אוהבי פירה – תתכוננו לשרוג הכי מוצלח עד כה! המתכון הזה יקח את הפירה שלכם לרמה חדשה. פירה עם שום ובצל מטוגן זו ההתמכרות החדשה.
מצרכים:
- 6 תפוחי אדמה בינוניים
- כף שמן זית
- 6 שיני שום כתושות
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק דק
- 1/4 כוס חלב
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- כף חמאה רכה או כף שמן
- 1 כף תימין / שמיר טרי קצוץ / בצל ירוק קצוץ
הוראות הכנה:
- את תפוחי האדמה קולפים, שוטפים היטב וחותכים לקוביות בינוניות, מבשלים בסיר גדול עם מים עד לריכוך.
- בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים מחממים שמן זית במחבת עבה על אש בינונית ובו מטגנים את השום והבצל הקצוץ, מטגנים כעשר דקות תוך כדי ערבוב עד שהבצל זהוב.
- מסננים את תפוחי האדמה ושומרים 1/4 כוס מנוזלי הבישול.
- מחזירים את תפוחי האדמה לסיר הבישול, מוסיפים את המים ששמרנו, חלב, חמאה, מלח ופלפל ומבשלים כחמש דקות על אש נמוכה.
מועכים את תערובת תפוחי - האדמה למרקם חלק וזורקים פנימה את תערובת הבצל והשום, מערבבים היטב ומפזרים תימין טרי / שמיר / בצל ירוק.