FoodisGood

Foodisgood

ארטישוק – ערכים תזונתיים, טיפים ומתכונים

ארטישוק – ערכים תזונתיים, טיפים ומתכונים

איזה ויטמינים וערכים תזונתיים נמצאים בארטישוק?

ערכים תזונתיים ל-100 גרם ארטישוק מבושל:

  • חלבון: 3.5 גרם
  • שומן: 1.6 גרם
  • סיבים: 5.4 גרם
  • פחמימות: 11 גרם
  • ויטימין C: 10 מ"ג
  • מגנזיום: 60 מ"ג
  • אשלגן: 354 מ"ג
  • ברזל: 1.3 מ"ג
  • נתרן: 5 מ"ג
  • חומצה פולית: 51 מ"ג

כמה קלוריות יש בארטישוק?

47.1 קלוריות לכל 100 גרם ארטישוק.

כדאי לדעת שארטישוק מכיל רכיבים רבי עוצמה. ארטישוק בינוני (120 גרם מבושל) מכיל:

  • ויטמין C: 15% מהצריכה המומלצת היומית
  • ויטמין K: 22% מהצריכה המומלצת היומית
  • תיאמין (1B): 5% מהצריכה המומלצת היומית
  • ריבופלבין (B2): 6% מהצריכה המומלצת היומית
  • ניאצין (B3): 7% מהצריכה המומלצת היומית
  • ויטמין B6: 5% מהצריכה המומלצת היומית
  • חומצה פולית: 27% מהצריכה המומלצת היומית
  • ברזל: 4% מהצריכה המומלצת היומית
  • מגנזיום: 13% מהצריכה המומלצת היומית
  • זרחן: 9% מהצריכה המומלצת היומית
  • אשלגן: 10% מהצריכה המומלצת היומית
  • סידן: 3% מהצריכה המומלצת היומית
  • אבץ: 3% מהצריכה המומלצת היומית

עוד כתבות בנושא ויטמינים:
ויטמין D • יתרונות בריאותיים
8 מאכלים מובילים לצריכת ויטמין B12
ויטמין C • רשימת מזונות מומלצים

6 יתרונות בריאותיים מובילים של הארטישוק

  • עשוי להוריד את הכולסטרול ה-'רע' ולהגדיל את הכולסטרול ה- 'טוב'
  • עשוי לעזור בוויסות לחץ הדם
  • עשוי לשפר את בריאות הכבד
  • עשוי לשפר את בריאות העיכול
  • עשוי להקל על תסמינים של תסמונת המעי הרגיז
  • עשוי לעזור להוריד את רמת הסוכר בדם

האם ארטישוק משמין?

ארטישוק לא משמין – למעשה ב-100 גרם ארטישוק יש כ 47 קלוריות בלבד, כך שהוא דל בקלוריות ונחשב כיעל לדיאטה בעיקר בזכות תחושת השובע שהוא מעניק לאורך זמן.

איך לבחור ארטישוק טרי?

עלי הארטישוק צריכים להיראות מושלמים, חזקים, בולטים, סגורים ולא יבשים (תחושה כאילו הרגע נקטף מהצמח). העלים צריכים להיראות רעננים וטריים – הדרך הטובה ביותר היא להריח ולהביט בארטישוק, במידה והעלים משחירים ומאבדים מחוזקם יש לשים לב שזה מעיד על חוסר טריות. בעזרת מימוש בין הארטישוקים ניתן להבחין על טריות גבוהה. הארטישוקים הקטנים הם הצעירים יותר, עבור ארטישוק ממולא רצוי לבחור בגדולים יחסית בעלי תחתית גדולה, כדאי לשים לב שלא מדובר בארטישוק מבוגר,סיבי ולא טרי.

כדאי לדעת: יש יותר מעל ל-140 זנים שונים של ארטישוק, השונים האחד מהשני בעיקר בגודל ובצבע. בארץ קיימים בעיקר 2 זנים בולטים שמתאפיינים בצבע הירוק והסגלגל, אין הבדלים משמעותיים בין השניים.

איך לקלף ארטישוק?

בעזרת סכין מסירים את עלי הארטישוק עד שמגיעים ללב, חותכים את שני השלישים העליונים – החלק הכהה של העלים

  • במרכז ליבו של הארטישוק מצויות מעין שיערות שיש להימנע מאכילתן. ניתן להיעזר בכף או סכין.

כמה זמן נשמר ארטישוק במקרר?

  • עד כ- שבועיים – שלושה במקרר. ארטישוק מבושל, המאוחסן כראוי, ישרוד כ- 3 עד 5 ימים במקרר.
  • ארטישוק מבושל במקפיא כאשר מאוחסן כראוי, ישמר על האיכות הטובה ביותר במשך 10 עד 12 חודשים.

איך לאחסן ארטישוק נכון?

יש לאחסן את הארטישוק במקרר, ניתן להיעזר בשקית ואקום כאשר הארטישוק נשאר טרי ולא מבושל.

טיפ: הרטיבו מעט את הארטישוק לפני האחסון במקרר.

איך מבשלים ארטישוק?

בעוד שרבים ממליצים לאכול כמה שיותר ירקות ופירות גולמיים כדי לשמור על כמה שיותר ערך הויטמינים והמינרלים, בארטישוקים ניתן לחרוג ממנהג זה, ארטישוק גולמי לא ממש ניתן לאכילה כשהוא לא מבושל היטב. ניתן למצוא כאן מתכון נהדר > מתכון לארטישוק שלם מבושל

מתכונים מומלצים עם ארטישוק

ארטישוק ממולא ברוטב לימון (צמחוני)
תבשיל עוף עם תחתיות ארטישוק ופטריות
סלט ארטישוק ופטריות חם
תבשיל תחתיות ארטישוק בלימון
סלט ארטישוק בתוספת זית קלמטה
תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *