מדריך מעולה להכנת טמאגו לסושי – חביתה יפנית מסורתית.
רכיבים:
- 4 ביצים
- 3 כפות חומץ אורז (מירין)
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות סוכר
שלב 1 טורפים ביצים בקערה היטב – ביחד עם סוכר, מירין וסויה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
שלב 2 מחממים מחבת על אש בינונית, טיפה משמנים, ממתינים שהשמן יתחמם ומוסיפים פנימה מעט בלילת טמגו בכמות כזאת שתכסה את המחבת באופן אחיד, בגובה של כ1 ס"מ.
שלב 3 כאשר שכבת הביצה יציבה בחלק התחתון (ממוצע כדקה), אך עדיין מעט נוזלית בחלקה העליון, מרימים כ- 1 ס"מ מקצה החביתה בעזרת מרית ומקפלים שליש מהחביתה כלפי האמצע משני הצדדים
שלב 4 שופכים מתערובת הביצה למחבת ומרימים את הרול כדי לתת לביצה לזרום מתחת לחביתה. מקפלים את גליל החביתה מעל שכבת הביצה החדשה, ממשיכים לגלגל עד הסוף כמו קודם.
שלב 5 מגלגלים את החביתה כדי לשלב את שכבת הביצה הבאה. יוצקים שכבות חדשות ומגלגלים לתוך החביתה עד לשימוש בכל תערובת הביצים. מוציאים את החביתה לפלטת הגשה וחותכים ל 6 חלקים שווים רצוי ברצועות על מנת שיהיה נוח להכין עם הסושי.
צפו: הדגמה להכנת טמאגו במחבת מרובעת
טיפים להכנת טמאגו
- יש לשמן שוב את המחבת אם היא נראית יבשה.
- כדאי להיעזר במחבת מרובעת על מנת להקל על התהליך של חיתוך הרצועות.
- יש להצטייד בכלי נוח (תרווד, מרית) לגלגול הביצה בצורה מושלמת.