FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

רוטב רוזה לפסטה – רוטב שמנת ועגבניות קל ומהיר

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
רוטב רוזה הוא אחד הרטבים הפופולריים ביותר לפסטה! הרוטב משלב באופן מושלם עגבניות ושמנת ומתאים מאוד גם לילדים. מתכון לרוטב רוזה מהיר וקל להכנה + טיפים ושדרוגים מעניינים. הרוטב הכי מתאים להגשה עם פסטה פנה!

פסטה רוזה - מתכון מנצח

זמן עבודה: 10 דקות | מתאים ל: 500-700 גר' פסטה מבושלת (2-3 מנות)

מצרכים:

לרוטב רוזה:

  • 2 גביעי שמנת לבישול – 250 גר' כל גביע (15% או יותר)
  • 3 שיני שום כתושות + כף שמן זית לטיגון השום
  • חבילת רסק עגבניות קטנה (100 גר')
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות (עדיף להשתמש בפסאטה)
  • 50 גרם חמאה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור / לבן

להגשה:

  • 500 גר' פסטה מבושלת
  • כ-2 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
  • כמה עלי בזיליקום טריים

הוראות הכנה:

  1. בקלחת בינונית מחממים שמן זית ובו מטגנים קלות את השום, רק דקה ותוך כדי בחישה.
  2. מוסיפים שמנת, בוחשים ומבשלים על אש בינונית 3-4 דקות, עד שהשמנת מתחילה לבעבע.
  3. מוסיפים רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים חמאה, מערבבים להטמעה וממשיכים בבישול הרוטב עוד כ-4 דקות על להבה בינונית ותוך כדי בחישה.
  5. מוסיפים מלח ופלפל, בוחשים וטועמים את הרוטב המוכן.
    *טיפ: מומלץ להוסיף את הפסטה המבושלת לסיר ולבשל כדקה ביחד עם הרוטב. ניתן גם להגיש על פסטה מבושלת.

אוהבים פסטה? 3 רטבים לפסטה שלא תרצו לפספס:

אופציות לשדרוג והעשרת הרוטב

רוטב רוזה בבסיסו מורכב משמנת ועגבניות, אבל תוכלו להוסיף לו גם:
*מוסיפים בשלב הוספת העגבניות

  • 50 גרם פרמז'ן מגוררת
  • כפית תבין בזיליקום יבש
  • 1/2 כפית אבקת מרק פטריות

טיפים לרוטב רוזה מושלם

  • אין לכם שמנת לבישול? תוכלו להשתמש בשמנת מתוקה במקום, אמנם תצא לכם מנה עם אחוזי שומן גבוהים, אבל היא תצא לא פחות טעימה!
  • הרוטב הכי מתאים להגשה עם פסטה קצרה, עם פסטה פנה בפרט, פסטה פנה ברוטב רוזה היא מנה מושלמת! הרוטב עוטף באופן מושלם את הפסטה. *שימו לב: המתכון מתאים גם להכנת רוטב רוזה לרביולי.
  • לאחסון הרוטב בצורה מיטבית יש להשתמש בכלי אטום ולאחסן במקרר, רוטב מחזיק היטב עד 3ימים במקרר.
  • להגשה חוזרת וריענון הרוטב חממו אותו מעט בקלחת והוסיפו 3 כפות חלב או שמנת לבישול.
  • מכינים לזניה? השתמשו ברוטב רוזה במקום רוטב עגבניות קלאסי ללזניה עשירה בטעמים (קליק למתכון לזניה מעולה)

עוד לאוהבי הפסטה

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email