
מאפה מלוואח במילוי פירה ובצל מטוגן
על ידי המתכונים של עופרה מרציאנו לחם ומאפים, מתכונים קלים
מאפה מעולה לארוחת ערב מהירה, טעימה וקלה להכנה - מלוואח במילוי פירה ובצל מטוגן אפוי בתנור. מתכון למנה אחת, ניתן להגדיל כמויות לפי כמות הסועדים.
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 25 דקות
15 דקות
10 דקות
25 דקות
- מנה אחת
מצרכים למתכון
תפוח אדמה
מעט אבקת מרק פרווה
בצל קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
1 מלוואח
מעל למאפה
ביצה טרופה
שומשום
הוראות הכנה
תחילה נקלוף את תפוח האדמה, נחתוך לקוביות ונרתיח בסיר עם מים חמים וקמעט אבקת מרק עד לריכוך.
נסנן מנוזלים, נוסיף תבלינים ונמעך לפירה, נצנן בטמפרטורת החדר.
בינתיים נטגן בצל קצוץ במחבת עד להזהבה יפה.
ניקח את בצק המלוואח, נמלא בשכבה של פירה ומעליו בצל מטוגן, נאסוף לכדור מהצדדים, נשטח בעדינות ונחתוך שתי וערב.
נמרח מעל למלוואח ביצה טרופה ונפזר שומשום בנדיבות.
נאפה בתנור חם על 200 מעלות עד להזהבה אחידה.
זהירות, חם.
כדאי להגיש עם רוטב פטריות

איך מכינים גנאש שוקולד לבן לציפוי? מדריך של מקצוענים
הפתיעו את כולם עם גנאש שוקולד לבן שמרים כל קינוח לקלאסיקה של מתיקות ויצירתיות!

מקלות לחם שום ופרמז'ן
מקלות לחם עם פרמז'ן שיהפכו כל ארוחה למופלאה – פריכים מבחוץ, רכים מבפנים. קל להכנה, מושלם כתוספת או כנשנוש מהיר!
![עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2025/03/1398258-768x479.jpg)
עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]
מדריך מצולם: עוגיות חמאה נמסות בפה עם ריבה במרכז הפרח – מתכון קלאסי, פשוט שיהפוך כל כוס תה או קפה לחוויה מתוקה במיוחד!

נשנוש מהיר: כדורי צ'יפס מטוגנים
כדורי צ'יפס ביתיים, פריכים וממכרים במיוחד! בואו ללמוד להכין את אחת המנות הכי טעימות שתכינו בחיים!

מתכון קונדיטור: פאי פקאן קלאסי
פשטידת אגוזים עם בורבון וניל שמשנה את כללי המשחק! הכינו מתכון מטורף עם קרום פריך ומלית עשירה, והפתיעו את השולחן בטעמים בלתי נשכחים!

קינוחי כוסות בסגנון כדורי רפאלו
כוסות קינוח אישי בסגנון כדורי רפאלו – מתכון מהיר, פשוט וטעים להפליא שיקח את האירוח שלכם לרמה אחרת!
שש
יצא מוצלח!!!
ניסיתי קצת שונה
אני בישלתי את תפוחי האדמה והבצל במיקוגל – חתכתי לקוביות קטנות וחיממתי כ-7 דק' במקביל חתכתי בטטה לעיגולים דקים וטיגנתי עם מעט שום. תיבלתי את תפוחי האדמה והבצל בפפריקה מתוקה, מעט פלפל שחור וזעתר. הכנסתי למלאווח ולתנור… :) בתאבון
טטיאנה
הכנתי. יצאה טעים.
סבטלנה
טעים וקל להכנה. בדיוק מה שצריכה
אורי
פשוט אוספים את הקצוות כמו קובה, וזה הופך לכדור סגור. מניחים הפוך( הצד אליו אספנו ואיחדנו את הקצוות כלפי משטח העבודה) ומשטחים את הכדור בעדינות. חותכים עם גלגלת פיצה ולתנור
אני
מכסים בעוד מלוואח מלמעלה וסוגרים מהצדדים. כך נהיה מלוואח עגול ממולא.
רונית
גם אני לא הבנתי את נושא הכדור. זה נראה כאלו הבצק השני על תפוחי האדמה
סם
גם אני לא הבנתי את רעיון הכדור,זה לא נשמע כמו שנרא בתמונה
אסתר
הרעיון נהדר. זה עכשיו בתנור. יאמי!!!
רק לא הבנתי איך לעשות כדור מהמלוואח אז פשוט חציתי ל2 וסגרתי כמו בורקס.
אשמח לדעת את דיוק המתכון בנושא הכדור