FoodisGood

שיתוף ב whatsapp


קוסקוס ביתי רך ללא סיר מיוחד

על ידי FoodisGood  

המתכון של אתי-כחלון צייטלר, מנהלת קבוצת הפייסבוק "מבשלים ביחד אוכל בריא" לקוסקוס מנצח שמכינים בסיר. את המתכון קיבלה אתי לפני שנים רבות מבחורה בשם לילי.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 20 דקות

    30 דקות

    50 דקות

מצרכים למתכון

3.5 כוסות מים

כף מלח

1/2 כוס שמן

3 כוסות סולת

נפת קוסקוס

קערה גדולה

כף עץ גדולה

הוראות הכנה

להרתיח בסיר עמוק וגדול 3.5 כוסות מים עם כף מלח וחצי כוס שמן (אותה כוס מדידה לכל התהליך...)

כשהמים רותחים להנמיך את הלהבה ולצקת פנימה בזהירות ותוך כדי ערבוב מסיבי 3 כוסות סולת, עד שכל המים נספגים היטב בסולת. הערבוב חייב להיות יסודי.

לכסות את הסיר אטימה מלאה, להנמיך את הלהבה כמו לבישול אורז - להבה נמוכה, 30 דקות בישול בדיוק.לא להרים את המכסה בשום אופן בשלושים הדקות הללו.

לכבות את הגז, לקחת קערה גדולה ולהלביש עליה את המסננת של הקוסקוס, להרים את המכסה של הסיר ולהעביר בכף עץ גדולה בעוד הקוסקוס לוהט חלקים ממנו אל המסננת שיושבת בתוך הקערה הריקה ולסנן בכף העץ הגדולה כשהיא על צידה החיצוני את הקוסקוס אל תוך הקערה עד שמסיימים את כל הכמות.

הקפדה מדוייקת בביצוע המתכון ייתן לכם תוצאה של קוסקוס רך, לבן, מבריק, מופרד לגרגרים וטעים לאין שעור!


השלימו את המנה עם:

אולי יעניין אותך...

10 דירוגים וחוות דעת

עינת

יצא מעולה! תודה!
בעניין ה30 דקות בישול קצת רימינו, נתנו עירבוב כל כמה דקות והורדנו מהאש מהר יותר כי התחתית התחילה להיחרך. אולי החום היה גבוה מידי.

אורלי

עושה את אותו מתכון במיקרוגל ובסוף מעבירה את כל התערובת למג'ימיקס פותח את הקוסקוס במהירות תוך שניות. בתיאבון

לימור

אצלי זה פשוט יותר מהיר יותר וקל יותר . 3 כוסות סולת . 2.5 כוסות מים 1/2 כוס שמן מלח לפי הטעם לערבב הכל בקערה . להכניס למיקרוגל ל10 דקות . להמתין חצי דקה . לערב טוב טוב עם מזלג להפרדת הגושים ולהעביר במסננת לתוך קערה ( אפשר מסננת קוסקוס אפשר כל מסננת ( ציפס) .. לתקן תיבול והופ מוכן טעים טעים

ניבה

עכשיו עשיתי את המתכון זה נחמד אבל לא קוסקוס זה סולת מבושלת במים מלח ושמן קוסקוס מאדים לא מבשלים

אלגריה

יותר פשוט במקום למסננת של הקוסקוס להכניס למג'ימיקס עם להב פלדה ובכל פעם 4-5 כפות ויוצא קוסקוס מדהים

ניבה

לכמה סועדים זה מספיק?

היי ליאור, המתכון לא נוסה עם סולת מלאה. במידה ואת מנסה, קחי בחשבון שאולי תצטרכי להוסיף עוד מים.
היי רונית, הכוונה למסננת המפרידה בין גרגירי הסולת ולא למסננת של הסיר המקצועי.

רונית

האם הכוונה למסננת מפלסטיק שמפרידה בין הגרגרים או למסננת של הסיר המיוחד

ליאור

היי, המתכון מוצלח גם להכנת קוסקוס מלא?

אתי

אני מכינה את הקוסקוס כמו המתכון שלך רק סוגרת את הגז לאחר6דק וזה יוצא מצוין אין צורך להעביר דרך מסננת.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.