FoodisGood

לחם כוסמת ירוקה ללא גלוטן

המתכון הזה ללחם כוסמת ירוקה ללא גלוטן הוא בריא וקל להכנה, משתמשים בשלושה מרכיבים בלבד – כוסמת ירוקה, מים ומלח זה כל מה שאתם צריכים כדי להכין את הלחם הטעים הזה במטבח הביתי שלכם. הכוסמת מעניקה ללחם טעם אגוזי מקסים ומעט חמצמץ (מזכיר טיפה מחמצת) והמרקם שלו מזכיר לחם דחוס וקפיצי. המתכון הזה מושלם עבור תזונה נטולת גלוטן, שכן כוסמת היא נטולת גלוטן באופן טבעי. הלחם גם נהדר לכל מי שמחפש אלטרנטיבה בריאה ללחם החיטה המסורתי. לחם כוסמת עדיף לאכול כשהוא טרי, אבל הוא נהדר גם כפרוסות צלויות בטוסטר או על המחבת.

זמן עבודה: 10 דקות | תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

  • 3 כוסות כוסמת ירוקה – לא קלויה
  • 1 כוס מים
  • 1.5 כפיות מלח
  • מה ניתן להוסיף ללחם? זרעים וגרעינים, פירות מיובשים, זיתים, אגוזים קצוצים, בצל ירוק קצוץ, עגבניות מיובשות ועוד..

הוראות הכנה:

  1. מתחילים בהשריית הכוסמת
    מניחים את הכוסמת בקערה גדולה, מכסים אותה בהמון מים ומניחים להשריה במינימום של 6 שעות ועד ללילה שלם.
  2. שוטפים את הכוסמת
    מעבירים את זרעי הכוסמת למסננת דקה ושוטפים היטב תחת זרם מים. *שימו לב: זהו שלב שאסור לוותר עליו, היות והכוסמת מפרישה נוזל רירי שצריך להיפטר ממנו.
  3. טוחנים את הזרעים
    מעבירים את הכוסמת השטופה למעבד מזון יחד עם מלח ומים וטוחנים למשך 30 שניות. התוצאה תהיה בלילה בהירה וצמיגית. *ניתן לשמור כמה מזרעי הכוסמת לקישוט וציפוי הלחם.
  4. מוסיפים שדרוגים
    פשוט מכניסים לבלילת הלחם אילו תוספות שבוחרים, אין צורך לערבב.
  5. אופים את הלחם
    מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה ומעבירים את בלילת הלחם לתבנית, מצפים בזרעי הכוסמת ששמרנו בצד. אופים למשך 55 דקות, הלחם צריך להיות שחום מאוד.
  6. מצננים ואוכלים
    את הלחם המוכן מצננים בטמפרטורת החדר לפני שפורסים, ורק אז ניתן לפרוס לפרוסות ולאכול טרי או לקלות בטוסטר.. בתאבון!

עוד לחמים בריאים וללא גלוטן:

כדאי לדעת ש…

כוסמת ירוקה היא סוג של דגן שצובר פופולריות בשל תכונותיו הבריאותיות. בניגוד לדגנים אחרים, כוסמת ירוקה עשירה בנוגדי חמצון ובפיטונוטריינטים, שיכולים לסייע בהגנה מפני מחלות כרוניות.
כוסמת ירוקה היא מקור טוב לסיבים וחלבונים, מה שהופך אותה לתוספת מצוינת לתזונה בריאה. הוכח כי כוסמת ירוקה מורידה את רמות הסוכר בדם ומשפרת את הרגישות לאינסולין.
אז אם אתם מחפשים דגן בריא להוסיף לתזונה שלכם, כוסמת ירוקה היא אופציה מצוינת.

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.