הוא טעים בטריאקי ואפילו סתם כך עם מלח ופלפל, סלמון בתנור הוא אחת המנות הפופולריות ביותר בישראל. היום יש לנו המלצה בשבילכם – תעיזו! ותכינו את המתכון הבא לסלמון בזיגוג מייפל, אתם לא תתחרטו.
מה צריך?
- 3 פילה סלמון נקי
- 1/4 כוס סירופ מייפל
- 2 כפיות רוטב סויה
- 1 שן שום כתושה
- 1/4 כפית מלח
- 1/8 כפית פלפל שחור
איך מכינים?
- בקערה בינונית מערבבים היטב את כל מצרכי הרוטב.
- מסדרים את הסלמון בתבנית פיירקס עגולה ומכסים ברוטב.
- סוגרים עם ניילון נצמד ומניחים את הסלמון במקרר למשך 30 דקות. בזמן הזה הדג סופח את טעמי המרינדה בצורה הטובה ביותר.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים את הסלמון 12-18 דקות, עד שהסלון מתפרק בקלות (יש לבדוק עם מזלג בזהירות).
יש לנו עוד מתכונים שאתם חייבים להכיר: