FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

חיתוכיות ריבה בבצק בריא (ללא גלוטן)

ליד הקפה – הגרסה הבריאה. עוגיות תותים בבצק בריא טעים במיוחד! קל להכין, כיף לזלול :)

זמן עבודה: 15 דקות | סה"כ: 45 דקות | תבנית: תבנית אפייה מרובעת בגודל 20*20

מצרכים:

  • ½ כוס שמן קוקוס או שמן אחר לבחירתכם
  • ⅓ כוס סירופ מייפל טהור, או ממתיק נוזלי סמיך אחר לבחירתכם
  • ¾ כוס קמח שקדים
  • ¾ כוס קמח אורז
  • ¾ כוס שיבולת שועל ללא גלוטן
  • 1 כוס 100% ריבת תותים, או ריבת פרי לבחירתכם

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מרפדים תבנית אפייה מרובעת בגודל 20*20 בנייר אפיה משומן קלות.
  3. מערבבים בקערה שמן קוקוס וסירופ מייפל עד לאיחוד.
  4. מוסיפים קמח שקדים, קמח אורז ושיבולת שועל.
  5. מערבבים היטב את כל המרכיבים עד שמתקבלת תערובת בעלת מרקם פירורי.
  6. שומרים בצד כ -1 כוס מהתערובת.
  7. מעבירים את התערובת לתבנית האפייה.
  8. משטחים בעזרת מרית או בידיים את הבצק באופן אחיד בחלק התחתון של התבנית.
  9. מצפים את הבסיס בריבה ומפזרים מעל את יתרת הבסיס ששמרנו בצד.
  10. אופים 25-30 דקות, עד שהשכבה העליונה מזהיבה.
  11. מקררים לחלוטין לפני החיתוך וההגשה.
  12. ניתן לשמור את העוגיות בכלי אטום כ-4 ימים.

עוד מתכונים לאירוח

דילוג לתוכן