הצבע הירוק ולמה חשוב לשלב אותו בתזונה שלנו?
- הגוון הירוק מגיע מהכלורופיל שהוא נוגד חמצון עוצמתי מאוד המצוי בחלקים הירוקים של צמחים.
- בירקות הירוקים נפוץ גם הלוטאין – המתפקד כנוגד תהליכי ניוון ברקמות העין, ומהווה נוגד חמצון כללי. לוטאין מצוי בעיקר בחסה, תרד, פטרוזיליה, כוסברה, ברוקולי, כרוב, רוקט ובגרגיר הנחלים.
- רכיב נוסף שניתן למצוא בירקות ירוקים הוא הסולפוראפאן, שנמצא כנוגד תהליכי סרטן עוצמתי. הסולפוראפאן נמצא בעיקר בירקות כסלרי, שומר, ארטישוק, שעועית ירוקה ועוד.
מה מכינים עם ירקות ירוקים?
לפניכם 10 מתכונים בריאים וירוקים שתוכלו לשלב בקלות בתפריט היומי וליהנות מכל היתרונות שהירוקים מציעים