בורקס מדפי אורז – זה קל מאוד להכנה, דיאטטי, ללא גלוטן, ניתן להתאמה לפי טעם אישי והכי חשוב – זה טעים בטירוף! לפניכם מתכון להכנת בורקס דפי אורז עם 4 מתכונים למליות שונות, תיהנו!
מתכון לבורקס דפי אורז
מצרכים:
- 6 דפי אורז
- מים קרים לטבילת הדפים
- ביצה לציפוי
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.
- ממלאים קערה רחבה במים קרים, טובלים דף אורז ראשון במים הקרים ממש ל2 שניות לציפוי מלא במים.
- מניחים על משטח עבודה, מניחים ככף מהמלית הנבחרת במרכז הדף וסוגרים פנימה כל 2 צדדים מקבילים, בסוף תתקבל צורת מעטפה.
- מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן כשהקיפול כלפי מטה, מצפים בביצה טרופה ומפזרים שומשום שחור
- ממשיכים כך עם כל דפי האורז ואופים בתנור חם כ 30-35 דקות. הבורקס מוכן כשהוא זהוב ולא יותר.
מלית גבינה קלאסית
- 120 גרם גבינת טוב טעם
- 80 גבינה מלוחה מפוררת (בולגרית, פטה, מה שאוהבים)
- 50 גרם גבינה צהובה מפוררת (או מוצרלה)
אופן ההכנה: מערבבים היטב את כל מצרכי המלית לתערובת אחידה.
מלית תפוח אדמה ובצל מטוגן
- 2 תפוחי אדמה גדולים
- בצל קצוץ
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/4 כפית אבקת מרק בצל
אופן ההכנה: את תפוחי האדמה מבשלים עד לריכוך ומועכים לפירה, את הבצל מטגנים עד להשחמה ומצננים על מסננת, מערבבים את כל המצרכים היטב לתערובת אחידה.
מלית ירקות מתקתקה
- 1 בטטה
- 1/2 כרוב
- 1/2 בצל
- 1/2 פלפל אדום
- 2 שיני שום
- 2 כפות
אופן ההכנה: קוצצים את כל הירקות לרצועות, את הבטטה למקלות דקיםץ ומטגנים את כל הירקות עם שום ושמן זית כ-4 דקות עד לריכוך חלקי, מנמיכים להבה, סוגרים עם מכסה וממשיכים בבישול עד שהבטטה חצי רכה, מניחים במסננת ומצננים לטמפרטורת החדר.
מלית בורקס פיצה
- כף רסק עגבניות
- מעט אורגנו
- כפית שמן זית
- שן שום כתושה
- מעט מלח
- 1/2 כוס פתיתי גבינה צהובה
- 1/4 כוס תוספות: זיתים, פטריות טריות, טונה או כל מה שאתם אוהבים על הפיצה שלכם בתנאי שהוא יבש (לדוגמה: לא עגבניות).
אופן ההכנה: בכוס קטנה נערבב רסק עגבניות עם מעט אורגנו, שום כתוש, מלח וכפית שמן זית. את הרוטב מערבבים עם הגבינה והתוספות.
טיפים לבורקס מוצלח
- את דפי האורז יש לטבול ממש מעט במים כדי שלא יהיו גמישים מידי.
- את המלית יש להניח ממש במרכז ולא יותר מכף כך שהיא לא תזלוג לצדדים במהלך האפייה.
- הבורקס מוכן כשהוא זהוב בצורה די אחידה, כדאי לא לאפות יותר מידי כדי שלא יתייבש.
- ניתן לאחסן בכלי אטום במקרר למשך כ-3 ימים, אך דפי האורז יאבדו ממרקמם הקריספי ולכן מומלץ לאכול על המקום.