 – גלגול הסושי

מכיוון שבשלב הראשון הכי קל להכין רול עם אצות מבחוץ, בזה נתמקד.

בסרטון: כל השלבים להרכבה וגלגול סושי

  1. מניחים אצה על גבי המחצלת ועליה מורחים כף 1-2 כפות של אורז מוכן – היעזרו באצבעות רטובות למריחה ופזרו בצורה כמה שיותר אחידה. חשוב: השאירו את שולי האצה ריקים מאורז (3-4 ס"מ מכל צד).

  2. ממקים את הדג במרכז האצה (זו שמרחנו עליה אורז כמובן).ממקמים את הירקות החתוכים במרכז, מעל ומסביב לדג, קרוב מאוד אחד לשני. אם יש פרוסות גדולות או שפע של מרכיבים, מומלץ לערום אותם זה על גבי זה.

  3. מרימים את המחצלת וכביכול עוטפים את כל המרכיבים, לוחצים בעדינות כדי להדק מעט ופורשים אותה חזרה. כעת ניתן לראות את האצה עוטפת לחלוטין את כל מרכיבי הסושי.

  4. חוזרים על התהליך עד שהרול מגולגל. בסוף צריך לתת לחיצה אחרונה כדי לאטום ולהדק את הרול היטב.

  5. פורסים לעיגולים בגודל של ביס בעזרת סכין חדה טיפ: על מנת שהסכין לא תדבק, אפשר לטבול אותה במעט מים לפני כל חיתוך.

איך מכינים רול סושי מטוגן בטמפורה?

שימו לב: שלב הטיגון מגיע לפני חיתוך הסושי לגודל ביס אז אם אתם מכינים סושי מטוגן אל תחתכו אותו עדיין.

  1. מכינים טמפורה מאבקת טמפורה או באופן ביתי >> למתכון להכנת טמפורה ביתית

  2. מחממים סיר גדול עם שמן – זה טיגון בשמן עמוק שימו לב שכמות השמן תספיק והרול לא יגיע לתחתית הסיר.

  3. כשהשמן חם מצפים את הרול בטמפורה – תופסים בקצה הרול וטובלים את כולו בטמפורה.

  4. מכניסים את הרול לטיגון בשמן החם – הטיגון יקח מספק דקות בודדות, רק עד שהטמפורה משנה צבעה ומזהיבה (לא משחימה לחלוטין).

  5. מוציאים את הסושי לצלחת עם נייר סופג וממתינים שיתקרר מעט.

  6. חותכים לגודל ביס בעזרת סכין חדה ומגישים.

רטבים לסושי

מתכון קל לספייסי מיונז

מטבל טעים ופופולרי שיכול להוסיף מאוד לרול הסושי למי פחות מתחבר לטעם המלוח של הסויה או שמעוניין לגוון.

רכיבים:
4 כפות מיונז
2 כפות צילי מתוק
רבע כפית צילי חריף

אופן ההכנה:
מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה

מתכון לוואסבי

וסאבי – תוספת נהדרת לצד הסושי, מוסיפה חריפות ופותחת את הטעמים. מומלץ!

רכיבים:
5 כפיות אבקת וסאבי
3 כפיות מים

אופן ההכנה:
מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה

שילובים מומלצים - מתכוני רולים פופולריים

  • טייגר רול – אבוקדו, עוף בטמפורה, מלפפון.
  • פילדלפיה רול – סלמון, אבוקדו, גבינת שמנת
  • ספייסי רול טונה – טונה, מיונז, רוטב צ'ילי
  • רול ירקות – מלפפון, גזר טרי, אבוקדו, אספרגוס, גבינת שמנת
  • רול טמפורה – אחד או יותר מהחלקים מטוגנים בשמן עמוק בבלילה קלה

סוגי סושי

ניגירי – תוספת, בדרך כלל של דג נא על גבי אורז סושי.
הערה: לא כל ניגירי הוא לא מבושל, אם כי מנה זו היא הטובה ביותר לאנשים שרוצים להרגיש את טעם הדג או תוספות אחרות.

סשימי – דגים המוגשים לבד (ללא אורז).

מאקי – רול אורז ומילוי עטוף באצה. הסושי הפופולארי ביותר, רוב האנשים שחושבים על סושי למעשה חושבים על מאקי.

פוטומאקי – בדומה למאקי אך עבה יותר.

