FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

מתכון: אורז מטוגן עם ביצה וירקות (אורז סיני)

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
מנה סינית אותנטית שמוגשת ברוב המסעדות הסיניות (לפעמים נקראת גם 'אורז הבית'). אורז סיני – את האורז מערבבים עם הביצים המקושקשות, ירקות ובצל ירוק – מנה בניחוח וטעם נפלאים!

זמן עבודה: 20 דקות | 2 מנות

מצרכים:

  • ½ 1 כוסות אורז מבושל
  • ¼ כוס שמן זית
  • 2 גבעולי בצלי ירוק, חתוכים לפרוסות של חצי ס"מ
  • 4 פטריות שיטאקי מיובשות
  • 1 גזר חתוך לקוביות של 1 ס"מ
  • ⅓ כוס אפונה ירוקה טרייה או קפואה
  • ⅓ כוס גרגירי תירס
  • 2 ביצים, טרופות קלות
  • 1 כפית מלח

הוראות הכנה:

  1. משרים את הפטריות במים חמים למשך 30 דקות, מסננים וחותכים אותן לחתיכות של חצי ס"מ
  2. מחממים ווק על אש גבוהה ומוסיפים כמחצית מהשמן.
  3. מטגנים את הבצל הירוק כ- 30 שניות ואז מוסיפים את כל הירקות, מתבלים במעט מלח.
  4. מקפיצים את הירקות עד שהם מתרככים. מוציאים מהווק ומניחים בצד.
  5. מחזירים את הווק לאש ומוסיפים את השמן שנותר.
  6. מוסיפים את הביצה ומערבבים במהירות עד שהביצה הופכת לביצה מקושקשת.
  7. מוסיפים את האורז, מתבלים במלח ומערבבים היטב לציפוי האורז בביצה.
  8. מחזירים לווק את כל יתר המרכיבים ומערבבים היטב.
  9. מעבירים לקערת הגשה ומגישים חם.

עוד מהמטבח האסייתי

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email