לחם ללא גלוטן • מתכון מעולה שאסור לפספס

  פורסם בתאריך   על ידי   3 תגובות

לחם הוא מצרך בסיסי וקשה מאוד להימנע ממנו, במיוחד אם מדובר באנשים הרגישים לגלוטן. כיום קיימים תחליפים שלא יביישו אף פרוסת לחם רגילה, מה שהופך את האתגר למשימה פשוטה והכי חשוב – התוצאה טעימה.

איך מכינים לחם ללא גלוטן?

אנשים הסובלים מצליאק רגישים לרכיב הגלוטן הנמצא בין היתר בקמח חיטה רגיל – מה שאומר שלחם רגיל לא בא בחשבון. לכן כדאי לדעת איך מכינים לחם ללא גלוטן בבית, זה כל כך פשוט, טעים לא פחות והיישר מהתנור.

מצרכים:

  • 200 גרם קמח קונדיטור
  • 100 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 5 גרם שמרים
  • ½ כוס שמן
  • 1 כפית שטוחה של מלח
  • קורט סוכר
  • 1 ביצה
  • ¾ כוס מים

אופן ההכנה:

  1. בקערה בינונית, מערבבים את הקמחים עם השמרים, מלח וסוכר ומניחים בצד.
  2. בתוך קערת מיקסר, טורפים את השמן, ביצה ומים, מוסיפים את המוצרים היבשים ומערבבים היטב למשך 4 דקות.
  3. יוצקים את הבלילה אל תוך תבנית אינגליש קייק, מעל נייר אפייה כמובן ומניחים בצד למשך שעתיים.
  4. כעת מכניסים את הלחם לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לאחר הכנסת התבנית מורידים ל-160 מעלות.
  5. אופים את הלחם למשך 30 דקות, עד שהוא מקבל צבע מעט זהוב.



עוד לחמים נטולי גלוטן

לחם עם קמח נטול גלוטן תמיד יעשה את העבודה, הוא מעולה לסנדוויצ’ים וגם כצנים לארוחת הערב. יש לנו עוד כמה מתכונים ללחים ללא גלוטן – לחמים מיוחדים וסופר קלים להכנה.

לחם טחינה ללא גלוטן

לחם טחינה וסילאן מתוק במינימום עבודה
אם חשבתם שגלוטן ימנע מכם ליהנות מלחמים מיוחדים – טעיתם בגדול. הנה מתכון ללחם מתקתק העשוי מטחינה בתוספת סילאן. למתכון >> לחם טחינה ללא גלוטן

לחמניות ללא גלוטן

לחמניות גבינה אישיות מטריפות
יש משהו בהגשה של לחמניות קטנות, במיוחד כשמדובר בלחמניות גבינה מעולות, שלא מספיק שהן טעימות ומלוחות הן גם ללא גלוטן. למתכון >> לחמניות ללא גלוטן

לחמניות ענן ללא קמח

לחמניות ענן מ-4 מצרכים בלבד
כולנו חוזרים עייפים מהעבודה וכל מה שמתחשק לנו הוא להכין ארוחת ערב זריזה, עם איזו חתיכת לחם קלילה. לחמניות ענן הן הפתרון המושלם. למתכון >> לחמניות ענן מתוקות / מלוחות

יש לנו עוד כמה מתכונים מעולים ללא גלוטן:

קטגוריות: כללי, ללא גלוטןתגיות:

שיתוף

3 תגובות

  1. אמונה לב :

    תוד’ה על המתכון המעולה של לחם מקמח קונדיטור, פשוט יצא מעולה!!!!

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *