
ארטישוק ממולא ברוטב לימון (צמחוני)
על ידי FoodisGood בשר, מתכוני ממולאים, עיקריות
המנה המושלמת לאירוח בחגי תשרי ובסוכות במיוחד - ארטישוק ממולא בהמון דברים טובים וברוטב לימוני עם טעם של עוד. מנה מנצחת לסעודה חגיגית שמתאימה גם לצמחוניים וטבעוניים.
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 40 דקות
40 דקות
1 שעה
1 שעה 40 דקות
- 4-5 סועדים
הוראות הכנה
נמלא את הארטישוק
תחילה נחלוט את תחתיות הארטישוק - אם משתמשים בארטישוק טרי נחלוט במים רותחים עם מעט חומץ למספר דקות, עד לריכוך. אם משתמשים בארטישוק קפוא נחלוט לפי ההוראות שעל האריזה.
כעת נרתיח את תפוחי האדמה כ-10 דקות במים רותחים עד לריכוך. נסנן מנוזלים ונערבב עם אפונה וגזר, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
נמלא כל ארטישוק בתערובת ונניח בתבנית שמתאימה לתנור.
נכין את הרוטב
בסיר רחב נטגן את הבצל הקצוץ עם השום כדקה. נוסיף את המים, הלימון והתבלינים ונביא לרתיחה.
נשפוך ככף רוטב מעל לכל ארטישוק ממולא ואת השאר נשפוך בתבנית בין הארטישוקים.
חדשים באתר
אולי יעניין אותך:












1 דירוגים וחוות דעת
נועה
אני מכינה את המתכון בכל חג פסח, נחמד שיש לכם אותו כאן.
אני תמיד ממליצה על תחתיות ארטישוק טריות.