אורז צהוב • מתכון קל וטעים במיוחד

על ידי ליאת קאדר  , , , , ,

מתכון קל לאורז צהוב משודרג שמכינים בסיר אחד. ניתן להוסיף לאורז אפונה ושמיר או סתם להכין אורז צהוב פשוט, בכל מקרה הוא מומלץ לאירוח וגם לארוחת צהריים לילדים.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • 10 דקות

    30 דקות

    40 דקות

  • סיר אורז

מצרכים למתכון

בצל קצוץ

2 כפות שמן

1 ורבע כוס אורז

כוס אפונה עדינה סנפרוסט (אופציה)

כפית מלח

כפית אבקת מרק עוף

פלפל שחור

מעט בהראט

כפית כורכום

2 כפות שמיר טרי קצוץ (אופציה)

כוסברה ירוקה יבשה (אופציה)

2 ו 3/4 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

בסיר שמתאים לאורז נטגן בצל עד להזהבה.

נוסיף לסיר אורז, אפונה ותבלינים ונטגן 2-3 דקות.

כעת נוסיף לסיר מים רותחים. נערבב ונביא לרתיחה.

נוריד ללהבה נמוכה, נכסה את האורז ונבשל על אש קטנה כ-20 דקות, עד שכל הנוזלים התאדו והאורז התרכך.

נסיר את המכסה מהאורז ונכבה את האש, נצנן כ-5 דקות ולאחר מכן נפריד מעט את גרגירי האורז עם מזלג, בעדינות.

זה הכל, האורז הצהוב שלכם מוכן לאכילה, הגישו לשולחן בקערה גדולה 🙂

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

הילה

02/08/2018

עשיתי עכשיו, יצא פצצה! תודה רבה ליאת:)

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00