לחם טחינה וסילאן ללא גלוטן

על ידי המתכונים של אורה ארגוב  , , ,

מתכון מעולה ללחם טחינה עם קמח תפוחי אדמה, מתאים לפסח או לכל יום אחר השנה, ניתן להכין לחם מלוח / מתוק.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • 10 דקות

    20 דקות

    30 דקות

  • תבנית אינגליש קייק גדולה

מצרכים למתכון

כוס מדידה חד"פ לשתייה קרה

1/2 כוס טחינה גולמית

2 כפות סילאן

כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח ללחם מלוח / 1/2 כפית סוכר ללחם מתוק

1 כוס קמח תפוחי אדמה

4 ביצים טרופות

שומשום

הוראות הכנה

בקערה גדולה נערבב טחינה עם סילאן ואבקת אפייה.

נתחיל להוסיף בהדרגה מלח וקמח תפוחי אדמה ונערבב היטב.

נכניס פנימה ביצים טרופות תוך כדי בחישה.

נשמן תבנית אינגליש קייק וניצוק לתוכה את בלילת הלחם.

נפזר שומשום בנדיבות ונאפה בתנור חם על 180 מעלות למשך 20 דקות.

מתקבל לחם אוורירי אך בשרני במרקם מעולה.

מחפשים עוד מתכונים ללא גלוטן? נסו את האוספים הבאים:
12 עוגות ללא גלוטן
6 פשטידות ללא גלוטן
3 עוגיות ללא גלוטן

ועוד מבחר עצום של מתכונים ללא גלוטן ממש כאן >> מתכונים ללא גלוטן

שתפו את המתכון >>

22 דירוגים וחוות דעת

שרי גפן

03/06/2018

אפשר להכין אותם כלחמניות ?

נועה

31/05/2018

היי, תודה על המתכון, זה יעבוד עם קמח אורז במקום תפ”א?

איילת

15/04/2017

האם ניתן להחליף טחינה בשמן זית או שמן אבוקדו?

הילה מתתיהו

21/03/2017

יש אבקת אפיה כשר לפסח ?

foodisgood

28/11/2016

היי אלונה,
לצערי לא ניתן להכין לחם טבעוני ללא ביצים היות והביצים הן הבסיס למתכון.

אלונה

21/11/2016

ניתן להחליף את הביצים כדי שיהיה טבעוני?

מיטב

20/10/2016

יצא פשוט מושלם!! הכנתי בתבניות שקעים וכך הרווחתי לחמניות אישיות.

יפה

26/08/2016

הכנתי יצא טעים,חבל שזה יוצא נמוך ולא תופח יותר.

לירן

15/07/2016

הכנתי בחשש רב אבל יצא מעולה!!! אין ספק שזה הולך להיות מתכון קבוע אצלנו..
אגב הכנתי עם טחינה משומשום מלא ולדעתי זה לא שינה מבחינת אווריריות או טעמים…

נאוה כהן

01/07/2016

אני שמתי קמח מלא והשתמשתי בטחינה מלאה של אחוה

foodisgood

30/06/2016

היי מוריה, ניתן להכין את הלחם עם קמח תירס.

מוריה

29/06/2016

האם אפשר להכין עם קורנפלור (קמח תירס)? תודה !

אביה

15/06/2016

הכנתי יצא מעולה, טעים מאד

foodisgood

05/06/2016

היי אורה,
ניתן להחליף את קמח תפוחי האדמה בכל קמח אחר שתבחרי.

היי זיוית,
הלחם לא מצריך התפחה כלל.

ניבה

24/05/2016

באיזו טחינה הכי כדאי להשתמש?

זיוית

19/05/2016

היי, האם הלחם לא צריך התפחה?

אורה

11/05/2016

האם אפשר להחליף את קמח תפוחי האדמה בקמח כוסמין?

אורה

06/05/2016

אפשר להמיר בקמח חומוס/כוסמין?

מורן

03/05/2016

עם קמח כוסמין יצא טוב? מה ניתן לשים במקום הביצים?
תודה

מאיה

02/05/2016

אפשר להכין בלי החלמונים? יש להמיר במשהו נוסף?

foodisgood

01/05/2016

היי חן,
אפשר לנסות ולהכין עם קמח מלא אך קחי בחשבון שהלחם יצא פחות אוורירי ויותר דחוס.

חן

26/04/2016

אפשרי עם קמח מלא?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00