אורז פרסי ירוק (דמפוחט)

על ידי אורלי כהן  

אורז פרסי בניחוח משגע המשלב תבלינים וירק טרי כמו פטרוזיליה, כוסברה ושמיר. בפרסית נקרא האורז דמפוחט. צבעו וטעמו הופכים אותו לתוספת מקורית ומעניינת לכל ארוחה ואפילו לארוחה בפני עצמה.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
  • 20 דקות

    15 דקות

    35 דקות

  • 6-7 מנות אורז

מצרכים למתכון

2 כוסות אורז בסמטי איכותי

1 בצל גדול חתוך לקוביות

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

חצי צרור קוסברה קצוצה

מעט שמיר קצוץ

מלח ופלפל לפי הטעם

חצי כפית כמון

רבע כפית כורכום

הוראות הכנה

לטגן הבצל ובמעמד זה להוסיף את התבלינים ולערבב היטב.

לקצוץ את הירק (כוסברה, פטרוזיליה ושמיר) ולהוסיף לסיר, חשוב לזכור שלא לערבב יותר מידי בכדי שהירק לא "ימות".

לשטוף את האורז ולהוסיף לסיר, לערבב בעדינות.

להוסיף מים רותחים עד גובה האורז, לסגור מכסה הסיר, להביא לרתיחה ולהנמיך את האש.

לבשל את האורז עם הירק והתבלינים במשך רבע שעה בישול ולכבות את הגז.

להשאיר מכסה סגור ל- 10 דקות נוספות ולאחר מכן לערבב בעדינות עם מזלג.

שתפו את המתכון >>

4 דירוגים וחוות דעת

רדה

04/10/2016

מתכון מדהים! אני מכינה אותו כבר כמה פעמים!

מוטי

29/10/2015

הכנתי יצא מעולה. מתכון קל ומוצלח

דני

07/05/2015

נראה מהמם, ננסה בקרוב! מעביר הלאה

מטרי איריס

05/05/2015

5 כוכבים !!!
מתכון קל להכנסה וממש ממש טעים .
חייבת לנסות

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00