רוטב רוזה הוא אחד הרטבים הפופולריים ביותר לפסטה! הרוטב משלב באופן מושלם עגבניות ושמנת ומתאים מאוד גם לילדים. מתכון לרוטב רוזה מהיר וקל להכנה + טיפים ושדרוגים מעניינים. הרוטב הכי מתאים להגשה עם פסטה פנה!
פסטה רוזה - מתכון מנצח
זמן עבודה: 10 דקות | מתאים ל: 500-700 גר' פסטה מבושלת (2-3 מנות)
מצרכים:
לרוטב רוזה:
- 2 גביעי שמנת לבישול – 250 גר' כל גביע (15% או יותר)
- 3 שיני שום כתושות + כף שמן זית לטיגון השום
- חבילת רסק עגבניות קטנה (100 גר')
- 400 גרם עגבניות מרוסקות (עדיף להשתמש בפסאטה)
- 50 גרם חמאה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור / לבן
להגשה:
- 500 גר' פסטה מבושלת
- כ-2 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
- כמה עלי בזיליקום טריים
הוראות הכנה:
- בקלחת בינונית מחממים שמן זית ובו מטגנים קלות את השום, רק דקה ותוך כדי בחישה.
- מוסיפים שמנת, בוחשים ומבשלים על אש בינונית 3-4 דקות, עד שהשמנת מתחילה לבעבע.
- מוסיפים רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות ומערבבים היטב.
- מוסיפים חמאה, מערבבים להטמעה וממשיכים בבישול הרוטב עוד כ-4 דקות על להבה בינונית ותוך כדי בחישה.
- מוסיפים מלח ופלפל, בוחשים וטועמים את הרוטב המוכן.
*טיפ: מומלץ להוסיף את הפסטה המבושלת לסיר ולבשל כדקה ביחד עם הרוטב. ניתן גם להגיש על פסטה מבושלת.
אוהבים פסטה? 3 רטבים לפסטה שלא תרצו לפספס:
אופציות לשדרוג והעשרת הרוטב
רוטב רוזה בבסיסו מורכב משמנת ועגבניות, אבל תוכלו להוסיף לו גם:
*מוסיפים בשלב הוספת העגבניות
- 50 גרם פרמז'ן מגוררת
- כפית תבין בזיליקום יבש
- 1/2 כפית אבקת מרק פטריות
טיפים לרוטב רוזה מושלם
- אין לכם שמנת לבישול? תוכלו להשתמש בשמנת מתוקה במקום, אמנם תצא לכם מנה עם אחוזי שומן גבוהים, אבל היא תצא לא פחות טעימה!
- הרוטב הכי מתאים להגשה עם פסטה קצרה, עם פסטה פנה בפרט, פסטה פנה ברוטב רוזה היא מנה מושלמת! הרוטב עוטף באופן מושלם את הפסטה. *שימו לב: המתכון מתאים גם להכנת רוטב רוזה לרביולי.
- לאחסון הרוטב בצורה מיטבית יש להשתמש בכלי אטום ולאחסן במקרר, רוטב מחזיק היטב עד 3ימים במקרר.
- להגשה חוזרת וריענון הרוטב חממו אותו מעט בקלחת והוסיפו 3 כפות חלב או שמנת לבישול.
- מכינים לזניה? השתמשו ברוטב רוזה במקום רוטב עגבניות קלאסי ללזניה עשירה בטעמים (קליק למתכון לזניה מעולה)