Refresh

This website www.foodisgood.co.il/general/how-to-make-rice/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אורז לבן • איך מכינים + 3 מתכוני אורז מיוחדים

מזמן לא רק תוספת – אורז, מצרך בסיסי כל כך המשמש כחצי מאוכלוסיית העולם כולו כארוחה עיקרית. הדגן המפורסם ניתן לגידול כמעט בכל מקום ובכל מצב אקלים, על כן הוא נצרך בכל העולם ונחשב לגידול השלישי מבחינת תפוצה עולמית.

אז איך מכינים אורז לבן?

למרות שהכנת אורז היא פשוטה וקלה, הוא עלול להישרף יחסית מהר. לכן תחילה נלמד איך מכינים אורז לבן מושלם, בדיוק כמו שאוהבים.

מצרכים

  • 1 כוס אורז
  • 2 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה

  1. בסיר גדול עם תחתית עבה מחממים 2 כפות שמן כחצי דקה.
  2. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב בעזרת כף עץ.
  3. מוסיפים שתי כוסות מים רותחים, מלח ופלפל לפי טעם אישי ומערבבים היטב.
  4. מביאים את המים לרתיחה, מכסים עם מכסה ומנמיכים ללהבה נמוכה.
  5. מבשלים את האורז 15-20 דקות, עד שכל המים מתאדים והאורז רך.
  6. לאחר בישול האורז, פותחים את מכסה הסיר ומניחים לאדים להתאדות כ-3 דקות.
  7. מערבבים בעדינות במזלג, להפרדת גרגרי האורז.
  8. מגישים את האורז בקערה גדולה, חם, טרי ומוכן לאכילה.

עוד מדריכי בישול שימושיים:

האורז לא יוצא לי טוב, למה?

יותר מידי, או מעט מידי מים: חשוב לדעת שעל כל כוס 1 של אורז, יש לשים 2 כוסות מים ולא יותר, כמות המים חשובה מאוד למרקם אורז מושלם – לא דביק מידי, לא קשה מידי.

יותר מידי, או מעט מידי זמן בישול: הזמן הוא קריטי מאחר ואתם עלולים לבשל את האורז יתר על המידה. שימו לב שהאורז אינו מתבשל יותר מ-20 דקות מקסימום, או ככל המים התאדו מהסיר.

טמפרטורה גבוהה מידי: במידה והמים גולשים מהסיר ויש יותר מידי אדים, זה אמור לאותת לכם על טמפרטורה גבוהה מידי. זכרו – לאחר הוספת האורז לסיר יש להנמיך ללהבה נמוכה.

אל תוותרו על השמן: השמן הוא תוספת מומלצת ומסייע לשמן את המים ולמנוע הידבקות האורז לרצפת הסיר. בנוסף ניתן להמיר את השמן בכף 1 של חמאה.

  • טיפ אחסון: האורז המוכן ניתן לאחסון במקרר למשך 3 ימים, על מנת שנוכל להשתמש בו שוב לארוחות הבאות.

3 מתכוני אורז מעולים

אורז לבן הוא האורז הקלאסי ובהחלט טעים כתוספת לכל ארוחה. אבל אם בא לכם לשדרג אותו, הנה 3 מתכונים טעימים שכדאי להכיר.

אורז במיקרוגל – פשוט, מהיר וטעים במיוחד: מתכון לאורז במיקרוגל בהכנה פשוטה ומהירה, מתאים להגשה זריזה במיוחד לארוחת צהריים לילדים אחרי בית הספר, או להגשה כתוספת לאירוח ספונטני. למתכון: אורז במיקרוגל

אורז אדום מעולה עם עוף: הארוחה המושלמת: עוף עסיסי על מצע אורז אדום נהדר, מתאים במיוחד כמנה עיקרית להגשה בשולחן חג מפואר. למתכון: אורז אדום

אורז צהוב עם אפונה, פשוט וקל להכנה: ליאת קאדר מביאה את המתכון הייחודי והטעים שלה לאורז צהוב. מעבר לצבע המרהיב, האורז מתאים כתוספת לכל מנה בשרית. למתכון: אורז צהוב

דילוג לתוכן