FoodisGood

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

מתכון לרוטב בולונז מקצועי

על ידי FoodisGood  

מתכון לספגטי ברוטב בולונז מקצועי עם גזר, בצל ועגבניות. רוצים להכין פסטה ברוטב מעניין? אם נמאס לכם מהרטבים הרגילים אתם מוזמנים לנסות את המתכון הבא לרוטב בולונז מקצועי, מגרה וטעים.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 15 דקות

    45 דקות

    1 שעה

  • 5 מנות רוטב בולונז

מצרכים למתכון

לרוטב בולונז מקצועי

500 גרם בשר טחון

4 כפות שמן קנולה / 5 כפות שמן זית

גזר גדול

2 בצלים

5 שיני שום כתושות

4 עגבניות טריות

4 כפות רסק עגבניות

עגבניות מרוסקות - קופסת שימורים

2 כפיות מלח

1 כפית אבקת מרק עוף (אופציה)

פלפל שחור לפי הטעם

מעט עלי בזיליקום טריים (לפי הטעם), קצוצים

חופן פטרוזיליה (לפי הטעם), קצוץ דק

להגשה

חבילת ספגטי

הוראות הכנה

קוצצים את הגזר והבצלים לקוביות קטנות ומטגנים בסיר גדול ורחב יחד עם השום.

כאשר הבצל הופך שקוף, מוסיפים לסיר בשר טחון ומערבבים היטב, מפרידים את הבשר ומטגנים עד שהבשר משחים כולו.

קוצצים את העגבניות לקוביות ומוסיפים לסיר, מוסיפים גם רסק עגבניות ופחית עגבניות מרוסקות. מערבבים היטב עד לאיחוד הרוטב. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

מוסיפים לסיר את התבלינים - מלח, פלפל, מרק עוף, פטרוזיליה ובזיליקום. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה (עם מכסה) למשך חצי שעה - שלושת רבעי שעה.

לקראת סוף הבישול מכינים ספגטי בסיר נפרד (לפי הוראות היצרן). מגישים חם...

>> לאוסף מתכונים עם בשר טחון

רוטב בולונז הוא הפתרון המושלם לארוחת צהריים - הוא משלב בשר טחון ורוטב עגבניות עסיסי ובדרך כלל מוגש על פסטה, מה שהופך את המנה הזאת למשביעה ומומלצת!

בא לנו לפנק אתכם בעוג כמה מתכונים לרטבים מעולים לפסטה: 

ואם אתם ממש בעניין של ארוחות צהריים, יש לנו עמוד שאסור לפספס >> עשרות מתכונים לארוחות צהריים מכל הסוגים

21 דירוגים וחוות דעת

Shoval

פשוט מתכון מהמם !!!!!!!!!!!!!
יצא לנו טעים בטירוףף, פשוט מתכון מדהים מרהיב ומלהיב. ממליצה בטירוף להכין , מושלםם

דניאל

איזה מתכון-אני מרגיש כמו שף!
עשיתי אותו עם ריגטוני. הגזר הזה-זה פשוט גאוני. הוא עושה את כל ההבדל הקפדתי לעשות בדיוק לפי ההוראות. יצא פשוט ענק. מדהים. תודה לאתר שבטח אכנס אליו עוד הרבה עכשיו
שבת שלום

מעין לוי

מתכון נהדר! הוספתי מים והרבה צ'ילי .

גאונות לשמה

מתכון בולונז מנצח פעם אחר פעם הילדים נהנים וזה כל מה שחשוב לי ועל הדרך קצת גזר בתפריט לא הרג אף אחד 🙂

קורל

מושלם!! אהבתי ממש 🙂 תודה!!

מעיין

מושלם ! עושה בלי עגבניות מרוסקות .
ומרגיש שזה מוכן לפני חצי שעה הגיוני לבשל פחות זמן , ?

