בישול פתיתים: איך מכינים פתיתים מוצלחים אחד-אחד

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

פתיתים, הגאווה הלאומית – גרגרי פסטה אפויים שהומצאו בישראל וכעת משמשים להכנת מנות רבות גם ברחבי העולם. הפתיתים היוו תחליף מבוסס חיטה לאורז בתקופת הצנע וזאת לבקשת ראש הממשלה דוד בן גוריון, על כן נקראים הפתיתים גם בשמם השני “אורז בן גוריון”.

איך מכינים פתיתים?

הפתיתים מגיעים יבשים ומוכנים לבישול, למעשה נורא פשוט להכין אותם והם לא מצריכים השרייה או שטיפה. לאחר שהפתיתים מוכנים ניתן להכין בעזרתם מגוון רחב של מנות טעימות, לא רק לילדים.

מצרכים

  • 250 גרם פתיתים
  • 4 כפות שמן
  • 2 כוסות מים
  • מלח פלפל לפי טעם

איך מכינים?

  1. מחממים את השמן בסיר בינוני, מוסיפים את הפתיתים ומטגנים עד להשחמה קלה תוך כדי ערבוב.
  2. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. כשרתחו, מורידים את הלהבה ומבשלים למשך 20 דקות ללא מכסה, עד התאדות המים, תוך כדי ערבוב מידי פעם.
  3. מכבים את הלהבה, מצננים מעט ומערבבים בעדינות על מנת למנוע הדבקות הפתיתים.



טיפים ושדרוגים

צורה: הפתיתים מגיעים בצורות שונות, ילדים בוודאי יאהבו את הצורות היצירתיות והמקוריות יותר, לכן מומלץ להשתמש בהם במיוחד לילדים שאוהבים עניין בצלחת.

צבע: הפתיתים סופגים את התבלינים והתוספות אותם אנו מכניסים למנה ועל כן צבע הפתיתים יכול להשתנות בהתאם, פתיתים אדומים או צהובים הם גיוון נפלא.

תוספות: את הפתיתים ניתן להגיש כתוספת לארוחה בשרית, או כתבשיל עם ירקות מאודים או מבושלים. ניתן להוסיף רוטב ולשדרג את מנת הפתיתים שלכם לארוחה מלאה ומשביעה.

מתכוני פתיתים מעולים

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *