שומרים על המשקל? נמנעים מגלוטן? סתם מחפשים פתרון לפסח שהוא לא לחמניות מקמח מצה? הכירו את לחמניות הענן – לחמניות רכות ואווריריות, ללא גלוטן ומ-4 מצרכים בלבד. ניתנות להכנה כלחמניות מלוחות / מתוקות.
מתכון ללחמניות ענן
10-12 לחמניות מצרכים:
- 3 ביצים מופרדות
- 3 כפות גבינת שמנת
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- מעט מלח ללחמניות מלוחות / כפית דבש ללחמניות מתוקות
אופן ההכנה:
- בקערה בינונית נערבב חלמונים עם גבינת שמנת (זה הזמן להוסיף מלח או דבש ללחמניות מתוקות) עד לקבלת מרקם חלק.
- בקערה נפרדת נקציף חלבונים עם אבקת אפייה לתערובת תפוחה ובהירה.
- נאחד את 2 הקערות ע"י קיפול תערובת החלמונים לקצף החלבונים.
- נרפד תבנית בנייר אפייה ובעזרת כף ניצוק על נייר האפייה כ-12 עיגולים מתערובת הלחמניות, נפזר תבלינים לפי הטעם.
- נאפה את הלחמניות בתנור חם על 150 מעלות למשך 18 דקות, אם רוצים לחמניות זהובות – מעבירים את התנור למצב גריל ואופים עוד כדקה.
- בסיור האפייה מוציאים את הלחמניות מהתנור ומצננים על רשת כ-8 דקות.
שדרוגים והצעות
ללחמניות ענן מלוחות:
- פפריקה מתוקה / חריפה
- זעתר
- אבקת שום
ללחמניות ענן מתוקות:
- אבקת סוכר
- צימוקים
- ריבת תותים
תמונה ומתכון: שגית מלכי.
שימושי! מבחר ענק של מתכונים ללא גלוטן.