עוגת הגלידה הקלאסית משלבת שכבת גלידת וניל ושכבת גלידת שוקולד – לא צריך יותר מזה!

אורז עם תחתית תפוחי אדמה
על ידי המתכונים של ריקי גבאי תוספות
תבשיל אורז עם תחתית תפוחי אדמה מעט שרופים. במקור התבשיל הוא תבשיל פרסי אך השימוש באורז בסמטי משנה אותו במעט. תוספת מוצלחת לשולחן חג או לשבת.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
20 דקות
30 דקות
50 דקות
- 6-7 מנות
הוראות הכנה
בקערה גדולה משרים את האורז עם מים, מלח ולימון למשך שעה.
שוטפים היטב את האורז עד שהמים לא לבנים.
בסיר (כמו של ספגטי) מרתיחים את האורז עם מעט שמן ומלח במשך כ-10 דקות ומסירים מהאש.
במקביל מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי שווה.
בסיר רחב מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה משני הצדדים, מוסיפים כמון, כורכום, פלפל לבן ומלח.
מעל לפרוסות תפוחי האדמה שופכים את האורז שהכנו מבעוד מועד.
מכסים את הסיר עם מגבת מעליה מכסה ומבשלים על אש קטנה במשך 10 דקות.
ארוחות הערב הקלות האלה הן לא רק ידידותיות לילדים, הן גם מתאימות לסועדים הבררנים ביותר. משבלולי פיצה ועד...
מכינים ממש בקלות ונהנים מהיתרונות הבריאותיים של הדג ומגיוון מעניין במיוחד לארוחה המשפחתית.
עוגיות הקפה האלה רכות, עם מרקם פריך מבחוץ. יש להן טעם עמוק של קפה, והכי חשוב, הן סופר...
הקיץ הוא הזמן המושלם ליהנות מסלטים קלילים ומרעננים. הנה ארבעה סלטי קיץ מיוחדים שבטוח יעשו את העבודה!
סלט אטריות שעועית מתאים במיוחד כארוחה לימי הקיץ החמים, הוא מרענן אך גם משביע והוא מאוד קל להכנה.
כרוב, מיונז ומגע של חומץ מתאחדים ויוצרים סלט טעים במרקם קרמי מושלם!
לפניכם הגרסה המקוצרת (והלא פחות מוצלחת) להכנת עוף חמוץ מתוק בבית בקלי קלות!
אספנו 5 מתכונים בטוחים שילדים (ומבוגרים) אוהבים. המתכונים קלים להכנה וטעימים טעימים!
בדיוק בזמן לחופש הגדול סידרנו לכם מתכון מצוין שילדים ממש אוהבים – אצבעות עוף מחזה עוף טחון בציפוי...
חובבי שוקולד? זו העוגה הכי טעימה, שוקולדית ועסיסית שתכינו אי פעם! מתכון לעוגת שוקולד גבוהה ומושלמת.
ארבע העוגות האלה מושלמות לכל אירוע, והכי טוב, הן קלות מספיק אפילו לשפים הצעירים ביותר במשפחה.
אולי יעניין אותך...










12 דירוגים וחוות דעת
שוקי
אפשר לשטוף את האורז , לא צריך להשרות במים , כי מתבשל בהרבה מים חצי בישול , לסנן מעודפי המים , לערבב עם מעט שמן לאחר הסינון כדי שיצור הפרדה אחד אחד (רק השמן שלא מתערבב עם מים הוא שגורם לאורז להיות אחד אחד .
היי עפרה,
אין צורך להוסיף מים, האורז מתבשל באדים.
עפרה
אחרי ששמתי את התפוחי אדמה ואורז להוסיף מים או לא?
ניצן
מנסיון אפשר להכין עם כל סוגי האורז, את האורז שופכים, חצי מוכן, מעל תפוחי האדמה בלי המים ואז הוא ממשיך להתבשל באדים של התפוחי אדמה
Shlomit Cohen
כמה כוסות מים צריך?
היי דיאנה, יש לסנן את האורז לפני הוספתו לסיר תפוחי האדמה.
היי אורטל, שלב ההשריה נחוץ בכל סוג אורז במתכון הזה.
אורטל
השלב של ההשרייה הוא נחוץ בגלל הבסמטי הוא בכל סוג של אורז צריך להשרות?
דיאנה
את האורז שמכינים כמו ספגטי שופכים מעל תפוחי האדמה יחד עם המים שנשארו בסיר או שצריך לסנן את המים שנשארו ולשפוך רק את האורז מעל התפו"א?
היי הדר,
בישול האורז נעשה בסיר גדול עם מים רותחים כ 3/4 גובה הסיר (כמו שמבשלים ספגטי).
יש לבשל את האורז חצי בישול ולאחר מכן, מעל לתפוחי האדמה, האורז מתבשל באדים.
הדר
לא ברור אם יש פה נוזלים וכמה?
אפשר בהחלט להכין עם אורז רגיל.
sally21
האם אפשר להכין עם אורז רגיל ולא בסמטי?