
אורז עם תחתית תפוחי אדמה
על ידי המתכונים של ריקי גבאי תוספות
תבשיל אורז עם תחתית תפוחי אדמה מעט שרופים. במקור התבשיל הוא תבשיל פרסי אך השימוש באורז בסמטי משנה אותו במעט. תוספת מוצלחת לשולחן חג או לשבת.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
-
20 דקות
30 דקות
50 דקות
- 6-7 מנות
הוראות הכנה
בקערה גדולה משרים את האורז עם מים, מלח ולימון למשך שעה.
שוטפים היטב את האורז עד שהמים לא לבנים.
בסיר (כמו של ספגטי) מרתיחים את האורז עם מעט שמן ומלח במשך כ-10 דקות ומסירים מהאש.
במקביל מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי שווה.
בסיר רחב מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה משני הצדדים, מוסיפים כמון, כורכום, פלפל לבן ומלח.
מעל לפרוסות תפוחי האדמה שופכים את האורז שהכנו מבעוד מועד.
מכסים את הסיר עם מגבת מעליה מכסה ומבשלים על אש קטנה במשך 10 דקות.
שיתוף >>
12 דירוגים וחוות דעת
שוקי
06/09/2016
אפשר לשטוף את האורז , לא צריך להשרות במים , כי מתבשל בהרבה מים חצי בישול , לסנן מעודפי המים , לערבב עם מעט שמן לאחר הסינון כדי שיצור הפרדה אחד אחד (רק השמן שלא מתערבב עם מים הוא שגורם לאורז להיות אחד אחד .

14/04/2016
היי עפרה,
אין צורך להוסיף מים, האורז מתבשל באדים.
עפרה
13/04/2016
אחרי ששמתי את התפוחי אדמה ואורז להוסיף מים או לא?
ניצן
26/02/2016
מנסיון אפשר להכין עם כל סוגי האורז, את האורז שופכים, חצי מוכן, מעל תפוחי האדמה בלי המים ואז הוא ממשיך להתבשל באדים של התפוחי אדמה
Shlomit Cohen
02/02/2016
כמה כוסות מים צריך?

01/02/2016
היי דיאנה, יש לסנן את האורז לפני הוספתו לסיר תפוחי האדמה.
היי אורטל, שלב ההשריה נחוץ בכל סוג אורז במתכון הזה.
אורטל
27/01/2016
השלב של ההשרייה הוא נחוץ בגלל הבסמטי הוא בכל סוג של אורז צריך להשרות?
דיאנה
04/12/2015
את האורז שמכינים כמו ספגטי שופכים מעל תפוחי האדמה יחד עם המים שנשארו בסיר או שצריך לסנן את המים שנשארו ולשפוך רק את האורז מעל התפו"א?

30/11/2015
היי הדר,
בישול האורז נעשה בסיר גדול עם מים רותחים כ 3/4 גובה הסיר (כמו שמבשלים ספגטי).
יש לבשל את האורז חצי בישול ולאחר מכן, מעל לתפוחי האדמה, האורז מתבשל באדים.
הדר
29/11/2015
לא ברור אם יש פה נוזלים וכמה?

06/11/2015
אפשר בהחלט להכין עם אורז רגיל.
sally21
05/11/2015
האם אפשר להכין עם אורז רגיל ולא בסמטי?