תחתיות ארטישוק במילוי צמחוני | תמונה: shutterstock

ארטישוק ממולא ברוטב לימון (צמחוני)

על ידי FoodisGood  , ,

המנה המושלמת לאירוח בחגי תשרי ובסוכות במיוחד - ארטישוק ממולא בהמון דברים טובים וברוטב לימוני עם טעם של עוד. מנה מנצחת לסעודה חגיגית שמתאימה גם לצמחוניים וטבעוניים.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 40 דקות
  • 40 דקות

    1 שעה

    1 שעה 40 דקות

  • 4-5 סועדים

מצרכים למתכון

לארטישוק ממולא

חבילת תחתיות ארטישוק קפואות / טריות

3 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות קטנות

3/4 פחית שימורי אפונה וגזר מסוננת

לרוטב לימוני

1/2 בצל קצוץ

שן שום כתושה

מלח ופלפל

1/2 כוס מים

מיץ מ-1/2 לימון

תבלינים: מלח, פלפל, כורכום.

הוראות הכנה

נמלא את הארטישוק

תחילה נחלוט את תחתיות הארטישוק - אם משתמשים בארטישוק טרי נחלוט במים רותחים עם מעט חומץ למספר דקות, עד לריכוך. אם משתמשים בארטישוק קפוא נחלוט לפי ההוראות שעל האריזה.

כעת נרתיח את תפוחי האדמה כ-10 דקות במים רותחים עד לריכוך. נסנן מנוזלים ונערבב עם אפונה וגזר, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

נמלא כל ארטישוק בתערובת ונניח בתבנית שמתאימה לתנור.

נכין את הרוטב

בסיר רחב נטגן את הבצל הקצוץ עם השום כדקה. נוסיף את המים, הלימון והתבלינים ונביא לרתיחה.

נשפוך ככף רוטב מעל לכל ארטישוק ממולא ואת השאר נשפוך בתבנית בין הארטישוקים.

נאפה בתנור חם על 190 מעלות למשך 10 דקות ונוציא.

נקשט בירק חי.

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

נועה

06/02/2018

אני מכינה את המתכון בכל חג פסח, נחמד שיש לכם אותו כאן.
אני תמיד ממליצה על תחתיות ארטישוק טריות.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00