האורז הקלאסי שנפגוש כמעט בכל מטבח, הוא האורז הפרסי. סוג מיוחד הגדל בשדות ומתאפיין בניחוחותיו המיוחדים.
- למה קוראים לו פרסי? מאחר והאורז הוא בעצם אחד מסוגי האורז הלבן, הוא היה נחשב לסוג אורז הכי איכותי בפרס במשך שנים ועל כן קראו לו אורז פרסי.
- צבע? צבעו של האורז הפרסי הוא לבן.
- צורה? האורז מתאפיין בצורתו הארוכה, כאשר הוא מתנפח מעט בזמן הבישול.
- איך מבשלים? אורז פרסי ניתן להכנה עם תפוחי אדמה או עם ירק אבל הוא מעולה גם בלי שום תוספת. הכנו מתכון בסיסי לאורז פרסי צהוב שתוכלו להכין בקלות:
מצרכים
- 1 כוס אורז פרסי
- 2 כוסות מים
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שמן
- כפית כורכום
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר גדול כחצי דקה, מוסיפים את האורז והכורכום ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המים (רותחים), מלח פלפל לפי טעם ומערבבים תוך כדי.
- מביאים להרתחה, מכסים במכסה ומנמיכים לאש נמוכה.
- כעת מבשלים את האורז למשך 15 דקות, עד שהתאדו המים מהסיר והאורז התנפח מעט וקיבל מרקם רך.
- חשוב לערבב את האורז מידי פעם על מנת למנוע הדבקות לדפנות הסיר.
- כשהאורז מוכן, מסירים את המכסה ומצננים למשך 3 דקות.
עוד מדריכי אורז שכאי להכיר:
- איך מכינים אורז לבן אחד-אחד
- מתכון לאורז במיקרוגל
- אורז חום מלא – הכנה ויתרונות בריאותיים
- אורז אדום – מתכון מעולה
מתכונים מומלצים:
אורז פרסי ירוק (דמפוחט)
אורז פרסי בניחוח משגע המשלב תבלינים וירק טרי כמו פטרוזיליה, כוסברה ושמיר. בפרסית נקרא האורז דמפוחט. צבעו וטעמו הופכים אותו לתוספת מקורית ומעניינת לכל ארוחה ואפילו לארוחה בפני עצמה.
על ידי FoodisGood
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
- 6-7 מנות אורז
אורז עם תחתית תפוחי אדמה
תבשיל אורז עם תחתית תפוחי אדמה מעט שרופים. במקור התבשיל הוא תבשיל פרסי אך השימוש באורז בסמטי משנה אותו במעט. תוספת מוצלחת לשולחן חג או לשבת.
על ידי FoodisGood
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
- 6-7 מנות