
מרק פתיתים טוניסאי (מחמסה)
על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון מרקים, פתיתים
בין המרקים המנחמים ביותר - מתכון למרק מחמסה טוניסאי המשלב פתיתים, עגבניות ותפוחי אדמה. מרק שמתאים לילדים ולמבוגרים כאחד.
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
15 דקות
20 דקות
35 דקות
- 5-6 סועדים
הוראות הכנה
בסיר למרק מטגנים במעט שמן את קוביות הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום ומערבבים קלות.
מוסיפים לסיר קוביות תפוחי אדמה, תבלינים לפי הטעם ורסק עגבניות.
ממלאים במים רותחים עד לגובה הרצוי ובוחשים קלות.
מביאים לרתיחה, מבשלים את המרק עד שתפוחי האדמה רכים ומוסיפים פנימה את הפתיתים.
בוחשים ומבשלים מספר דקות, מכבים את האש ונותנים לסיר המרק לנוח כ-10 דקות.
אמרתם ארוחת צהריים - אמרתם פתיתים! אנחנו כל כך אוהבים את המנה הזאת במיוחד כי היא קלה להכנה וניתנת לגיוון במספר דרכים. אתם חייבים לראות אילו מתכונים יש לנו עם פתיתים:
- לפני הכל - המדריך המלא להכנת פתיתים
- מתכון מומלץ לילדים - פתיתים אדומים בסיר אחד
- קינוח בקלות - פתיתים עם חלב
- קצת בריאות - פתיתים עם ירקות
- לביבות פתיתים וגבינות מלוחות
אולי יעניין אותך...










4 דירוגים וחוות דעת
שי נפתלי
מרק נפלא וממכר!!
ליאת
היי, המון תודות על המתכון. יצאו לי פתיתים בטעם משגע (הכי טעימים שיצאו לי אי פעם) אבל הם ספגו את כל המים וזה כבר לא מרק. איך אפשר לתקן זאת לפעם הבאה? על מה חשוב להקפיד, בכדי שאכן יצא מרק?
ליאת
אפשר להחליף את הפתיתים בפסטה. אהבתי מאוד!!!
נורית קופרמן
פשוט מרק טעים ומושלם!!!