
מתכון לשום כבוש בחומץ
על ידי FoodisGood מתכונים בריאים, סלטים וירקות
את נפלאות השום כולנו מכירים, הוא בריא לגוף וטעים כמעט בכל מאכל. מתכון מעולה לשום כבוש פיקנטי לאוהבי הכבישה הביתית. תהליך כבישת השום אמנם לוקח זמן אך בסיום מתקבל שום בטעם שלא הכרתם לפני.
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
40 דקות
30 דקות
1 שעה 10 דקות
מצרכים למתכון
קילו וחצי שיני שום קלופות שלמות
6 כוסות חומץ לבן
1 כף מלח גס
1/2 כוס סוכר
2 כפיות פתיתי פלפל אדום כתוש
1/2 כפית זרעי סלרי
1 כפית אורגנו מיובש
12 גרגירי פלפל אנגלי
4 עלי דפנה
הוראות הכנה
בקערה גדולה נמלא קרח עד הסוף ומים עד חצי גובה הקערה. בעצם יצרנו אמבט קרח בו נשמש כדי לעצור את בישול השום.
בסיר גדול מאוד נביא לרתיחה מים. נניח את כל שיני השום במים הרותחים ומחלוט במשך דקה אחת בלבד.
נסנן את שיני השום ונמקם באמבט הקרח שיצרנו. נשאיר את שיני השום בקרח עד צינון מוחלט.
בסיר גדול נחמם את החומץ עם מלח גס וסוכר, נביא לרתיחה על אש גבוהה תוך ערבוב עד שכל הסוכר נמס לגמרי. נסיר מהאש.
כעת נסדר את הצנצנות שלנו, סידרו הצנצנת תלוי כמובן בגודל הצנצנת שבחרתם. ל-4 צנצנות של ליטר - נחלק באופן שווה את בין הצנצנות את כל התבלינים (פלפל אדום, זרעי סלרי, אורגנו, פלפל אנגלי ועלי דפנה).
נפזר גם את השום באופן שווה בין 4 הצנצנות. בעזרת מצקת נוסיף את תערובת החומץ החמה לצנצנות השום שלנו.
כעת נשתמש בכף עץ או כלי דק שאינו עשוי מתכת ונגרד את קצוות הצנצנות בכדי לוודא שלא נכלאו בועות אוויר בנוזלים. ננגב את שפות הצנצנות עם נייר סופג ונסגור סגירה חזקה מאוד.
כעת נרתיח מים בסיר גדול מאוד ונניח בפנים את צנצנות השום שלנו, נשאיר את הצנצנות במים הרותחים במשך 15 דקות ולאחר מכן נוציא ונעביר למקום יבש, נניח לצנצנות במשך 12 שעות.
השום הכבוש נשמר היטב בצנצנות בתוך במקרר במשך 3 חודשים, הטעם המושלם מתקבל לאחר חודש בצנצנת.

איך מכינים גנאש שוקולד לבן לציפוי? מדריך של מקצוענים
הפתיעו את כולם עם גנאש שוקולד לבן שמרים כל קינוח לקלאסיקה של מתיקות ויצירתיות!

מקלות לחם שום ופרמז'ן
מקלות לחם עם פרמז'ן שיהפכו כל ארוחה למופלאה – פריכים מבחוץ, רכים מבפנים. קל להכנה, מושלם כתוספת או כנשנוש מהיר!
![עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2025/03/1398258-768x479.jpg)
עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]
מדריך מצולם: עוגיות חמאה נמסות בפה עם ריבה במרכז הפרח – מתכון קלאסי, פשוט שיהפוך כל כוס תה או קפה לחוויה מתוקה במיוחד!

נשנוש מהיר: כדורי צ'יפס מטוגנים
כדורי צ'יפס ביתיים, פריכים וממכרים במיוחד! בואו ללמוד להכין את אחת המנות הכי טעימות שתכינו בחיים!

מתכון קונדיטור: פאי פקאן קלאסי
פשטידת אגוזים עם בורבון וניל שמשנה את כללי המשחק! הכינו מתכון מטורף עם קרום פריך ומלית עשירה, והפתיעו את השולחן בטעמים בלתי נשכחים!

קינוחי כוסות בסגנון כדורי רפאלו
כוסות קינוח אישי בסגנון כדורי רפאלו – מתכון מהיר, פשוט וטעים להפליא שיקח את האירוח שלכם לרמה אחרת!