מתכון לחצילים ברוטב חמוץ מתוק – תוספת מדהימה שהופכת מנת אורז פשוטה לחגיגית במיוחד. מתאים מאוד למי שאוהב את המטבח האסייתי.
- זמן עבודה: 30 דקות | 2 מנות
מצרכים:
למוקפץ
- 400 גרם חצילים
- 25 גרם קורנפלור
- ⅓ כוס שמן זית
- 5 שיני שום כתושות
- 3 גבעולי בצל ירוק חתוכים לפרוסות של חצי ס"מ
לרוטב
- 2 כפיות רוטב סויה
- 1 כפית רוטב סויה כהה
- 1 כפית חומץ סיני כהה
- 2 כפית רוטב צדפות
- 1.5 כפיות רסק עגבניות
- 1.5 כפיות סוכר
- קורט מלח
- 3 גרם קורנפלור
- 35 מ"ל מים
להגשה
- 1.5 כוסות אורז לבן מבושל
- גבעול בצל ירוק קצוץ
- שומשום
הוראות הכנה
- קולפים את החצילים וחותכים לרצועות. מצפים היטב בקורנפלור.
- מכינים את הרוטב על ידי ערבוב כל המרכיבים בכוס, עד לקבלת רוטב אחיד.
- מחממים ווק על אש גבוהה ומוסיפים שמן זית. מטגנים את רצועות החצילים המצופות כ-10 דקות. החלק החיצוני צריך להיות חום, זהוב ופריך. מוציאים מהווק ומניחים על צלחת עם נייר סופג.
- באותו ווק, על אש גבוהה ,מטגנים שום כתוש ובצל ירוק קצוץ כ-30 שניות.
- מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומבשלים כדקה, עד שהרוטב מסמיך מעט ומגיע לכדי רתיחה.
- מחזירים את החצילים לווק עם הרוטב ושאר המרכיבים, מצפים מכל הצדדים ברוטב.
- מעבירים לצלחת הגשה לצד האורז, בצל ירוק קצוץ ושומשום. בתאבון!