FoodisGood

FOODISGOOD

טמאגו: איך מכינים חביתה יפנית לסושי?

מדריך מעולה להכנת טמאגו לסושי – חביתה יפנית מסורתית.

רכיבים:

  • 4 ביצים
  • 3 כפות חומץ אורז (מירין)
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות סוכר

שלב 1 טורפים ביצים בקערה היטב – ביחד עם סוכר, מירין וסויה עד שמתקבלת תערובת אחידה.

שלב 2 מחממים מחבת על אש בינונית, טיפה משמנים, ממתינים שהשמן יתחמם ומוסיפים פנימה מעט בלילת טמגו בכמות כזאת שתכסה את המחבת באופן אחיד, בגובה של כ1 ס"מ.

שלב 3 כאשר שכבת הביצה יציבה בחלק התחתון (ממוצע כדקה), אך עדיין מעט נוזלית בחלקה העליון, מרימים כ- 1 ס"מ מקצה החביתה בעזרת מרית ומקפלים שליש מהחביתה כלפי האמצע משני הצדדים

שלב 4 שופכים מתערובת הביצה למחבת ומרימים את הרול כדי לתת לביצה לזרום מתחת לחביתה. מקפלים את גליל החביתה מעל שכבת הביצה החדשה, ממשיכים לגלגל עד הסוף כמו קודם.

שלב 5 מגלגלים את החביתה כדי לשלב את שכבת הביצה הבאה. יוצקים שכבות חדשות ומגלגלים לתוך החביתה עד לשימוש בכל תערובת הביצים. מוציאים את החביתה לפלטת הגשה וחותכים ל 6 חלקים שווים רצוי ברצועות על מנת שיהיה נוח להכין עם הסושי.

צפו: הדגמה להכנת טמאגו במחבת מרובעת

טיפים להכנת טמאגו

  • יש לשמן שוב את המחבת אם היא נראית יבשה.
  • כדאי להיעזר במחבת מרובעת על מנת להקל על התהליך של חיתוך הרצועות.
  • יש להצטייד בכלי נוח (תרווד, מרית) לגלגול הביצה בצורה מושלמת.
שיתוף

חדש באתר

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *