FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

חצילים מוקפצים ברוטב חמוץ מתוק (לצד אורז לבן)

מתכון לחצילים ברוטב חמוץ מתוק – תוספת מדהימה שהופכת מנת אורז פשוטה לחגיגית במיוחד. מתאים מאוד למי שאוהב את המטבח האסייתי.
  • זמן עבודה: 30 דקות | 2 מנות

מצרכים:

למוקפץ

  • 400 גרם חצילים
  • 25 גרם קורנפלור
  • ⅓ כוס שמן זית
  • 5 שיני שום כתושות
  • 3 גבעולי בצל ירוק חתוכים לפרוסות של חצי ס"מ

לרוטב

  • 2 כפיות רוטב סויה
  • 1 כפית רוטב סויה כהה
  • 1 כפית חומץ סיני כהה
  • 2 כפית רוטב צדפות
  • 1.5 כפיות רסק עגבניות
  • 1.5 כפיות סוכר
  • קורט מלח
  • 3 גרם קורנפלור
  • 35 מ"ל מים

להגשה

  • 1.5 כוסות אורז לבן מבושל
  • גבעול בצל ירוק קצוץ
  • שומשום

הוראות הכנה

  1. קולפים את החצילים וחותכים לרצועות. מצפים היטב בקורנפלור.
  2. מכינים את הרוטב על ידי ערבוב כל המרכיבים בכוס, עד לקבלת רוטב אחיד.
  3. מחממים ווק על אש גבוהה ומוסיפים שמן זית. מטגנים את רצועות החצילים המצופות כ-10 דקות. החלק החיצוני צריך להיות חום, זהוב ופריך.  מוציאים מהווק ומניחים על צלחת עם נייר סופג.
  4. באותו ווק, על אש גבוהה ,מטגנים שום כתוש ובצל ירוק קצוץ כ-30 שניות.
  5. מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומבשלים כדקה, עד שהרוטב מסמיך מעט ומגיע לכדי רתיחה.
  6. מחזירים את החצילים לווק עם הרוטב ושאר המרכיבים, מצפים מכל הצדדים ברוטב.
  7. מעבירים לצלחת הגשה לצד האורז, בצל ירוק קצוץ ושומשום. בתאבון!

עוד מתכוני אורז מיוחדים

דילוג לתוכן