מתכון לפסטה סלמון ברוטב שמנת
מצרכים:
- 100 גרם פסטה פרפלה או כל סוג שאוהבים
- 2 נתחי פילה סלמון ללא העור
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלי שאלוט קצוצים דק
- 200 גרם עלי תרד טריים ללא גבעולים
- 2 שיני שום כתושות
- 1 שמנת לבישול 15%
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:
- מבשלים את הפסטה אל דנטה, בהתאם להוראות שעל האריזה. מסננים.
- מניחים את הדג בצלחת, משמנים במעט שמן ומתבלים במעט מלח ופלפל.
- מטגנים במחבת בינונית את נתחי הדג, כ – 4 דקות מכל צד ומעבירים לצלחת.
- באותה המחבת מטגנים בצלי שאלוט, שום מלח ופלפל. מוסיפים עלי תרד ומבשלים עד שהתרד מתרכך.
- מוסיפים שמנת ומבשלים כך שהרוטב מצטמצם מעט. מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב.
- מחזירים את הסלמון למחבת, מכסים, מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
- מקשטים בפרוסות לימון ומגישים.
בתאבון!