FoodisGood

אורז עם תחתית תפוחי אדמה

על ידי המתכונים של ריקי גבאי  

תבשיל אורז עם תחתית תפוחי אדמה מעט שרופים. במקור התבשיל הוא תבשיל פרסי אך השימוש באורז בסמטי משנה אותו במעט. תוספת מוצלחת לשולחן חג או לשבת.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 20 דקות

    30 דקות

    50 דקות

  • 6-7 מנות

מצרכים למתכון

3 כוסות אורז בסמטי

מלח

לימון

שמן

4 תפוחי אדמה קלופים

תבלינים: כורכום, כמון, פלפל לבן

הוראות הכנה

בקערה גדולה משרים את האורז עם מים, מלח ולימון למשך שעה.

שוטפים היטב את האורז עד שהמים לא לבנים.

בסיר (כמו של ספגטי) מרתיחים את האורז עם מעט שמן ומלח במשך כ-10 דקות ומסירים מהאש.

במקביל מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי שווה.

בסיר רחב מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה משני הצדדים, מוסיפים כמון, כורכום, פלפל לבן ומלח.

מעל לפרוסות תפוחי האדמה שופכים את האורז שהכנו מבעוד מועד.

מכסים את הסיר עם מגבת מעליה מכסה ומבשלים על אש קטנה במשך 10 דקות.

לפני ההגשה הופכים את הסיר על צלחת הגשה גדולה.

12 דירוגים וחוות דעת

שוקי

אפשר לשטוף את האורז , לא צריך להשרות במים , כי מתבשל בהרבה מים חצי בישול , לסנן מעודפי המים , לערבב עם מעט שמן לאחר הסינון כדי שיצור הפרדה אחד אחד (רק השמן שלא מתערבב עם מים הוא שגורם לאורז להיות אחד אחד .

היי עפרה,
אין צורך להוסיף מים, האורז מתבשל באדים.

עפרה

אחרי ששמתי את התפוחי אדמה ואורז להוסיף מים או לא?

ניצן

מנסיון אפשר להכין עם כל סוגי האורז, את האורז שופכים, חצי מוכן, מעל תפוחי האדמה בלי המים ואז הוא ממשיך להתבשל באדים של התפוחי אדמה

Shlomit Cohen

כמה כוסות מים צריך?

היי דיאנה, יש לסנן את האורז לפני הוספתו לסיר תפוחי האדמה.
היי אורטל, שלב ההשריה נחוץ בכל סוג אורז במתכון הזה.

אורטל

השלב של ההשרייה הוא נחוץ בגלל הבסמטי הוא בכל סוג של אורז צריך להשרות?

דיאנה

את האורז שמכינים כמו ספגטי שופכים מעל תפוחי האדמה יחד עם המים שנשארו בסיר או שצריך לסנן את המים שנשארו ולשפוך רק את האורז מעל התפו"א?

היי הדר,
בישול האורז נעשה בסיר גדול עם מים רותחים כ 3/4 גובה הסיר (כמו שמבשלים ספגטי).
יש לבשל את האורז חצי בישול ולאחר מכן, מעל לתפוחי האדמה, האורז מתבשל באדים.

הדר

לא ברור אם יש פה נוזלים וכמה?

אפשר בהחלט להכין עם אורז רגיל.

sally21

האם אפשר להכין עם אורז רגיל ולא בסמטי?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן