קוסקוס ביתי רך ללא סיר מיוחד

על ידי FoodisGood  

המתכון של אתי-כחלון צייטלר, מנהלת קבוצת הפייסבוק "מבשלים ביחד אוכל בריא" לקוסקוס מנצח שמכינים בסיר. את המתכון קיבלה אתי לפני שנים רבות מבחורה בשם לילי.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 20 דקות

    30 דקות

    50 דקות

מצרכים למתכון

3.5 כוסות מים

כף מלח

1/2 כוס שמן

3 כוסות סולת

נפת קוסקוס

קערה גדולה

כף עץ גדולה

הוראות הכנה

להרתיח בסיר עמוק וגדול 3.5 כוסות מים עם כף מלח וחצי כוס שמן (אותה כוס מדידה לכל התהליך...)

כשהמים רותחים להנמיך את הלהבה ולצקת פנימה בזהירות ותוך כדי ערבוב מסיבי 3 כוסות סולת, עד שכל המים נספגים היטב בסולת. הערבוב חייב להיות יסודי.

לכסות את הסיר אטימה מלאה, להנמיך את הלהבה כמו לבישול אורז - להבה נמוכה, 30 דקות בישול בדיוק.לא להרים את המכסה בשום אופן בשלושים הדקות הללו.

לכבות את הגז, לקחת קערה גדולה ולהלביש עליה את המסננת של הקוסקוס, להרים את המכסה של הסיר ולהעביר בכף עץ גדולה בעוד הקוסקוס לוהט חלקים ממנו אל המסננת שיושבת בתוך הקערה הריקה ולסנן בכף העץ הגדולה כשהיא על צידה החיצוני את הקוסקוס אל תוך הקערה עד שמסיימים את כל הכמות.

הקפדה מדוייקת בביצוע המתכון ייתן לכם תוצאה של קוסקוס רך, לבן, מבריק, מופרד לגרגרים וטעים לאין שעור!


השלימו את המנה עם:

שתפו את המתכון >>

9 דירוגים וחוות דעת

אורלי

03/05/2016

עושה את אותו מתכון במיקרוגל ובסוף מעבירה את כל התערובת למג’ימיקס פותח את הקוסקוס במהירות תוך שניות. בתיאבון

לימור

24/11/2015

אצלי זה פשוט יותר מהיר יותר וקל יותר . 3 כוסות סולת . 2.5 כוסות מים 1/2 כוס שמן מלח לפי הטעם לערבב הכל בקערה . להכניס למיקרוגל ל10 דקות . להמתין חצי דקה . לערב טוב טוב עם מזלג להפרדת הגושים ולהעביר במסננת לתוך קערה ( אפשר מסננת קוסקוס אפשר כל מסננת ( ציפס) .. לתקן תיבול והופ מוכן טעים טעים

ניבה

29/10/2015

עכשיו עשיתי את המתכון זה נחמד אבל לא קוסקוס זה סולת מבושלת במים מלח ושמן קוסקוס מאדים לא מבשלים

אלגריה

28/10/2015

יותר פשוט במקום למסננת של הקוסקוס להכניס למג’ימיקס עם להב פלדה ובכל פעם 4-5 כפות ויוצא קוסקוס מדהים

ניבה

28/10/2015

לכמה סועדים זה מספיק?

foodisgood

27/10/2015

היי ליאור, המתכון לא נוסה עם סולת מלאה. במידה ואת מנסה, קחי בחשבון שאולי תצטרכי להוסיף עוד מים.
היי רונית, הכוונה למסננת המפרידה בין גרגירי הסולת ולא למסננת של הסיר המקצועי.

רונית

27/10/2015

האם הכוונה למסננת מפלסטיק שמפרידה בין הגרגרים או למסננת של הסיר המיוחד

ליאור

27/10/2015

היי, המתכון מוצלח גם להכנת קוסקוס מלא?

אתי

27/10/2015

אני מכינה את הקוסקוס כמו המתכון שלך רק סוגרת את הגז לאחר6דק וזה יוצא מצוין אין צורך להעביר דרך מסננת.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00