
אורז פרסי ירוק (דמפוחט)
אורז פרסי בניחוח משגע המשלב תבלינים וירק טרי כמו פטרוזיליה, כוסברה ושמיר. בפרסית נקרא האורז דמפוחט. צבעו וטעמו הופכים אותו לתוספת מקורית ומעניינת לכל ארוחה ואפילו לארוחה בפני עצמה.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
-
20 דקות
15 דקות
35 דקות
- 6-7 מנות אורז
הוראות הכנה
לטגן הבצל ובמעמד זה להוסיף את התבלינים ולערבב היטב.
לקצוץ את הירק (כוסברה, פטרוזיליה ושמיר) ולהוסיף לסיר, חשוב לזכור שלא לערבב יותר מידי בכדי שהירק לא "ימות".
לשטוף את האורז ולהוסיף לסיר, לערבב בעדינות.
להוסיף מים רותחים עד גובה האורז, לסגור מכסה הסיר, להביא לרתיחה ולהנמיך את האש.
לבשל את האורז עם הירק והתבלינים במשך רבע שעה בישול ולכבות את הגז.
להשאיר מכסה סגור ל- 10 דקות נוספות ולאחר מכן לערבב בעדינות עם מזלג.
שיתוף >>
4 דירוגים וחוות דעת
רדה
04/10/2016
מתכון מדהים! אני מכינה אותו כבר כמה פעמים!
מוטי
29/10/2015
הכנתי יצא מעולה. מתכון קל ומוצלח
דני
07/05/2015
נראה מהמם, ננסה בקרוב! מעביר הלאה
מטרי איריס
05/05/2015
5 כוכבים !!!
מתכון קל להכנסה וממש ממש טעים .
חייבת לנסות

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!