ליד הקפה – הגרסה הבריאה. עוגיות תותים בבצק בריא טעים במיוחד! קל להכין, כיף לזלול 🙂
זמן עבודה: 15 דקות | סה"כ: 45 דקות | תבנית: תבנית אפייה מרובעת בגודל 20*20
מצרכים:
- ½ כוס שמן קוקוס או שמן אחר לבחירתכם
- ⅓ כוס סירופ מייפל טהור, או ממתיק נוזלי סמיך אחר לבחירתכם
- ¾ כוס קמח שקדים
- ¾ כוס קמח אורז
- ¾ כוס שיבולת שועל ללא גלוטן
- 1 כוס 100% ריבת תותים, או ריבת פרי לבחירתכם
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מרפדים תבנית אפייה מרובעת בגודל 20*20 בנייר אפיה משומן קלות.
- מערבבים בקערה שמן קוקוס וסירופ מייפל עד לאיחוד.
- מוסיפים קמח שקדים, קמח אורז ושיבולת שועל.
- מערבבים היטב את כל המרכיבים עד שמתקבלת תערובת בעלת מרקם פירורי.
- שומרים בצד כ -1 כוס מהתערובת.
- מעבירים את התערובת לתבנית האפייה.
- משטחים בעזרת מרית או בידיים את הבצק באופן אחיד בחלק התחתון של התבנית.
- מצפים את הבסיס בריבה ומפזרים מעל את יתרת הבסיס ששמרנו בצד.
- אופים 25-30 דקות, עד שהשכבה העליונה מזהיבה.
- מקררים לחלוטין לפני החיתוך וההגשה.
- ניתן לשמור את העוגיות בכלי אטום כ-4 ימים.