אורמאקי – נפוץ יותר בשם inside-out. סגנון פופולרי מאוד. האצות מוסתרות בחלק הפנימי של הרול והסושי, כלומר האורז בחוץ. אורמאקי עשוי להיות טבול, או מכוסה עם תוספות כמו שומשום. זה סוג של מאקי נפוץ מחוץ ליפן, אחד הרולים המפורסמים הוא רול פילדלפיה שהוא למעשה אורמאקי.

טמאקי – סושי שגולגל ביד לצורת קונוס.

איך מכינים קונוס סושי (טמאקי)

  1. פורסים את הירקות והדג בצורת מקלות ארוכים
  2. חותכים את אצת הנורי לחצי
  3. ממלאים את הסוש. לפני שמתחילים במילוי, כדאי לוודא שהידיים יבשות על מנת לשמור על אצה יבשה ופריכה. מניחים את האצה על כף היד (הצד המבריק כלפי מטה) ועליה שכבת אורז דקה על השליש השמאלי של האצה.
    מניחים מילוי (מלפפון, גזר, דגים וכו'…) בצורה אנכית לאורך אמצע האורז.
  4. מקפלים את הפינה השמאלית התחתונה של האצה, ממשיכים לגלגל עד שנוצר קונוס
    שמים חתיכת אורז בפינה הימנית התחתונה שתשמש כדבק וסוגרים היטב. ממשיכים עם המחצית השנייה של האצה.

שאלות נפוצות בנושא סושי

כן! כל מה שצריך זה מגבת מטבח, ניילון נצמד ומרכיבי הסושי.
ברגע שיש את כל המרכיבים מוכנים להרכבה, צריך לקחת מגבת מטבח נקייה ולהניח אותה על משטח שטוח ורחב. כדאי שמשטח העבודה יהיה בגובה סביר, כך שניתן יהיה להפעיל את כמות הלחץ המתאימה על הרול סושי. מומלץ להיעזר בניילון נצמד על גבי המגבת – זה ימנע מהאורז ומרכיבים אחרים להידבק למגבת.

כן, ניתן להכין מתכוני סושי צמחוניים ואפילו טבעוניים. יש המון רעיונות ברשת. אבוקדו, מלפפונים, בטטה וגזר הם מרכיבי מילוי נהדרים.

לא מומלץ, ככל שהדג נשאר בחוץ כך קיים סיכון להיחשף לחיידקים. במידה ונשאר דג עודף מהכנת הסושי ניתן להכין ממנו סשימי. כמו כן, אורז סושי בקירור נהיה קשה ויבש ולא מתחמם היטב, ולכן סושי הוא משהו שצריך לאכול טרי.

בסושי משתמשים גם באורז ובמרכיבים אחרים, כמו ירקות, שכולם מגולגלים ופורסים לחתיכות.
ניגירי היא המנה שנמצאת באמצע הדרך. ניגירי הוא סשימי שמוגש על מלבן אורז יצוק.
סשימי הוא רק הדג, המוגש ללא מרכיבים אחרים.

ניתן להכים טמפורה ב-2 דרכים – האחת לרכוש אבקה להכנת טמפורה והשנייה להכין טמפורה ביתית. קליק למתכון לטמפורה ביתית

טמאגו – החביתה היפנית המסורתית שנותנת לסושי שדרוג משמעותי מכינים  ממש בקלות באמצעות מחבת מרובעת >> קליק למתכון להכנת טמאגו

זה פשוט – יש לרכוש אורז מתאים שנקרא אורז לסושי וגם חומץ אורז >> קליק למתכון מפורט להכנת אורז לסושי

ולסיום, מה המקור של הסושי?

הסושי המקורי היה בעבר מנה עיקרית באזורים שונים באסיה והיה מכיל דגים מלוחים שנשמרו באורז מותסס. למעשה, המילה "סושי" פירושה "חמוץ", במקור התייחס השם למאכל כבוש. סגנון סושי זה היה נפוץ ביפן עד שנת 1870, אז התפתח לסגנון סושי קרוב יותר למה שאנו אוכלים כיום.סושי עכשווי מתבסס על אורז חומץ שמעליו דגים, בשר וירקות, תוך ערבוב של מרכיבים מסורתיים ולעתים לא מסורתיים. ישנם מגוון סגנונות של סושי שניתן להכין בבית, וכן,יש הבדל בין סושי בסגנון יפני לסושי בסגנון מערבי.

🔥הכי פופולרי עכשיו!
דילוג לתוכן