FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סלמון בטריאקי אפוי בתנור בקלי קלות

מתכון לסלמון ברוטב טריאקי, מתכון קליל שמספק גיוון נהדר לארוחת חג, שבת או סתם לארוחת ערב מזינה. דג הסלמון סופח את טעם רוטב הטריאקי המתקתק והופך עסיסי ומושלם, גם לילדים.

מצרכים:

  • 5 חתיכות פילה סלמון עבות
  • 3 כפות רוטב טריאקי
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כף חומץ לבן
  • 1 כף שמן זית
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 3 שיני שום כתושות
  • להעשרת הטעם: מעט ג'ינג'ר מגורר (לא חובה)

לקישוט

  • שומשום
  • בצל ירוק

אופן ההכנה:

  1. בקלחת מחממים את מצרכי הרוטב על להבה נמוכה ומערבבים עד שהסוכר החום נמס לחלוטין.
  2. מצננים את הרוטב לחלוטין.
  3. משמנים תבנית אפייה רחבה ומניחים בה את פרוסות הסלמון.
  4. שופכים 3/4 מכמות הרוטב לתבנית בצורה אחידה ומכסים בניילון נצמד.
  5. מעבירים את התבנית למקרר לכ-15 דקות, בשלב הזה דג הסלמון סופח את טעם המרינדה.
  6. מחממים תנור ל-200 מעלות, מסירים את הניילון הנצמד ואופים בתנור חם 13-16 דקות, לפי גודל הסלמון.
  7. כשהסלמון מוכן, מוציאים אותו מהתנור ומזגגים עם הרוטב הנותר, בעזרת מבקשת סיליקון.
  8. מפזרים שומשום ובצל ירוק ומגישים חם.
  9. הסלמון המוכן נשמר היטב במקרר כיומיים, עטוף היטב בניילון נצמד.

*טיפ: רוטב הטריאקי במתכון מעולה גם להכנת עוף בתנור. פשוט צפו את העוף ברוטב, כסו בנייר כסף ואפו על 200 מעלות למשך כשעתיים.

עוד מתכונים טעימים ברוטב טריאקי:

 

דילוג לתוכן