רוסלנה

נדיר ממש

אדוה

אני מכינה ספגטי בולונז הכי טעים בעולם!! באחריות!! ואתם צודקים יש גזר ברוטב של הספגטי בולונז

שרה אנגל

כדי להפוך את הרוטב הזה למיקצועי באמת צריך להוסיף: חתיכת סלרי לבן טרי חתוך לקוביות קטנטנות, קורט או שתיים אורגנו – אפשר יבש כי הוא יותר ארומטי, חצי כוס יין אדום חצי יבש, (משהו איטלקי כמובן) ולוותר על הפטרוזיליה ועל אבקת המרק הסינטטית שהורסת כל חלקה טובה בכל תבשיל כי היא מלאה בגלוטן שמשבש את טעם האוכל האמיתי. ולא צריך להגזים עם כמות העגבניות. וזה לא נורא להוסיף קצת מים – חצי כוס כי אחרת הרוטב יוצא סמיך מידי. ואת רסק העגבניות להוסיף כשמטגנים את הבשר והבצל ביחד. מטגנים את שניהם ביחד כדי שהבצל לא ישרף ומוסיפים את רסק העגבניות כדי שיאבד קצת מהחמיצות שלו בזמן הטיגון. ואז מוסיפים את העגבניות מהקופסא והעגבניות הטריות מיותרות – מוסיפים את מים מערבבים ואז מוסיפים את השום כדי שלא ישרף ולא יהפוך למר בזמן הטיגון. מוסיפים את האורגנו המלח והפלפל, מערבבים, מורידים את האש ומכסים את המחבת או הסיר ומבשלים במשך שעה בערך על אש בינונית נמוכה. מידי פעם מערבבים ואם צריך, מוסיפים קצת מים. בסוף הבישול טועמים ומוסיפים מה שרוצים ומה שחסר. את ירק התיבול – בזיליקום ופטרוזיליה – אם רוצים – מוסיפים רק בסוף הבישול כדי שלא יהפכו לאפורים. אבל הם מיותרים במילא.
לפני סוף הבישול מבשלים את האיטריות – בדרך כלל מבשלים לזה פטוצ'יני. כמו שכתוב על השקית וכשהן מוכנות מוסיפים אותן עם קצת מים ממי הבישול שלהן לרוטב. נותנים עוד רתיחה טובה אחת ומעבירים לקערת הגשה. מפזרים פרמזן – מי שרוצה ולא אוכל כשר ומגישים. עם אותו היין שהוסף לתערובת הבשר. – האלכוהול מתאדה בבישול אבל טעם היין נישאר וזה עושה את ההבדל מסתם בולונייז למשהו טעים.

ליאור

כמה ג' הקופסת עגביות מרוסקות ?
תודה

שירה

מתכון מעולה

שרונה

רוטב בולונז הכי מוצלח שיש ואני אומרת את זה ברצינות אני מכינה עם הרוטב הזה קנלוני ממולא בבולונז וכמובן פסטה בולונז קלאסי וממש ממש מרוצה, בעיקר הילדים חייבת לציין שהם פשוט מחכים לזה

פליאו 🙂

מתכון מעולה!
העצה של הגזר ברוטב בולונז זה פשוט גאונות לשמה.
לא יודעת איך אבל הגזר הופך טיפה מתוק טיפה מלוח וכנראה שזה מה שעושה את ההבדל.
אני ניזונה בעיקר מבשר ומכינה את הרוטב הזה עם עגבניות טריות וכל מיני שינויים. אשמח להמליץ למי שרוצה 🙂
ותודה

נוי

מתכון מעולה. פשוט ללכת לפי ההסבר במתכון ויוצא אליפות!

אמיר

יצא מדהיייים! ממליץ על סיר גדול, כי זה יוצא ממש כמות גדולה 🙂 אני הוספתי כף סוכר כדי לאזן את החמיצות.
תודה רבה על מתכון מעולה.

יוסי

עדיין לא הכנו
אבל כולם עושים 5 כוכבים וזה נשצע טעים ומוצלח

דרור

פשוט ללכת לפי המתכון

אסתר ו

פעם שנייה שאני מכינה עם המתכון המוצלח הזה!!
הפעם גירדתי את הגזר בפומפיה/מגרדת במקום לחתוך לחתיכות קטנות.. יותר קל והמרקם יותר טוב 🙂
בתיאבון לכולם!

אסתר

טעים מאוד!
סתם כי לא היה לי כוח לקנות עגבניות מרוסקות והעגבניות בסופר היו ירוקות אז השתמשתי רק ברסק עגבניות..
יצא מאוד טעים!

היי שני, "מפרידים את הבשר" הכוונה לפורר אותו היטב עם מזלג כדי שלא יהיה גושי 🙂

שני

לא הבנתי את השלב של מערבבים עם הבשר ואז מפרידים… אפשר הסבר אני לפני הכנה (:

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.