מלפפונים חמוצים (כבושים) במלח

על ידי FoodisGood  

הקיץ הגיע וזה אומר שהחמוצים יהיו מוכנים יותר מהר. אם אתם אוהבים מלפפונים חמוצים כדאי לכם לנסות להחמיץ אותם בבית. הכנת מלפפונים כבושים בקלי קלות, כאלה שאי אפשר לקנות בסופר.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 20 דקות
  • 20 דקות

    20 דקות

  • צנצנת 2 ליטרים

מצרכים למתכון

קילו מלפפונים קטנים וקשים

צרור שמיר

10 שיני שום קלופות ופרוסות

800 מ"ל מי ברז לכיסוי המלפפונים

4 כפיות גדושות מלח גס

2 כפות חומץ

ענף סלרי בינוני (לא חובה)

צנצנות עם סגירה הרמטית (סה"כ 2 ליטר)

הוראות הכנה

בקערה גדולה מאוד מניחים את הצנצנות / צנצנת החמוצים שלנו. מרתיחים מים בקומקום ומשרים את הצנצנות במשך 10 דקות.

בינתיים מרתיחים 800 מ"ל מים (לכיסוי המלפפונים) בסיר גדול יחד עם 4 כפיות המלח. מניחים לצינון מוחלט.

שוטפים את השמיר ומניחים חצי מהכמות בתחתית הצנצנת. מעל לשמיר מפזרים חצי מכמות השומים הפרוסים

מסדרים את המלפפונים (שלמים או רצועות) בצנצנת וממלאים במי מלח עד לכיסוי המלפפונים.

סוגרים עם השומים הנותרים, חצי צרור שמיר וענף סלרי. סוגרים את הצנצנת הרמטית ומנענעים קלות.

מניחים את צנצנת המלפפונים החמוצים במקום עם הרבה אור למשך 4-7 ימים (תלוי במזג האוויר).

המלפפונים החמוצים מוכנים כשאתם אוהבים את הטעם - פשוט פותחים את הצנצנת וטועמים.

את המלפפונים הכבושים ניתן לשמור בצנצנת או בצלחת עם חלק ממי הכבישה.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00