מנה סינית אותנטית שמוגשת ברוב המסעדות הסיניות (לפעמים נקראת גם 'אורז הבית'). אורז סיני – את האורז מערבבים עם הביצים המקושקשות, ירקות ובצל ירוק – מנה בניחוח וטעם נפלאים!
זמן עבודה: 20 דקות | 2 מנות
מצרכים:
- ½ 1 כוסות אורז מבושל
- ¼ כוס שמן זית
- 2 גבעולי בצלי ירוק, חתוכים לפרוסות של חצי ס"מ
- 4 פטריות שיטאקי מיובשות
- 1 גזר חתוך לקוביות של 1 ס"מ
- ⅓ כוס אפונה ירוקה טרייה או קפואה
- ⅓ כוס גרגירי תירס
- 2 ביצים, טרופות קלות
- 1 כפית מלח
הוראות הכנה:
- משרים את הפטריות במים חמים למשך 30 דקות, מסננים וחותכים אותן לחתיכות של חצי ס"מ
- מחממים ווק על אש גבוהה ומוסיפים כמחצית מהשמן.
- מטגנים את הבצל הירוק כ- 30 שניות ואז מוסיפים את כל הירקות, מתבלים במעט מלח.
- מקפיצים את הירקות עד שהם מתרככים. מוציאים מהווק ומניחים בצד.
- מחזירים את הווק לאש ומוסיפים את השמן שנותר.
- מוסיפים את הביצה ומערבבים במהירות עד שהביצה הופכת לביצה מקושקשת.
- מוסיפים את האורז, מתבלים במלח ומערבבים היטב לציפוי האורז בביצה.
- מחזירים לווק את כל יתר המרכיבים ומערבבים היטב.
- מעבירים לקערת הגשה ומגישים חם.