כידוע, ישנם סוגים שונים של קארי. הקארי הירוק חריף וארומטי. הצבע הירוק של משחת הקארי מתקבל משלל פלפלי צ'ילי ירוקים ומעליו הירוקים אשר גם הם נכתשים בעלי ומכתש יחד עם שורשי למון גראס, גלנגל ועוד. הקארי הירוק משמש כבסיס נהדר למגוון רטבים ותבשילים מהמטבח התאילנדי.
מתכון: קארי ירוק תאילנדי אמיתי
מצרכים:
- 10-15 פלפלי צ'ילי ירוקים מסוגים שונים *לפי מגוון הפלפלים בשוק
- 5-6 עלי פלפל ירוק טריים וצעירים – קצוצים
- 3 שורש למון גראס – קצוצים
- 5 פרוסות גלנגל טרי – קצוץ
- 2-3 ס"מ כורכום טרי (או כורכום יבש מושרה במים) – קצוץ
- 2 ס"מ קליפת קפיר ליים – קצוצה
- 3-5 שורש כוסברה – קצוץ
- 3 יח' בצלצלי שאלוט – קצוצים
- 5-6 שיני שום
- 1 כפית מלח לכתישה במכתש ועלי (מסייע לכתישת הרכיבים)
- 1 כפית זרעי כמון יבשים
- 2 כפיות זרעי כוסברה יבשים
- 2 כפיות זרעי פלפל לבן יבש
אופן הכנה:
את הכתישה נתחיל עם המרכיבים היבשים, נוסיף מרכיבים קשים ולסיום מרכיבים רטובים.
- את התבלינים היבשים (כמון, כוסברה ופלפל לבן) לחמם כמה שניות על האש להוצאת הארומה הנפלאה שלהם ולהניח בצד.
- להכניס למכתש ועלי את התבלינים היבשים הקלויים. להוסיף את המלח, לכתוש ולמעוך היטב.
- להוסיף למון גראס קצוץ, לכתוש היטב.
- להוסיף שורשי כוסברה קצוצים, לכתוש היטב.
- להוסיף שורש כורכום קצוץ. להוסיף קליפת קפיר ליים קצוצה, לכתוש היטב.
- להוסיף עלי פלפלי צ'ילי טריים. להוסיף פלפלי צילי ירוקים, לכתוש היטב.
- להוסיף בצלצלי שאלוט קצוצים. להוסיף שיני שום, לכתוש היטב.
- להמשיך ולכתוש עד לקבלת איחוד כל החומרים שכתשנו לכדי משחה אחידה.
ניתן לאחסן את משחת הקארי במקרר כ-4 ימים. משחה זאת תשמש אותנו למתכונים שונים.