FoodisGood

חדש באתר
עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

מתכון: בורקס דפי אורז + 4 מילויים טעימים בקלות

בורקס מדפי אורז – זה קל מאוד להכנה, דיאטטי, ללא גלוטן, ניתן להתאמה לפי טעם אישי והכי חשוב – זה טעים בטירוף! לפניכם מתכון להכנת בורקס דפי אורז עם 4 מתכונים למליות שונות, תיהנו!

מתכון לבורקס דפי אורז

מצרכים:

  • 6 דפי אורז
  • מים קרים לטבילת הדפים
  • ביצה לציפוי

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.
  2. ממלאים קערה רחבה במים קרים, טובלים דף אורז ראשון במים הקרים ממש ל2 שניות לציפוי מלא במים.
  3. מניחים על משטח עבודה, מניחים ככף מהמלית הנבחרת במרכז הדף וסוגרים פנימה כל 2 צדדים מקבילים, בסוף תתקבל צורת מעטפה.
  4. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן כשהקיפול כלפי מטה, מצפים בביצה טרופה ומפזרים שומשום שחור
  5. ממשיכים כך עם כל דפי האורז ואופים בתנור חם כ 30-35 דקות. הבורקס מוכן כשהוא זהוב ולא יותר.

מלית גבינה קלאסית

  • 120 גרם גבינת טוב טעם
  • 80 גבינה מלוחה מפוררת (בולגרית, פטה, מה שאוהבים)
  • 50 גרם גבינה צהובה מפוררת (או מוצרלה)

אופן ההכנה: מערבבים היטב את כל מצרכי המלית לתערובת אחידה.

מלית תפוח אדמה ובצל מטוגן

  • 2 תפוחי אדמה גדולים
  • בצל קצוץ
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/4 כפית אבקת מרק בצל

אופן ההכנה: את תפוחי האדמה מבשלים עד לריכוך ומועכים לפירה, את הבצל מטגנים עד להשחמה ומצננים על מסננת, מערבבים את כל המצרכים היטב לתערובת אחידה.

מלית ירקות מתקתקה

  • 1 בטטה
  • 1/2 כרוב
  • 1/2 בצל
  • 1/2 פלפל אדום
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות

אופן ההכנה: קוצצים את כל הירקות לרצועות, את הבטטה למקלות דקיםץ ומטגנים את כל הירקות עם שום ושמן זית כ-4 דקות עד לריכוך חלקי, מנמיכים להבה, סוגרים עם מכסה וממשיכים בבישול עד שהבטטה חצי רכה, מניחים במסננת ומצננים לטמפרטורת החדר.

מלית בורקס פיצה

  • כף רסק עגבניות
  • מעט אורגנו
  • כפית שמן זית
  • שן שום כתושה
  • מעט מלח
  • 1/2 כוס פתיתי גבינה צהובה
  • 1/4 כוס תוספות: זיתים, פטריות טריות, טונה או כל מה שאתם אוהבים על הפיצה שלכם בתנאי שהוא יבש (לדוגמה: לא עגבניות).

אופן ההכנה: בכוס קטנה נערבב רסק עגבניות עם מעט אורגנו, שום כתוש, מלח וכפית שמן זית. את הרוטב מערבבים עם הגבינה והתוספות.

טיפים לבורקס מוצלח

  • את דפי האורז יש לטבול ממש מעט במים כדי שלא יהיו גמישים מידי.
  • את המלית יש להניח ממש במרכז ולא יותר מכף כך שהיא לא תזלוג לצדדים במהלך האפייה.
  • הבורקס מוכן כשהוא זהוב בצורה די אחידה, כדאי לא לאפות יותר מידי כדי שלא יתייבש.
  • ניתן לאחסן בכלי אטום במקרר למשך כ-3 ימים, אך דפי האורז יאבדו ממרקמם הקריספי ולכן מומלץ לאכול על המקום.

עוד מתכונים ללא גלוטן

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *