הארטישוק הוא ירק מופלא! הוא מכיל מגוון רחב של ויטמינים נחוצים, שומר על הראייה ואפילו מסייע לפעולת העיכול.
הבעיה: ארטישוק שלם מלא בחרקים קטנים, חול ולכלוכים ולכן חובה לנקות אותו היטב!
ניקיון ארטישוק בסיר ייעשה כך:
- קצצו את גבעול הארטישוק ככל האפשר.
- פתחו בעזרת האצבעות את פרחי הארטישוק מעט, כך שיווצרו רווחים קטנים בניהם (בזהירות, לא לשבור את העלים)
- החזיקו את ארטישוק תחת ברז עם מים קרירים ותנו למים לחלחל לכל העלים.
- המשיכו לסובב את הארטישוק תחת הברז ואף ניתן להפוך ולדפוק על התחתית במטרה להוציא את כל החול.
- כשסיימתם, הניחו בסיר הבישול.
בישול ארטישוק ייעשה כך:
-4 ארטישוקים שלמים
- מניחים את ראשי הארטישוק בסיר (גדול!) ומכסים אותם במי ברז ממש עד הסוף.
- סוחטים פנימה 2 לימונים ומשאירים בתוך הסיר את הלימונים הסחוטים.
- מוסיפים לסיר 1/2 כפית מלח + 3 כפות שמן זית + 3 שיני שום שלמות ומעט דפוקות.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים במכסה ומבשלים משך 40-50 דקות.
- מידי פעם הופכים את הארטישוקים בתוך הסיר לבישול אחיד.
- כדי לבדוק אם הארטישוק מוכן נתקו את אחד העלים -אם הוא מתנתק בקלות והקצה שלו רך מאוד, הארטישוק מוכן לאכילה.
- חשוב – מיד לאחר הבישול יש לשפוך היטב את מי הבישול של הארטישוק, שכן, למרות ששטפנו היטב, עלולים להיות בהם חרקים קטנים.
- הידעתם? יש שחוצים את הארטישוק לחצי לאחר הבישול ובכך חוסכים הרבה לכלוך ובלאגן בזמן האכילה :)
טיפים חשובים:
- וודאו שיש מרווח בסיר הבישול ושכל הארטישוקים מכוסים במים.
- שימו לב לכמות המים במהלך הבישול, אם היא יורדת משמעותית הוסיפו מים רותחים לסיר.
- לא סיימתם הכל? אל תשמרו את הארטישוק במי הבישול המקוריים (חרקים, זוכרים?), העבירו לקופסה עם מכסה ושימרו אותו במקרר.