
ארטישוק ממולא ברוטב לימון (צמחוני)
על ידי FoodisGood בשר, מתכוני ממולאים, עיקריות
המנה המושלמת לאירוח בחגי תשרי ובסוכות במיוחד - ארטישוק ממולא בהמון דברים טובים וברוטב לימוני עם טעם של עוד. מנה מנצחת לסעודה חגיגית שמתאימה גם לצמחוניים וטבעוניים.
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 40 דקות
-
40 דקות
1 שעה
1 שעה 40 דקות
- 4-5 סועדים
הוראות הכנה
נמלא את הארטישוק
תחילה נחלוט את תחתיות הארטישוק - אם משתמשים בארטישוק טרי נחלוט במים רותחים עם מעט חומץ למספר דקות, עד לריכוך. אם משתמשים בארטישוק קפוא נחלוט לפי ההוראות שעל האריזה.
כעת נרתיח את תפוחי האדמה כ-10 דקות במים רותחים עד לריכוך. נסנן מנוזלים ונערבב עם אפונה וגזר, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
נמלא כל ארטישוק בתערובת ונניח בתבנית שמתאימה לתנור.
נכין את הרוטב
בסיר רחב נטגן את הבצל הקצוץ עם השום כדקה. נוסיף את המים, הלימון והתבלינים ונביא לרתיחה.
נשפוך ככף רוטב מעל לכל ארטישוק ממולא ואת השאר נשפוך בתבנית בין הארטישוקים.
שיתוף >>
1 דירוגים וחוות דעת
נועה
06/02/2018
אני מכינה את המתכון בכל חג פסח, נחמד שיש לכם אותו כאן.
אני תמיד ממליצה על תחתיות ארטישוק טריות.

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!