
קוסקוס ביתי רך ללא סיר מיוחד
על ידי FoodisGood תוספות
המתכון של אתי-כחלון צייטלר, מנהלת קבוצת הפייסבוק "מבשלים ביחד אוכל בריא" לקוסקוס מנצח שמכינים בסיר. את המתכון קיבלה אתי לפני שנים רבות מבחורה בשם לילי.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
-
20 דקות
30 דקות
50 דקות
הוראות הכנה
להרתיח בסיר עמוק וגדול 3.5 כוסות מים עם כף מלח וחצי כוס שמן (אותה כוס מדידה לכל התהליך...)
כשהמים רותחים להנמיך את הלהבה ולצקת פנימה בזהירות ותוך כדי ערבוב מסיבי 3 כוסות סולת, עד שכל המים נספגים היטב בסולת. הערבוב חייב להיות יסודי.
לכסות את הסיר אטימה מלאה, להנמיך את הלהבה כמו לבישול אורז - להבה נמוכה, 30 דקות בישול בדיוק.לא להרים את המכסה בשום אופן בשלושים הדקות הללו.
לכבות את הגז, לקחת קערה גדולה ולהלביש עליה את המסננת של הקוסקוס, להרים את המכסה של הסיר ולהעביר בכף עץ גדולה בעוד הקוסקוס לוהט חלקים ממנו אל המסננת שיושבת בתוך הקערה הריקה ולסנן בכף העץ הגדולה כשהיא על צידה החיצוני את הקוסקוס אל תוך הקערה עד שמסיימים את כל הכמות.
הקפדה מדוייקת בביצוע המתכון ייתן לכם תוצאה של קוסקוס רך, לבן, מבריק, מופרד לגרגרים וטעים לאין שעור!
השלימו את המנה עם:
שיתוף >>
10 דירוגים וחוות דעת
עינת
13/02/2019
יצא מעולה! תודה!
בעניין ה30 דקות בישול קצת רימינו, נתנו עירבוב כל כמה דקות והורדנו מהאש מהר יותר כי התחתית התחילה להיחרך. אולי החום היה גבוה מידי.
אורלי
03/05/2016
עושה את אותו מתכון במיקרוגל ובסוף מעבירה את כל התערובת למג'ימיקס פותח את הקוסקוס במהירות תוך שניות. בתיאבון
לימור
24/11/2015
אצלי זה פשוט יותר מהיר יותר וקל יותר . 3 כוסות סולת . 2.5 כוסות מים 1/2 כוס שמן מלח לפי הטעם לערבב הכל בקערה . להכניס למיקרוגל ל10 דקות . להמתין חצי דקה . לערב טוב טוב עם מזלג להפרדת הגושים ולהעביר במסננת לתוך קערה ( אפשר מסננת קוסקוס אפשר כל מסננת ( ציפס) .. לתקן תיבול והופ מוכן טעים טעים
ניבה
29/10/2015
עכשיו עשיתי את המתכון זה נחמד אבל לא קוסקוס זה סולת מבושלת במים מלח ושמן קוסקוס מאדים לא מבשלים
אלגריה
28/10/2015
יותר פשוט במקום למסננת של הקוסקוס להכניס למג'ימיקס עם להב פלדה ובכל פעם 4-5 כפות ויוצא קוסקוס מדהים
ניבה
28/10/2015
לכמה סועדים זה מספיק?

27/10/2015
היי ליאור, המתכון לא נוסה עם סולת מלאה. במידה ואת מנסה, קחי בחשבון שאולי תצטרכי להוסיף עוד מים.
היי רונית, הכוונה למסננת המפרידה בין גרגירי הסולת ולא למסננת של הסיר המקצועי.
רונית
27/10/2015
האם הכוונה למסננת מפלסטיק שמפרידה בין הגרגרים או למסננת של הסיר המיוחד
ליאור
27/10/2015
היי, המתכון מוצלח גם להכנת קוסקוס מלא?
אתי
27/10/2015
אני מכינה את הקוסקוס כמו המתכון שלך רק סוגרת את הגז לאחר6דק וזה יוצא מצוין אין צורך להעביר דרך מסננת.

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!