FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ספרינג רול • דפי אורז במילוי ירקות ואטריות

מתכון לספרינג רול + רוטב בוטנים ביתי! מנה צבעונית, בריאה וטעימה במיוחד (כולל סרטון הדגמה לגלגול נכון). הספרינג רול צמחוני וממולא באטריות וירקות אבל ניתן למלא בכל מה שמתחשק (גם דג, עוף או בשר) .

זמן עבודה: 20 דקות | 7 מנות

מצרכים:

לספרינג רולס:

  • 7 דפי נייר אורז + תבנית מלאה במים
  • 1 חבילת אטריות שיראטאקי, מושרות במים חמים
  • 1 מלפפון, חתוך לפרוסות ארוכות
  • 1 גזר חתוך לפרוסות ארוכות
  • 1 חבילת כוסברה טרייה
  • ירקות נוספים לבחירתכם 

למשרה לירקות:

  • ½ כף סוכר
  • 1 כפית חומץ תפוחים
  • ½ כפית מלח
  • 100 מ"ל מים

לרוטב בוטנים:

  • 3 כפות חמאת בוטנים
  • 1 שן שום
  • 1 ס"מ ג'ינג'ר
  • 2 כפות רוטב סויה
  • ½ כף שמן שומשום
  • 1.5 כפות סוכר חום
  • קורט מלח
  • 1 כף מיץ לימון
  • 100 מ"ל מים חמים

הוראות הכנה:

  1. משרים את הירקות (למעט הכוסברה) בקערה עם מים, סוכר, חומץ תפוחים, מלח ומיץ לימון. מניחים בצד עד שהירקות סופגים את הטעמים, כ-15 דקות.
  2. לוקחים נייר אורז וטובלים בתבנית מלאה במים. כאשר דף האורז רטוב משני צדדיו מניחים אותו על גבי משטח עבודה ומייבשים מעט בעדינות בעזרת נייר סופג.
  3. מסננים את האטריות והירקות מהנוזלים ומסדרים אותם בחלק התחתון של נייר האורז, מוסיפים עלי כוסברה.
  4. מקפלים מ-2 הצדדים ומגלגלים מלמעלה למטה (צפו בסרטון בתחתית המתכון).
  5. חוזרים על הפעולה עד שנגמרים הירקות או דפי האורז.
  6. מכינים את רוטב הבוטנים: שופכים לקערה את כל מרכיבי רוטב הבוטנים. מערבבים עד לקבלת תערובת סמיכה.
  7. מגישים ברגע שמוכן ונהנים.

איך מגלגלים ספרינג רול? סרטון הדגמה

עוד מתכונים מהמטבח האסייתי

דילוג לתוכן