מתכון לפירה פרווה מנצח

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  ,

האמת, מצחיק אותי לכתוב מתכון לפירה ושאר דברים דומים כי זה הרי הכי פשוט שיש אבל מכיון שמבקשים ממני הרבה מתכון אז כתבתי...
עקבו היטב אחר הוראות המתכון ותקבלו פירה רך ומנצח.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 20 דקות

    30 דקות

    50 דקות

  • 8 מנות פירה

מצרכים למתכון

5 תפוחי אדמה בינוניים

1 כף מחמאה

1 כפית מלח

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית חואיג'

1 כפית א. מרק עוף

3/4 כוס מים

הוראות הכנה

תחילה נקלוף את תפוחי האדמה ונחתוך לקוביות שוות.

בסיר בינוני נרתיח את תפוחי האדמה עם מים במשך 20 דקות. חשוב שהמים יכסו לפחות 2 ס"מ מגובה תפוחי האדמה בסיר.

לאחר שתפוחי האדמה התרככו, נסנן את המים ונשמור 3/4 כוס ממי הבישול.

נחזיר את מי הבישול לסיר יחד עם תפוחי האדמה, נוסיף מחמאה ותבלינים ונבשל על אש נמוכה.

נערבב היטב עד שהמחמאה נמסה לחלוטין ותפוחי האדמה מקבלים גוון יפה.

נכבה את האש ונמעך היטב.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

שרה אנגל

28/05/2018

במקום המים אפש להוסיף שמנת צימחית זה נותן לפירה טעם יותר טוב ובאשר לשמן קוקוס הוא בריא בדיוק כמו מחמאה עושה בדיוק אותם נזקים לגוף. במקומו אפשר להוסף שמן זית – כף אחת או שתיים של שמן זית לא תזיק בכלל. ועל אבקת מרק אפשר לוותר ובמקום חוואייג’ להוסיף אגוז מוסקט מגורד – רק כמה גירודים דקיקים או קורט מאגוז מוסקט טחון. לא מובן לי למה כולם מוסיפים אבקת מרק כימיקאלית לכל מאכל כאן! זה לא בריא בכלל! זה כימיקאלים ולא משהו אחר!

מיכל

22/02/2017

טעים מאודדדדדד

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00