FoodisGood



ספגטי ברוטב עגבניות "סבתא" בסיר אחד

על ידי שף בני בן-דוד  , ,

מתכון לספגטי הכי פשוט והכי טעים. ספגטי "סבתא" ברוטב עגבניות עם טעם של פעם שמכינים בסיר אחד בלבד. מתכון שמתאים לילדים וגם למבוגרים. ניתן להשתמש בכל סוג פסטה וליהנות מתוספת מהירה לכל ארוחה.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • 10 דקות

    20 דקות

    30 דקות

  • 6 סועדים

מצרכים למתכון

חבילת ספגטי ארוך

3 שיני שום קצוצות

1 קופסת רסק עגבניות קטנה / 2 כפות גדושות

3 עגבניות טריות מגורדות

3 כפות פפריקה אדומה מתוקה

1 כפית פפריקה אדומה חריפה (לא חובה)

מלח ופלפל לפי הטעם

מעט סוכר

1/4 כוס שמן זית

הוראות הכנה

את הספגטי נבשל לפי הוראות היצרן, נסנן ונשאיר בסיר כ-1/2 כוס ממי הבישול.

נוסיף לסיר הספגטי את שאר מצרכי המתכון, לפי הסדר: שום, רסק עגבניות, עגבניות מגורדות, תבלינים ושמן זית.

נערבב היטב ונבשל על אש בינונית עד לספיגת הטעמים.

טיפים ושדרוגים למתכון:
להכנת המתכון ניתן להשתמש בספגטי או כל סוג פסטה אחר (פנה, פרפרים וכד'..)
להכנת ספגטי לילדים ניתן לוותר על הפפריקה החריפה.
ניתן להוסיף לסיר גם רצועות גזר בכדי להעשיר את רוטב העגבניות.
לא כדאי לוותר על הסוכר, הוא משפר מאוד את טעם רוטב העגבניות ומוריד את החומציות.


אין עליו ויכוח - רוטב עגבניות לפסטה הוא האהוב ביותר, אבל יש לנו עמוד מעולה שמרכז עוד רטבים מעניינים לפסטה - משמנת פטריות ועד בטטה >> רטבים לפסטה

אולי יעניין אותך...

10 דירוגים וחוות דעת

מעולה !!!

הפסטה הכי טעימה שאכלתי

נופר

לא הבנתי…… לא צריך לבשל את הרוטב בנפרד?
להוסיף את כל המצרכים כמו שהם לסיר הפסטה?
ומה עושים עם כוס המים שהשארנו ממי הבישול? מוסיפים אחרי? שלא יהיה יבש?

היי יוסף,
בהחלט ניתן לשדרג את רוטב העגבניות עם מעט אורגנו.
תלוי כמובן בטעם האישי 🙂

יונה

הכנתי ויצא סבבה לגמרי
לא בדיוק הספגטי שאני זוכרת
העיקר שהיה טעים לחיך

יוסף

אהלן המתכון נראה טעים האם יהיה כדאי להוסיף לרוטב העגבניות גם אורגנו? שמעתי שזה מעשיר את הרוטב האם ילדים אהבו גם? תודה

ניצת

אכן ספגטי של סבתא אצלנו לא משנה איזה תבשיל מיוחד סבתא תכין תמיד אבל תמיד יהיה ביקוש לספגטי ברוטב עגבניות של סבתא!

טעיםם

פשוט פסטה ברוטב עגבניות כמו שילדים אוהבים אצלי אפילו אוהבים רוטב עגבניות קצת פיקנטי

דני מטוס, ת"א

מתכון מנצח לספגטי סבתא. לבשל את הספגטי ב-חצי מהזמן הנדרש, לשמור כוס ממי הבישול ולסנן את הספגטי. במחבת עמוק לטגן כ10 שיני שום עד שצבען משתנה מלבן לבלונד, מוסיפים רסק עגבניות איטלקי Mutty מצנצנת+ חבילת פטרוזיליה קצוצה+חצי כוס יין אדום, + כף סוכר+ כוס מים רותחים+מלח ים אטלנטי+פלפל לבן כתוש, לערבב היטב ולבשל על אש קטנה כ-15 דקות. להוסיף את הספגטי החצי מבושל+כוס מי הבישול , לערבב ולבשל עוד 5 דקות. להגיש מיד עם הרבה גבינת פרמז'ן מגורדת. בהצלחה!

נועה

דווקא יצא לי טעים מאוד.
אפשר להוסיף קצת שמנת לרוטב?

איילת

יצא לי מטבוחה הכנתי בדיוק כמו שרשום במתכון
לא ממליצה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.