מתכון לשום כבוש בחומץ

על ידי FoodisGood  ,

את נפלאות השום כולנו מכירים, הוא בריא לגוף וטעים כמעט בכל מאכל. מתכון מעולה לשום כבוש פיקנטי לאוהבי הכבישה הביתית. תהליך כבישת השום אמנם לוקח זמן אך בסיום מתקבל שום בטעם שלא הכרתם לפני.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 40 דקות

    30 דקות

    1 שעה 10 דקות

מצרכים למתכון

קילו וחצי שיני שום קלופות שלמות

6 כוסות חומץ לבן

1 כף מלח גס

1/2 כוס סוכר

2 כפיות פתיתי פלפל אדום כתוש

1/2 כפית זרעי סלרי

1 כפית אורגנו מיובש

12 גרגירי פלפל אנגלי

4 עלי דפנה

הוראות הכנה

בקערה גדולה נמלא קרח עד הסוף ומים עד חצי גובה הקערה. בעצם יצרנו אמבט קרח בו נשמש כדי לעצור את בישול השום.

בסיר גדול מאוד נביא לרתיחה מים. נניח את כל שיני השום במים הרותחים ומחלוט במשך דקה אחת בלבד.

נסנן את שיני השום ונמקם באמבט הקרח שיצרנו. נשאיר את שיני השום בקרח עד צינון מוחלט.

בסיר גדול נחמם את החומץ עם מלח גס וסוכר, נביא לרתיחה על אש גבוהה תוך ערבוב עד שכל הסוכר נמס לגמרי. נסיר מהאש.

כעת נסדר את הצנצנות שלנו, סידרו הצנצנת תלוי כמובן בגודל הצנצנת שבחרתם. ל-4 צנצנות של ליטר - נחלק באופן שווה את בין הצנצנות את כל התבלינים (פלפל אדום, זרעי סלרי, אורגנו, פלפל אנגלי ועלי דפנה).

נפזר גם את השום באופן שווה בין 4 הצנצנות. בעזרת מצקת נוסיף את תערובת החומץ החמה לצנצנות השום שלנו.

כעת נשתמש בכף עץ או כלי דק שאינו עשוי מתכת ונגרד את קצוות הצנצנות בכדי לוודא שלא נכלאו בועות אוויר בנוזלים. ננגב את שפות הצנצנות עם נייר סופג ונסגור סגירה חזקה מאוד.

כעת נרתיח מים בסיר גדול מאוד ונניח בפנים את צנצנות השום שלנו, נשאיר את הצנצנות במים הרותחים במשך 15 דקות ולאחר מכן נוציא ונעביר למקום יבש, נניח לצנצנות במשך 12 שעות.

השום הכבוש נשמר היטב בצנצנות בתוך במקרר במשך 3 חודשים, הטעם המושלם מתקבל לאחר חודש בצנצנת.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00