FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוף ג'נרל טסו • מנת העוף הכי טעימה שתכינו

העוף של ג'נרל טסו – מנת העוף הכי טעימה שתכינו! מנה סינית שמשלבת טעמי ג'ינג'ר ושום עם חריפות עדינה, סופר מומלצת לאוהבי המטבח האסייתי! אפשר לשדרג למנה צמחונית בה פרחי כרובית יככבו במקום העוף.

זמן עבודה: 20 דקות | סה"כ: 40 דקות | 2 מנות

מצרכים:

לעוף:
  • 250 גרם פרגית או חזה עוף חתוך לקוביות של 2 ס"מ
  • חלמון מביצה אחת
  • 1 כפית מלח
  • 50 גרם קורנפלור
  • שמן לטיגון העוף
לרוטב:
  • 1 חתיכת ג'ינג'ר קטנה, חתוכה לרצועות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף חומץ סיני שחור או חומץ אורז
  • 2 כפיות (10 גרם) סוכר
  • 5 פלפל צ'ילי מיובש, חתוכים גס
  • 1 כפית קורנפלור + 2 כפות מים
  • מעט שמן זית להקפצה
 

לקישוט:

  • בצל ירוק
  • שומשום 

הוראות הכנה:

  1. משרים בקערה את חתיכות העוף עם החלמון, מלח וקורנפלור ל כ- 10 דקות
  2. מערבבים בקערה קטנה שום, ג'ינג'ר, רוטב סויה, חומץ סיני שחור וסוכר ומניחים בצד.
  3. מחממים מחבת או ווק עם 3 כפות שמן ומקפיצים את העוף 4-5 דקות עד לקבלת ציפוי פריך (ניתן לטגן חצי כמות בכל פעם). ניתן לטגן גם בשמן עמוק, לבחירתכם.
  4. מוציאים את העוף ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג.
  5. מחממים מעט שמן זית על אותה המחבת ומקפיצים את הצ'ילי על אש בינונית-גבוהה 30 שניות עד שהם ריחניים.
  6. מוסיפים את רוטב השום והג'ינג'ר ומערבבים מעט עד שהרוטב מתחיל לבעבע.
  7. מערבבים את הקורנפלור עם המים ומוסיפים לווק.
  8. מערבבים לעיתים קרובות ומבשלים כמה דקות, עד שהרוטב מסמיך.
  9. שופכים פנימה את העוף ומערבבים עד שהוא מצופה כולו בצורה אחידה.
  10. מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים בבצל ירוק, שומשום ומגישים.

למנה צמחונית – שוטפים היטב כרובית, מפרקים לפרחים ומבשלים במים רותחים כ – 5 דקות, מוציאים, מסננים ומצננים מעט וממשיכים בהכנות כמו עם חתיכות העוף.

עוד מתכונים מהמטבח האסייתי

דילוג לתוכן