FoodisGood

חיפוש

ארטישוק שלם: ניקיון ראוי + מדריך בישול בסיר

בישול ארטישוק | תמונה: shutterstock

הארטישוק הוא ירק מופלא! הוא מכיל מגוון רחב של ויטמינים נחוצים, שומר על הראייה ואפילו מסייע לפעולת העיכול.

הבעיה: ארטישוק שלם מלא בחרקים קטנים, חול ולכלוכים ולכן חובה לנקות אותו היטב!

ניקיון ארטישוק בסיר ייעשה כך:

  1. קצצו את גבעול הארטישוק ככל האפשר.
  2. פתחו בעזרת האצבעות את פרחי הארטישוק מעט, כך שיווצרו רווחים קטנים בניהם (בזהירות, לא לשבור את העלים)
  3. החזיקו את ארטישוק תחת ברז עם מים קרירים ותנו למים לחלחל לכל העלים.
  4. המשיכו לסובב את הארטישוק תחת הברז ואף ניתן להפוך ולדפוק על התחתית במטרה להוציא את כל החול.
  5. כשסיימתם, הניחו בסיר הבישול.

בישול ארטישוק ייעשה כך:

-4 ארטישוקים שלמים

  1. מניחים את ראשי הארטישוק בסיר (גדול!) ומכסים אותם במי ברז ממש עד הסוף.
  2. סוחטים פנימה 2 לימונים ומשאירים בתוך הסיר את הלימונים הסחוטים.
  3. מוסיפים לסיר 1/2 כפית מלח + 3 כפות שמן זית + 3 שיני שום שלמות ומעט דפוקות.
  4. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים במכסה ומבשלים משך 40-50 דקות.
  5. מידי פעם הופכים את הארטישוקים בתוך הסיר לבישול אחיד.
  6. כדי לבדוק אם הארטישוק מוכן נתקו את אחד העלים -אם הוא מתנתק בקלות והקצה שלו רך מאוד, הארטישוק מוכן לאכילה.
  7. חשוב – מיד לאחר הבישול יש לשפוך היטב את מי הבישול של הארטישוק, שכן, למרות ששטפנו היטב, עלולים להיות בהם חרקים קטנים.
  8. הידעתם? יש שחוצים את הארטישוק לחצי לאחר הבישול ובכך חוסכים הרבה לכלוך ובלאגן בזמן האכילה :)

טיפים חשובים:

  • וודאו שיש מרווח בסיר הבישול ושכל הארטישוקים מכוסים במים.
  • שימו לב לכמות המים במהלך הבישול, אם היא יורדת משמעותית הוסיפו מים רותחים לסיר.
  • לא סיימתם הכל? אל תשמרו את הארטישוק במי הבישול המקוריים (חרקים, זוכרים?), העבירו לקופסה עם מכסה ושימרו אותו במקרר.
דילוג לתוכן