איך להכין חמוצים ביתיים בדרך הנכונה

  פורסם בתאריך   על ידי   10 תגובות

חמוצים תוצרת בית הם החמוצים הטובים ביותר, במידה ואתם יודעים איך להכין אותם כמובן. אז כמה סוכר, מלח, חומץ ועשבי תיבול להוסיף? ואילו ירקות ניתנים לכבישה ביתית?

סוכר.

אם אתם אוהבים את החמוצים שלכם מעט מתקתקים, אתם מוזמנים להוסיף כמות מכובדת של סוכר לצנצנת הכבישה, אבל אם אתם מחפשים את האיזון הנכון, כמות הסוכר בצנצנת החמוצים לא צריכה לעלות על 1/4 כוס. חמוצים מוצלחים צריכים להישען על מלח וחומץ, לא על סוכר. אוהבים את החמוצים שלכם מתקתקים בסגנון אסיאתי? נסו את המתכון הבא: חמוצים יפניים מהירים.

חומץ.

למרות שההנחה הרווחת היא שירקות מוחמצים נשענים בעיקר על חומץ, חמוצים ביתיים בהחלט צריכים מים. הסוד הוא לשים בדיוק את אותה כמות מים וחומץ בצנצנת החמוצים שלכם.



עשבי תיבול ותבלינים.

מבחינה טכנית, חמוצים ביתיים יכולים בהחלט להישען על חומץ, מלח, מים וסוכר, אבל אם מחפשים טעם מקצועי, כזה שנותן לחמוצים עקצוץ מיוחד, הוסיפו לצנצנת הירקות המוחמצים עשבי תיבול, תבלינים וטעמים. זרעי חרדל, פפריקה, פלפל חריף, נענע, בזיליקום או כל ירק או תבלין אחר שיש לכם יעשה פלאים לצנצנת החמוצים הבייתית. שמיר הוא ירק חשוב מאוד לחמוצים מוצלחים. נסו את המתכון הבא לשום כבוש עם פלפל אדום, סלרי, אורגנו ועוד..

ירקות.

לא כל הירקות נוצרו שווים, כדי לכבוש ירקות יש להתייחס לכל ירק בנפרד.

לבשל או לא? ירקות מסויימים כמו גזר או במיה, צריכים מעט בישול לפני הכנסתם לכבישה. ירקות אחרים כמו קישואים או מלפפונים, לא מצריכים בישול כלל.

צנצנת אחת בלבד? אם כבר השקעתם זמן, מחשבה וחומרי גלם, פנקו כל ירק בצנצנת כבישה משל עצמו, כך תבטיחו לעצמכם ירקות מוחמצים בדיוק במידה הנכונה. כמו כן, ירקות עדינים כמו בצל או קישואים יחמיצו מהר יותר מירקות חזקים כמו צנונית או גזר. טוב לו המלפפון לבדו: מתכון למלפפונים חמוצים (כבושים) במלח.

חמוצים בצבעים? שימו לב, לעתים ירקות שונים מוציאים צבעים שונים. אם אתם רוצים צבע מיוחד, תוכלו תמיד לכבוש את הירקות שלכם עם סלק, נסו את המתכון הבא ללפת כבושה עם סלק.

צנצנת לחמוצים.

הצנצנת שאתם בוחרים חייבת להיות מתאימה לכבישה, בחרו צנצנת גדולה עם סגירה הרמטית וממדו את כמות הנוזלים שתצטרכו: הניחו את הירקות בצנצנת ומלאו אותה במים, רוקנו את המים וספרו את הכוסות שהוצאתם, כך תדעו בדיוק את כמות הנוזלים תצטרכו ותוכלו להכין תערובת מתאימה, לא מלוחה מידי, לא חמוצה מידי.



זמן ההמתנה.

חמוצים זה לא מדע מדויק, זה לא נכון להניח את צנצנת החמוצים ל-3 ימים או שבוע, למעשה, זמן ההמתנה תלוי אך ורק בטעמכם האישי. אם אתם אוהבים חמוצים פריכים בדקו את הצנצנת בכל יום עד שתגיעו לרמת הפריכות המתאימה. אם אתם אוהבים חמוצים רכים עם טעם חזק, המתינו זמן רב יותר, אבל אל תשכחו לבדוק אותם באמצע. אם אין לכן סבלנות, נסו את המתכון הבא למסייר – חמוצים מהירים ללא המתנה כלל.

לסיכום.

חמוצים ביתיים מוצלחים הם שילוב של טעם אישי וטכניקה. כדי לקבל את החמוצים הטעימים ביותר צריך לטעום את החמוצים מידי פעם ולא להתייאש, בכל פעם שתכינו צנצנת חמוצים, היא תצא יותר טעימה מקודמתה, כך תגיעו לנוסחה המושלמת שלכם לחמוצים ביתיים.

קטגוריות: בריאות, טיפים

שיתוף

10 תגובות

  1. משה וקנין :

    נשמע טעים

  2. רחל דניאלי :

    ההסבר ברור ומובן תודה.. עם זאת יש לי שאלה בכבישת מלפפונים מדוע לפעמים הם יוצאים רכים מדי ולא מתאימים לאכילה, אשמח לקבל הסבר

  3. טליה קמסקי :

    הסוד למלפפונים אלופים הם מים רותחים אותם יוצקים על המלפפונים והתוספות!

  4. צביקה :

    אייך מכינים תפוזים סינים

  5. כוכבה :

    אפשר מתכון לחמוצים עיראקים טורשי?

  6. הלן :

    בבקשה עזרה – בשבועות האחרונים הכנתי כרוב כבוש פעמיים, ובשתי הפעם ברגע שהוא היה מוכן הוא כבר תסס. אנחנו בחורף והדירה מוצלת אז לא נראה לי שהעניין זה טמפרטורה… זה לקח כ-3 ימים מרגע ההכנסה למי המלח. עד לרגע שהרגישו את הכבישה זה פשוט היה כרוב במי מלח, וברגע שהרגישו אותה הוא כבר היה תוסס. עזרה?…

    • נעמי :

      לא להכניס ידיים למים. גם אם שטפתם במים ובסבון עדיין יש משהו שגורם לזה לריקבון ולתסיסה. זה נכון לגבי כל המוחמצים. אם רוצים לטעום, לדוג מלפפון או להעלות מעט כרוב עם מזלג נקי.

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *